Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha magánnyugdíjt választok,...

Ha magánnyugdíjt választok, akkor semmit nem fizetek az államnak?

Figyelt kérdés
Ezt januártól értem, mert ugye azt mondták, hogy ha maradok, akkor az állam nem fizet, csak a magánnyugdíj. Tehát akkor én sem fizetek az államnak, csak a magánpénztárnak ugye?
2010. dec. 14. 13:25
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
70%
de igen fizetsz az államnak, csak azt lenyelik. ennyi. szép mi?
2010. dec. 14. 13:28
 2/34 anonim ***** válasza:
40%
Hát ez így nem teljesen igaz, mert a mnyp-ak eleve adnak minimális százalékot az államnak! Tehát közvetve, de te is adsz!
2010. dec. 14. 13:29
 3/34 anonim ***** válasza:
57%

Jelenleg úgy tudom, hogy az államnak így is megy majd a munkáltatói rész, amit az úgynevezett szuperbruttóból számolnak, de a bérpapírodon az nem jelenik meg. Viszont ha most beöntöd a közösbe azt a pénzt, amit eddig a magánpénztáraknál gyűjtöttél, azt te soha többé nem látod viszont (és nincs garancia, hogy az utókor ki tudja termelni a nyugdíjadat).

[link]

2010. dec. 14. 13:33
 4/34 Kriszti83 ***** válasza:
16%
Szerintem így is fizetünk ide is, oda is...
2010. dec. 14. 13:56
 5/34 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem meg így is, úgy is ráfizetünk...
2010. dec. 14. 14:04
 6/34 anonim ***** válasza:
78%

Eddig 8% ment a magánba 1,5% az államiba,ezt a munkavállaló bruttó béréből vonták le.A munkaadó további 24%-kot fizetett az államiba a bruttó béred után.

Ha nyugdíjba mentél volna akkor az államiból a nyugdíjad kb.75%-kát kaptad volna a magánból meg kb.25%-kát.

Jövőre ha maradsz a magánba akkor 10%-kot viheted a magánba/0,5% kal növekszik a nyugdíjjárulék mértéke jövőre/.A 24% munkáltatói járulék továbbra is megy az államiba de ez után a jövőben nem kapsz majd nyugdíjat,viszont amit eddig befizettél az államiba az után fogsz kapni.

2010. dec. 14. 14:05
 7/34 anonim ***** válasza:
41%

"és nincs garancia, hogy az utókor ki tudja termelni a nyugdíjadat"

Mint ahogy arra sincs garancia, hogy mnyp-ből lesz nyugdíjad.

2010. dec. 14. 14:15
 8/34 anonim ***** válasza:
73%
14:15 - Az államinál így is biztosabb. Nő az átlagéletkor, egyre tovább élnek az emberek, egyre több időt töltenek nyugdíjban, emellett kevesebb gyerek születik, de még ha nem is csökkenne a születésszám, akkor is arányosan több a nyugdíjas az átlagéletkor növekedése miatt. A magánba befizetett pénzt nem költik el, az államiba befizetett pénzt viszont azonnal.
2010. dec. 14. 14:20
 9/34 anonim ***** válasza:
64%
Amúgy nekem úgy, hogy nem vagyok se párttag, se gazdag, konkrétan nyereségem volt. Én maradok a magánpénztárban, Orbán Viktor meg azt költ el, amit akar, de az enyémhez csak a holttestemen át juthat hozzá...
2010. dec. 14. 14:25
 10/34 A kérdező kommentje:

Értelek Titeket. A magánt én biztosabbnak érzem, mert legalább azt, amit befizetek azt visszatudom kapni.

"A 24% munkáltatói járulék továbbra is megy az államiba" - Miért fizet az államiba szegény munkáltató? Ha azt is a magán nyugdíjam kapná, akkor még biztosabb lehetne a magánnyugdíj.

2010. dec. 14. 14:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!