Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szélsőségesek! Mit szóltok...

Szélsőségesek! Mit szóltok Thomas Jefferson azon mondásához, hogy "a szabadságot sohasem szabad feladni a biztonságért"?

Figyelt kérdés
Szerintem nagyon idevágó idézet és el kéne gondolkoznotok rajta, mert ugyebár ti azt szeretnétek, hogyha újra diktatúra és 50-es évekbeli prűd értékrend (és időnként még mélykereszténység), is uralkodna, hogy az élet a fanatikusokon kívül mindenkinek egy szenvedés legyen, csak hogy nagyobb legyen a közbiztonság.
2010. dec. 6. 15:00
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

"ha nem lehet kimenni a házból, mert leszurkálnak."

Nem ez a helyzet és ezt te is jól tudod

2010. dec. 6. 16:05
 12/24 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok.

Elég vicces vagy kérdező.Ki sem tudod magad fejezni, csak jössz ezekkel a szubjektív megállapításaiddal, melyeket egy egész társadalomra rávetítesz és csodálkozol, hogy nem értik meg a te "fantasztikus észjárásod",miközben olyan általános, tág fogalmakról beszélsz.

2010. dec. 6. 16:26
 13/24 anonim ***** válasza:
Az sem mindegy pontosan mikor milyen apropóból mondta ezt Jefferson,de a legfőbb kérdés hogy mit értett pontosan az alatt hogy szabadság és mit az alatt hogy biztonság.
2010. dec. 6. 17:24
 14/24 anonim ***** válasza:
Miért szeretnénk, hogy 50es évekbeli szűk értékrend uralkodjon? Miből gondolod, hogy kínszenvedés lenne annak, aki nem fanatikus? Ez kb. olyan, mintha én azt állítanám, hogy a liberálisok azt akarják, hogy mindenki füves, és bu zi legyen. Gondolom látod, hogy ez, amit állítasz, nem igaz. Az idézetről pedig annyit gondolok, hogy bizony van eset, amikor fel kell adni a szabadságot a biztonságért. Például egy olyan esetben, amikor valami egy nép, vagy az egész emberiség létét veszélyezteti. Ezen el kéne gondolkodnod.
2010. dec. 6. 17:26
 15/24 A kérdező kommentje:

"Például egy olyan esetben, amikor valami egy nép, vagy az egész emberiség létét veszélyezteti."

Ilyesmi csak 1 dolog lehet, az atombomba. Azt pedig általában ponthogy a "vaskalaposok" szokták pozitív fényben feltűntetni, nem a liberálisok.

2010. dec. 6. 18:08
 16/24 anonim ***** válasza:

Gondolom te a jobboldali szélsőségesekre gondolsz, nem a liberális szélsőségesekre (mindent szabad elvű majmokra).

Nos nem értek vele egyet TJ-vel (Jobbikos vagyok:).

Igazából magamból kiindulva az emberek egy dolgot akarnak: az én házam az én váram elvet követni. Ha van betevő, nem kell hitelek számlák miatt aggódni, akkor az emberek tűrik a szoros pórázt.

Ha látják, hogy a rendőrség nem birságbehajtó szerv, hanem a biztonságunkra vigyázz, akkor lenyugszik és tűri a szabadság megkurtítását.

Az emberek nem szabadságra vágynak, hanem nyugalomra.

"Z"

2010. dec. 6. 18:20
 17/24 A kérdező kommentje:

"Az emberek nem szabadságra vágynak, hanem nyugalomra."

Az ilyen emberek főleg öregemberek vagy Kádár-nosztalgiások

2010. dec. 6. 18:22
 18/24 anonim ***** válasza:
Neked még sokat kell tanulnod, hogy vitaképes legyél kérdező.
2010. dec. 6. 18:36
 19/24 anonim ***** válasza:
De igazán mondhatnál már valami konkrétat, h neked most mivel van bajod és mivel csinálnád jobban?
2010. dec. 6. 19:00
 20/24 anonim ***** válasza:

Ilyesmi csak 1 dolog lehet, az atombomba. Azt pedig általában ponthogy a "vaskalaposok" szokták pozitív fényben feltűntetni, nem a liberálisok.

Aha. Tehát szerinted egy aszteroida nem lehet? Netán egy óriásvulkán kitörése?

2010. dec. 6. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!