Miért féltek az új médiatörvénytől?
mi köze a médiatörvénynek ahhoz, hogy mit titkolsz? -_-
akkor büntethetnek meg, ha olyat írsz/mondassz a médiában, ami nem tetszik a felügyelő hatóságnak.
véleményszabadság -> szólásszabadság -> sajtószabadság
nem muszáj, de akkor ne nevezzük magunkat civilizált országnak.
Nem félek.
De! Kíváncsi természetem van,és az érem másik oldalára is kíváncsi vagyok.
Hogy nincs titkod, elhiszem. A mostani hatalomnak viszont nagyon is van, azért akarják letakarni az érem másik oldalát.
"Hát akkor nem kell olyat írni."
Ennek pont ez lesz a lényege. Ne lehessen olyat írni ami nem tetszik a fidesznek. Például ha kitudódik valami lopásuk vagy csalásuk azt ne lehessen leírni. Vagy, hogy sokan rosszabbul élnek mint egy éve.
Nem félek... Csináljanak amit akarnak... De nem lesz jó néven véve a nemzetközi politikában... Ráadásul sérti az ENSZ (íEgyesült nemzetek szövetsége) 1948. december 10-én elfogadott Emberi Jogok Nyilatkozatát... Melyet egyébként a Magyarország is ratifikált...
Ezen jogok nem válaszhatóak, hanem eáltalánosak, és az egyéntől elidegeníthatetlenek... Nem csak a nyilatkozat szellemiségét sérti, hanem bizonyos cikkeit is.
"19. cikk
Mindenkinek joga van a vélemény és kifejezés szabadságához. Ez a jog magában foglalja annak szabadságát, hogy véleménye miatt senkit se zaklassanak, továbbá hogy bármilyen eszközzel és hatásokra való tekintet nélkül mindenki tájékozódhasson és tájékoztathasson, és eszméket megismerhessen, információkat és eszméket terjeszthessen"
Természetesen ezen nyilatkozat a jóhiszeműség szellemében íródott, és ezt sérti a médiatörvény... És ebben ütközik a nemzetközi véleménnyel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!