Igaz, hogy a himnuszt csak azért nem változtatják meg, mert "túlélte a nyilas uralmat és a rákosi-korszakot"?
15:24 - egyetértek veled teljesen! Ezért tetszik jobban a szózat nekem is.
Szerintem a magyar nem kesergő nép, meg nem elveszett meg széthúzó, meg irigykedő, ahogy sokan állítják. Ezért a szózat sokkal faszább lenne nekünk! Abba is van utalás a szenvedésre persze, de arra is hogy kitartunk, itt vagyunk, és egyszer jobb lesz. Vagy elbukunk, tökmind1, a lényeg hogy magyarok vagyunk, és ezt sosem szabad elfelejtenünk, és mindig harcolnunk kell egymásért, meg a hazáért.
15:24 vagyok újra.
Tudjátok én még vastagon benne voltam abban a korban amikor az ált. iskolában az úttörőcsapatok kivonulása után eljátszották a két himnuszt: a magyart és a szovjetet.
A szovjetet is meg kellet tanulnunk kivülről oroszul.
Amikor az ment akkor kiüvöltöttük magunkból:
szláááávszjá áááááátyecsesztvá!!!!!
Utáltuk de mégis volt egyfajta pozitív feelingje.
Mint ahogy a Marseillaise-nek vagy a német az amerikai himnuszoknak.
Én pl. Berlioz: Rákóczi indulójának befejező tételéhez iratnék egy igényes verset.
http://www.youtube.com/watch?v=xkDuqCwSJKs
Ez az alkotás tényleg lelkesítő, győzteseknek, potenciális győzteseknek kijáró mű.
Azt hiszem nekünk magyaroknak pont egy ilyenre lenne szükségünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!