Miért féltek az új médiatörvénytől?
@09:40
Hát, értem, mit mondasz. Nem tudom... Ha egy hír jól meg van írva és nem torz, akkor viszont bőven elég 1 forrás is. Szerintem azért nem árt kivárni, hogy mi fog ebből kisülni, mert szerintem ez az új koncepció alapvetően nem rossz. Sokan meg már direkt előre kongatják a vészharangot. Úgyhogy ki fog derülni minden előbb utóbb, szerintem.
9:40 vagyok.
Sajnos akármennyire is szeretnénk, egyetlen hírből sem lehet kivonni az emberi tényezőt. Az újságírók is emberből vannak, valami mindig becsúszik. Amúgy egy olyan cikket nem lehet eladni, hogy "Egy húsz éves nő megölte az öccsét." Sajna az emberek ennél többre vágynak, ami túl száraz, az nem kelti fel eléggé az érdeklődést, és ha már szaftot kell beletenni, az elkerülhetetlenül magában fogja hordozni az író véleményét, még ha csak annyit tesz is hozzá, hogy megölte helyett a meggyilkolta szót használja, hisz az kegyetlenebbül hangzik...
Amúgy a párom is épp ezt mondja, amit te: most csináltak valami nagyot, de el is nagyolták, és majd most kezdik szépen csiszolgatni, de jobb, mintha apránként csinálnák, mert akkor sose érnek a végére.
Kívánom, hogy nektek legyen igazatok, és hogy ez még csak a rosszul hangzó kezdet legyen, de sajnos én a magyar politikában már egyik oldalról sem tudok jót várni...:( Ha most jó lesz, akkor befogom :D
A hírekben mindig az objektivitásra kell törekedni, ami azt jelenti, hogy nem foglalhatsz állást, nincsen benne minősítőjelző, csak a csupasz tények. Az esemény egészét sose tudod visszaadni, torzulni mindenképpen fog: mást emelnek ki belőle, más kontextust kap, máshogy értelmezed, és fontos, hogyan csomagolják. Több van mögötte, mint hinné az ember. A hangsúly a hírekben azon van, mi történt: nem a folyamat, ami mögötte állt. Meggyilkolta,jóvan, szörnyülködsz, de a teljes igazat nem fogod megtudni. Mire kikerül egy hír a képernyőre, végigmegy egy hosszú folyamaton, közben folyamatosan alakul, és amit odaraknak eléd, abból fogod felépíteni a mesterséges világodat.
A rossz hírek beszabályzásáról: aki többet nézi a tévét, és több erőszakot lát, a világot is veszélyesebbnek fogja hinni. Ha csökkentik azt, hogy kevesebb rossz hírt láss, még azt fogod hinni, milyen jó hely ez az ország. :P
És bakker, Petőfiék miért harcoltak? Sajtószabadságért.
Azt mondja valaki nekem, ez mire jó? Miért nem a szemetet próbálják kiszűrni? Például szilveszterkor ne a való villából közvetítsenek nekem. Aki szerint ez a médiatörvény jó, azt jól bekajálta a rendszer.
Igen, én is épp ezen szörnyülködöm!! Amikor először meghallottam, hogy médiatörvény, hirtelen megörültem, mert azt hittem, a valóvilág és társai lesznek betiltva, álmaimban se gondoltam volna, hogy a híreket akarják megszűrni :S
9:40 voltam.
Mert idáig aztan kurv*ra lehoztak mindent a Telaviv2 meg hasonlo kereskedelmi adók mi?
Aki itt szolásszabadságrol beszél az vagy hul_ye vagy félre akar vezetni mindenkit.
Ami valojában a háttérben megy az amugysincs kint csak 1-2 site-on. Vagy még ottsem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!