Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha magánnyugdíjt választok,...

Ha magánnyugdíjt választok, akkor semmit nem fizetek az államnak?

Figyelt kérdés
Ezt januártól értem, mert ugye azt mondták, hogy ha maradok, akkor az állam nem fizet, csak a magánnyugdíj. Tehát akkor én sem fizetek az államnak, csak a magánpénztárnak ugye?
2010. dec. 14. 13:25
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
0%

ma 14:27

Mivel a manyupok "megtakarításai" főleg államkötvényből állnak, ezért ha az állam becsődölne, a manyupok is mennének a levesbe.

De én belátom, hogy fölösleges az érdemi érvelés, mert most helyette hiszti van. Hisztizzétek ki magatokat nyugodtan, hozzatok majd jó hülye döntéseket, hisztizzétek magatokat jól ki másodszor is, amikor rájöttök, mekkora hülyeség volt a manyupnál maradni (és állam bácsi már nem fog jönni, hogy segítsen, mint eddig), én majd jót röhögök a doktriner balliberális bagázson :)))

2010. dec. 14. 19:24
 22/34 anonim ***** válasza:
59%
19:24 - Én a részvényes portfólióban vagyok, és még ez is nyereséges.
2010. dec. 14. 21:52
 23/34 anonim ***** válasza:
73%
A ma fiatalok nagy része külföld felé veszi útját, hogy lesz akkor ebből nyugdíj nekem?
2010. dec. 14. 22:33
 24/34 anonim ***** válasza:

"Ezt a választ te írtad.

Ez a válasz 0%-ban hasznosnak tűnik."

Mivan ballibsik, már a saját médiátoknak sem hisztek? :D

2010. dec. 15. 07:28
 25/34 anonim ***** válasza:
73%
19:24-es: értem én a logikádat, csak akkor arra adjál választ, hogy ha az állam becsődöl, akkor honnan lesz állami nyugdíj?
2010. dec. 15. 09:32
 26/34 anonim ***** válasza:
52%

ma 09:32

Ha az állam becsődöl, akkor nincs nyugdíj. "Magán" sincs. Ezért értelmetlen arról beszélni, hogy "nem bízom az államban, mert az állam csődbe mehet, bezzeg a magánpénztár nem".

2010. dec. 15. 09:43
 27/34 anonim ***** válasza:
73%

Nem értek egyet veled.

Az állami nyugdíj 100%os állami.

A mnyp X%-os állami (pl. állampapír) 100-x%-os egyéb (pl. részvény).

Na mármost, ha az állam becsődöl, akkor az állami nyugdíj 100%-a ugrik, viszont a magán 100-X része megmarad. Ez még mindig több, mint a nulla, nem?

(Halkan azért még megjegyzem, hogy aki csak az állami és a mnyp-i nyugdíjra számít, az a nem normális, másképp is kell magunkról gondoskodni, hogy legyen miből élni nyugdíjas korunkban.)

2010. dec. 15. 10:33
 28/34 anonim ***** válasza:
07:28 - Én a matektudásomnak jobban hiszek, mint bármilyen médiának (kitűnő közgáz érettségi + informatika, mindkét helyen erős matek).
2010. dec. 15. 10:39
 29/34 anonim ***** válasza:
59%
09:43 - Az OTP kivételével az összes pénztárnak nemzetközi háttere van. Én nem az OTP-ben vagyok (még a folyószámlámat se ott vezetem).
2010. dec. 15. 10:41
 30/34 anonim ***** válasza:

10:33

"Ez még mindig több, mint a nulla, nem?"

Elméletben több. A gyakorlatban meg vagy több, vagy nem több. Kérdés, hogy miért vagy biztos benne, hogy egy olyan országban, ahol államcsőd van, a mnyp-k véletlenül mégis működőképesek maradnak, a pénz reálértéke érintetlen marad, és érvényesíthetők a külfölddel szembeni igények is. Nem mintha sok értelme lenne azon rugózni, hogy nulla-e vagy sem, mert a lényeg nem ez, hanem az, hogy az államok jóval ritkábban mennek csődbe, mint a magáncégek.

2010. dec. 15. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!