Nekünk miért nincsenek ilyen rajzfilmjeink?
http://www.youtube.com/watch?v=MyF-QPef3ys
http://www.youtube.com/watch?v=mNR4kR1uC-w
Nem azt mondom, hogy csak ilyenek menjenek, de az állam igazán fordíthatna pénzt arra, hogy igényes technikával megrajzolt magyar rajzfilmek is menjenek a tévében, amik a magyar gyerekeket, fiatalságot a hazafiasságra oktatják, vagy legalábbis próbálják oktatni.
Egyébként továbbra is:
Kérdező, a Hitlerjugendet nem szeretnéd, ha újraalakítanák?
"Kérdező, a Hitlerjugendet nem szeretnéd, ha újraalakítanák?"
Nem, én azt szeretném, hogy továbbra is demokrácia legyen, úgy mint ahogy most van, de azt is szeretném, hogyha a mai fiatalokra nem csak az amerikai rajzfilmek által kivetített világszemlélet, és a régi magyar rajzilmek által sugárzott Kádárista állóvíz-hozzáállás hatna, hanem látnának alternatívát is. Természetesen nem akarnám, hogy ennyire erőszakos legyen a magyar rajzfilm amit ebben a témakörben csinálnak, szólhatna mondjuk egy 1848-as katona életéről és csatáiról, de legyen benne patriótizmus, hagyományos erkölcsök, honfitársak iránt tanúsított hűség, és nacionalizmus.
Én a gyerekeimnek a legerőszakosabb film amit nézni engedek az a kis hableány, Tarzan.
De erőszakosabbat nem.
A Kádár-korszakban készített rajzfilmek nem állóvizek voltak. Nagyon is élvezhető,sokszor tanulságosak. Összetartás,szeretet,másik iránti segítség nyujtás és semmi háború! Nem volt benne erőszak.
Inkább ezeket nézzék a gyerekeim,mint a m i filmeket,főleg nem azt,amit te aján lasz.
"Nagyon is élvezhető,sokszor tanulságosak. Összetartás,szeretet,másik iránti segítség nyujtás és semmi háború! Nem volt benne erőszak."
Igen, csakhogy ez a gyereknek egy hamis világképet tanít meg, ami miatt felnőttkorára vagy érzelmi roncs lesz, miután túl későn szembesül az igazsággal, vagy valami liberális hippi lesz belőle, aki majd a 20-as éveire lelkiismeretfurdalás nélkül diszidál Nyugatra.
"Azért mert ezek animék."
Nem japán, a témája sem olyan, tehát nem anime. Koreának teljesen más az animációs kultúrája (mindkét Koreának). Inkább tradicionális rajzfilm.
A nevelés a szülő és nem a TV dolga....
Ha nem is ilyen formában de jó lenne egy ideológikus ,,hazafiasságra nevelő rajzfilm"
Én büszke vagyok arra ,hogy magyar vagyok és esküszöm mindenre ami szent, hogy gyerekeim is büszkék lesznek magyarságukra, de nem ezzel a szeméttel amit te ajánlasz.
Egyébként a Mézga család, az magyaroknak való film, benne van a hazaszeretet, magyar észjárás , és becsültség.
Mézga Géza egyszer azt mondta, hogy Piros Fehér Zöld áldott magyar föld.
M. G. nem csalja meg a feleségét, mondván ,hogy ő becsületes magyar ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!