Nekünk miért nincsenek ilyen rajzfilmjeink?
http://www.youtube.com/watch?v=MyF-QPef3ys
http://www.youtube.com/watch?v=mNR4kR1uC-w
Nem azt mondom, hogy csak ilyenek menjenek, de az állam igazán fordíthatna pénzt arra, hogy igényes technikával megrajzolt magyar rajzfilmek is menjenek a tévében, amik a magyar gyerekeket, fiatalságot a hazafiasságra oktatják, vagy legalábbis próbálják oktatni.
Ettől szerinted az ifjúság hazafiasságot fog tanulni?
Szerintem, még jobban bevadulnak, és semmirekellő verekedőek lessznek.
Nem, ne alapítsák újra.
Ezek észak-koreai rajzfilmek, ha jól tudom...
A hazafiassággal semmi bajom nincs (sőt!), de nem tartanám jónak, hogy ez összekapcsolódjon a militarizmussal, vagy pláne az UtáljunkMindenkit hozzáállással. Hazafinak úgy is lehet lenni, hogy elmész vörösiszapot takarítani, vagy havat seperni ingyen.
"Nem, ne alapítsák újra.
Ezek észak-koreai rajzfilmek, ha jól tudom...
A hazafiassággal semmi bajom nincs (sőt!), de nem tartanám jónak, hogy ez összekapcsolódjon a militarizmussal, vagy pláne az UtáljunkMindenkit hozzáállással."
Én is ezt mondom. Az én gyerekemből csak ne neveljen az állam egy militarista drónt!
Egyébként nagyon vicces, ideológiától függetlenül, hogy Észak-Korea jelenkori rajzfilmipara, jobb, mint a mienk...
Mi az utóbbi időben létrehoztunk két ultragagyiságot:
-Kis Vuk 2
-Mézga Család és az Ámítógép
Az elsőt számítógépes technikával animálták de elcseszték a frame rate-et és úgy szaggat, mint a DOOM egy 386-oson, a másik meg durva !9 perc! hosszúra sikerült és csak 1 része készült el.
Van nekünk ennél sokkal jobb is:
Véleményem szerint gusztustalan lenne nálunk az efféle rajzfilm. Valami hasonló, mint amit a náci korszakban meg a kommunista uralom idején (annak is csak az elején) csináltak. Nem propagandafilmekkel kellene hülyíteni a gyerekeket, hanem példát kellene mutatni nekik tisztességből és emberségből.
A kérdező párthovatartozása számomra nem kétséges. Igazolja azt, hogy globális szinten a szélsőjobb és a szélsőbal felfogásban és színvonalban összeér.
az előző vagyok.
aszinkronforgogep-nek igaza van.
Azt nem veszitek észre, hogy ez abszolút nem erőszakosabb, mint pl. a Dragon Ball, ráadásul itt valóságban is működő technikákkal harcolnak, nem "varázslatokkal."
Ha közületek az angolul tudók a videó kommenjeibe beleolvastatok volna, akkor azt is értenétek, hogy a rajzfilmben ábrázolt háború egy kitalált háború, tehát egyik állatfajnak se az a neve, hogy "észak-koreaiak" vagy" amerikaiak". Ellenben az ideológia benne van.
És? A Dragon Ball "ideológiája" is egy kegyetlen, középkorista szamuráj-becsületkódexre épül.
Ilyen értelemben a "Szent László utolsó harca" sokkal szélsőségesebb, hiszen ott valódi történelmi eseményekről szól a történet, természetesen a magyar szemszögöt dicsőítve.
"Walter Sobchak
Óvatosan! A modik nem bírják a kritikát."
Lehet, de attól még nekem ugyanaz a véleményem, engem ugyan senki ne próbáljon elhallgattathatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!