Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg kell nekünk (meg a...

Tényleg kell nekünk (meg a nyugatnak) a több bevándorló meg a több újszülött?

Figyelt kérdés
Azt mondják kevés a gyerek, nem lesz aki eltartson minket. De mi a helyzet valólyában? 20 éve nyögvenyelősen de működik a gazdaság. Magyarul ez a kevés termelő polgár is elég volt az állam fenntartásához. Miközben megengedhettük magunknak, hogy több millió egészséges ember munkanélküli legyen, meg álrokkantnyugdíjas. 800 ezer rokkantnyugdíjasból kb 500 ezer munkaképes, kamurokkantosított. Tehát már ezek kiváltanak ha termelnek, 500 ezer bevándorlót, nem beszélve, hogy így nem kell eltartani őket. Mellette ott van a kétmillió munkanélküli, tehát megint megvan 2 millió bevándorló kiváltója. Ez már kétmillió 500 ezer ember. Ha ezek azért inaktívak, mert nem tud a gazdaság nekik munkát adni, akkor minek kell több gyerek. Hogy a jövőben őbelőlük is kiváljon a milliós munkanéklüli, álrokkant embertömegünk, akiket el kell tartani? Minek engedjük be a bevándorlókat, amikor ennyi egészséges munkanélküli, munkakerülő álrokkantunk van? A bevándorló mivel más ember?? Azonkívül, hogy csak gond van a bevándorlókkal később? Minek a több újszülött, mint ami születik, ha a ma sem, és 20 év óta sem tudunk 2 és fél millió embernek munkát adni? Attól, hogy megszületnek, még nem fognak eltartani minket... Ugyanolyan hányaduk lesz munkanélküli, munkakerülő, adócsaló, álrokkant a jövőben majd ,mint a 20 éves multtal rendelkező köztársaságunknak volt. Hogy van ez?
2010. dec. 20. 00:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
az ellenkezik az emberi természettel, hogy megmondják mit csinálj és hogyan! bár ezt magyarázhatom egy tekintélyelvűnek...
2010. dec. 20. 02:21
 12/24 anonim ***** válasza:

Miért ellenkezik a természettel,hogy egy ember aki világra jön az ne utazhasson,ne láthasson világot az élete során mindenféle gondok,engedélyek nélkül? A határokat mi emberek találtuk ki,nem a természet!

Én nem azt mondom,hogy "világ proletárjai egyesüljetek" hanem azt,hogy természetesnek kéne lennie annak,hogy ha én az eltöltött 80 évem alatt ha akarom bejárhassam a világot,dolgozhassak ott ahol akarok..Ne a politikusok,a törvény ,és egy határ vonal szabja meg a lehetőségeimet..

Attól meg nem kell aggódnod,hogy 10 év múlva ellepnek a bevándorlók,mert ahány bevándorló bejön az vagy családot alapít,letelepedik vagy tovább megy..De arányaiban ugyanannyi magyar fogja elhagyni tömegesen a hazáját mint írtam jobb élet reményében...Ezt így volt 100 éve és most is..

2010. dec. 20. 02:27
 13/24 A kérdező kommentje:
Az is természetellenes, ha hatalomvágyból vezérelve uralkodnak rajtunk, de ne kanyarodjunk el... Egyébként, pont erről beszélek, ez a mai legnépsuerűbb téveszme, ami abban a vágyban teljesül, hogy "ott éljek és ott dolgozzak a földgolyón, a világeygetemben :-) ahol nekem tetszik. Az, hogy elvágyik valaki rövidebb hosszabb ideig az inkább lelkialkat kérdése... De az, hogy szűkebb környezetemben, akár a hazámban zavar, ha tartósan idegenek élnek az természetes...
2010. dec. 20. 02:34
 14/24 anonim ***** válasza:

Magyarországnak elég, ha demográfiailag szinten tartja magát. Van egy-két ország, ahol népességnövekedésre és bevándorlókra van szükség, de a legtöbb országban, főleg az afrikaiakban és ázsiaiakban, jobb lenne, ha csökkenne a népesség, mert így csak betegeskedni, és éhen dögleni születnek meg. Egész egyszerűen nem férnek el. De a Pápa megmodta nekik, hogy ne használjanak gumit, mert az bűn. Szerintem meg az a bűn, amikor valaki 12 gyereket szül, ebből 4 éhen hal, 4 leprás lesz, 4-et lelőnek, és ezt a mi fejlett világunk ölbe tett kézzel nézi.

A gazdasági növekedés egyik motorja a népességnövekedés, egészen addig, amíg a korlátos természeti erőforrások problémájába nem ütközünk. Ilyenkor kell lassítanunk. Hogy hogyan? Fogalmam sincs. De egy dolog biztos. Ha nem találunk erre egy etikus megoldást, akkor a társadalom és a természet kegyetlenebb törvényei fogják visszaszabályozni a népességet. Háború lesz, és éhhalál, egészen addig, amíg egy a mostaninál is kisebb létszámra esünk. De a népességszabályozás kérdése egyelőre tabu a világpolitikában. (Kínában se volt egy egyszerű dolog. Most marha kevés a lány.)

2010. dec. 20. 03:28
 15/24 anonim ***** válasza:
Kína rájött hogy hiba a hatalmas népessége, de nem képes akkora népességet fenntartani egy olyan gyenge gazdaságú oroszág mint amilyen akkor Kina volt.Kitalálta hogy minen családban maximum csak egy gyerek születhetett ha valakinek kető született azt úgy megadóztatták hogy ha nem birta akkor valoszinüleg az egyik gyerek éhen hal pluszba vándoroltak ki össze vissza és mivel nem voltak arra igényesek hogy milyen munkát menyire kevés pénzért dolgoztak ezért nem volt gondjuk a szét széledésre a nagyvilágban, de Kína mára a világ egyik legnagyobb gazdaságává nőtte ki magát(és még mindig az emberek nyomorban élnek szinte).A másik Mit mond az ember a hazájának ?! ahova születik? ahova húz a szíve?felfogás kérdése születhetek én Németnek vagy franciának ha engem jobban érdekkel vagy tetszik a magyar kultúra vagy fordítva ugyanis ahova születik az ember azt nem tudja megválasztani!Ha valaki nem ott él ahol szeretne az olyan lehet mint ,ha valakit minden nap fojtogatnának, és idegenek érzi magát a szúlóhazájában.Ezéért ha látjuk hogy egy bevándorló próbál beilleszkedni tanulja a nyelvünket dolgozik adózik azokat az embereket tartóm csak igazán olyannak aki megpróbál magyarrá válni, és vannak olyanok is akik csak a pénzért mennek ki egy jobb élet reményében.........
2010. dec. 20. 10:35
 16/24 anonim ***** válasza:

"Én nem akarom, hogy bevándorló legyek"

Én remélem egyszer egy másik országban tudok új életet kezdeni.

2010. dec. 20. 10:43
 17/24 anonim ***** válasza:

Szerintem így is épp elég ember él a Földön, sőt túl sok is.

A bevándorlókra a nagyvállalatoknak van szüksége, őket a társadalmi hatások nem különösebben érdeklik.

2010. dec. 20. 17:17
 18/24 anonim ***** válasza:

kérdező:mondd meg a bevándorlóknak hogy ne jöjjenek ide mert téged zavar.Ugyanúgy a magyarok is mennek ki külföldre dolgozni nekik se lenne jó visszaküldenék onnan őket.de te ezt nem érted sztem.meg beszélj az emberekkel hogy ne szüljenek több gyereket mert nincs munka...bár nem sok eredménye lesz..XD

L 18

2010. dec. 22. 14:31
 19/24 anonim ***** válasza:
Nem vicces.
2010. dec. 22. 19:46
 20/24 anonim ***** válasza:
ki szánta viccnek.ez az igazság.ez ellen nem lehet mit tenni és kész!!!!!!!!!!!!!!!
2010. dec. 22. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!