Igaz, hogy a himnuszt csak azért nem változtatják meg, mert "túlélte a nyilas uralmat és a rákosi-korszakot"?
hát meg azért is mert a magyarok nem akarnak más himnuszt, gondolom... legalábbis én max a szózatot tudnám elképzelni himnusz helyett. (Sőt, az még jobb is lenne, sztem)
Miért, te mit változtatnál rajta, vagy mit választanál helyette?
Én szerintem a Szózat legyen a himnusz, de komponáljanak hozzá egy könnyebben énekelhető zenét.
Oláh Ibolya - Magyarország is lehetne, mi lennének az első ország a bolygón, aminek modern himnusza van, de valami olyasmi is jó lenne, aminek a dallama 1 magyar népdalé lenne csak más szöveggel ami pozitívabb, mint a Himnusz szövege.
Amúgy meg inkább ez legyen a himnusz:
Büszkék lehetünk a himnuszunkra mert minden himnuszt felülmúlóan ritka gyönyörű művészeti alkotás.
A gond csak az, hogy sajnos zeneileg és szövegileg is teljességgel kifejezi a magyarság gondolatiságát.
Egy olyan depresszív mű, ami nem lelkesíteni akar, hanem panaszkodik, nyöszörög és magába kiván roskadni.
Rengeteg külfölditől hallottam már, hogy pont olyanok vagyunk mint a himnuszunk. Csüggedtek, letörtek, bánatosak, mindent feladók.
Megtartanám magát a himnuszt, mert csodálatosan értékes történelmi alkotás, bizonyos alkalmakkor felemelő a hallgatása.
Azonban bevezetnék egy olyan himnuszt is ami lelkesít, bátorít és olyan a küzdelemre buzdít amiben nem érzem már az elején vesztesnek magamat.
Bocsánat az őszinteségért.
ma 15:24
Ha te a himnusztól "vesztesnek érzed magad", akkor a hiba a te készülékedben van szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!