Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha magánnyugdíjt választok,...

Ha magánnyugdíjt választok, akkor semmit nem fizetek az államnak?

Figyelt kérdés
Ezt januártól értem, mert ugye azt mondták, hogy ha maradok, akkor az állam nem fizet, csak a magánnyugdíj. Tehát akkor én sem fizetek az államnak, csak a magánpénztárnak ugye?
2010. dec. 14. 13:25
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
62%

"Miért fizet az államiba szegény munkáltató?"

a lényeg azon van, hogy téged lehúzzanak. ennyi. ne keress benne olyan elemet ami téged segít. magasról szarnak rád, h leszel e nyugdíjas, csak a pénzed kell nekik.

2010. dec. 14. 14:32
 12/34 A kérdező kommentje:
Rendben, nem keresek benne logikát! De így akkor sem igazságos!
2010. dec. 14. 14:41
 13/34 anonim ***** válasza:
49%

Nem, a lényeg azon van, hogy a MOSTANI nyugdíjasokat ki tudják valamiből fizetni. Lehet pofázni, csak nem érdemes, kíváncsi vagyok, hányan ugrándoznának örömükben, ha a nyugdíjas szüleit magának kéne eltartani. Figyelem, nem segíteni nekik, hanem 0 Ft nyugdíj mellett eltartani. Mert éhen mégse hallhatnak, ha meg összeomlik a nyugdíjrendszer (kb. 20 éve tudjuk, hogy előbb-utóbb összeomlik - csak senki nem tette ellene semmit), nemigen marad más választás.

Mert ugye azt nem hiszitek, hogy a 70-es évek 2000 Ft-os fizetéseiből vont nyugdíjjárulékból ki tudják most fizetni a nyugdíjakat?

Ez van rövid távon.

Hogy aztán velünk mi lesz hosszú távon, az egy másik kérdés.

2010. dec. 14. 14:45
 14/34 anonim ***** válasza:
84%
14:45 - Az én (még nem nyugdíjas, de már mindketten túl az 50-en) szüleimnek ezért van életbiztosításuk. Nekik ez az előtakarékosság jelenti azt, amit nekem a magánpénztár. 71 éves nagyanyám több, mint 50 ledolgozott év után nem kap az államtól nyugdíjat, mert az állam megadta a lehetőséget a munkáltatóinak, hogy ne jelentsék be (ő meg 14 éves kora óta kénytelen volt dolgozni, nem tanulhatott tovább, hogy tájékozott legyen), egy ilyen államban nem tudok bízni... Őt is kisegítené valamilyen formájú előtakarékosság (legyen az önkéntes nyugdíjpénztár, vagy életbiztosítás vagy bármi más), ha akkor lett volna ilyenekről ismerete és lehetősége.
2010. dec. 14. 15:00
 15/34 anonim ***** válasza:
67%

A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:45

Én például több, mint 10 éve fizetek mindkét szülőmnek 1-1 biztosítást. Olyat, amit a lejáratkor vagy felvesz 1 összegben, vagy átvált évjáradékra. Pontosan azért, mert anno ők maradtak az állami rendszerben, én meg úgy gondoltam, hogy jobb, ha nem csak arra számítunk, különben felkopik az álluk. És 34 évesen több mint 10 éve van nekem is olyan befektetési célú életbiztosításom, amit kifejezetten arra szánok, hogy öreg koromban legyen megtakarított pénzem, ne haljak éhen. Mindamellett, hogy MNYP-ban vagyok tag és maradok is ott. És nem olyan magas a fizetésem sem. Egyszóval nem esne nehezemre eltartani őket.

2010. dec. 14. 16:05
 16/34 anonim ***** válasza:
72%

A munkáltataó által fizetett NEM megy a nyugdíjalapba! Eddig sem ment,és ezutzán sem megy.

A pénz pedig nem csak arra kell,hogy kiegészítsék a nyugdíjkasszából hiányzó összeget. Arra kell,hogy legyen miből fedezni az egykulcsos adó miatti 500 milliárdos adóbevétel kiesést.

2010. dec. 14. 16:11
 17/34 anonim ***** válasza:
80%

A magánnyugdíj pénztárnál az is előny, hogy jogi személy vagy. Vita esetén mehetsz Bíróságra a jogaid védelmében.

Az Állami nyugdíjnál ezt nem teheted meg.

2010. dec. 14. 16:16
 18/34 anonim válasza:
0%

"Értelek Titeket. A magánt én biztosabbnak érzem, mert legalább azt, amit befizetek azt visszatudom kapni. "

Hogy ez mennyire nem lesz igaz január 1-től! Eddig az állam vállalt garanciát, hogy ha a bróker el****ja a tőzsdén mások pénzét, akkor ne az legyen, hogy hoppá, hát elúszott mindenki pénze, de mi megpróbáltuk.

Ez fog megszűnni.

2010. dec. 14. 16:45
 19/34 anonim ***** válasza:
57%
Idáig is megvolt a mnyp-nak "kötve" a keze: meg van szabva, hogy a befektetéseket hogyan kell kezelni, X%-át állampapírba kell fektetni. A másik része pedig az, hogy te szabhatod meg, hogy hova fektessék be a pénzedet: ha te azt mondod, hogy csak és kizárólag magyar állampapírba, akkor oda kell rakniuk. Ebben az esetben pedig közvetve kapsz állami garanciát.
2010. dec. 14. 17:07
 20/34 anonim ***** válasza:
0%

"Az államinál így is biztosabb."

Amíg magyar államkötvényben van, addig nem nagyon. Ha bukik az állam, és nem tud nyugdíjat fizetni, akkor bukik a kötvény is.

[link]

Ez alapján meg sok jóra nem lehet számítani. 13 év alatt 20% reálhozam? A nyugdíjjárulék 12-ed része a fizetésnek, tehát 40 év alatt elvileg 12-szeres reálhozamnak kéne lennie, hogy 40 évig nyugdíjat tudjanak biztosítani. Akárhogy nézem jó ha duplája lesz 40 év alatt. Legyen a 3-szorosa, hátha lesz valami. Most aki 125ezret keres (bruttó), annak lesz 30000 nyugdíja (3x10000)? Fel a fejjel. Ennyit a cigányok is meg fognak keresni velem. És ezt az eddig legjobban teljesítő portfólióval számoltam. Mi lesz azzal aki mínuszosban van? esz 5000Ft (az akkori értékre növelve) a nyugdíja? Ne haragudj, de ebben mi a biztos? Az éhhalálon kívül persze.

2010. dec. 14. 19:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!