Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért rossz nekem, mint...

Miért rossz nekem, mint átlagembertnek az, hogy most át kell lépnem állami magánnyugdíjpénztárba?

Figyelt kérdés
bónusz kérdés: Miért rossz ez a magyar gazdaságnak?
2010. nov. 26. 10:47
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem 2 táborra kéne osztani az embereket, mivel csak 4 évre kaptak mandátumot Viktorék.

Akik az ő idejük alatt mennek nyugdíjba, azok most talán jobb, ha visszalépnek az államiba, mert ezek 2/3-al nem hagyják magukat leszavazni.

Viszont a következő választáson úgy kidobja őket az elégedetlen tömeg, mint macskát xarni, szóval akinek még bőven van ideje nyugdíjig, az játsszon kivárásra.

Plusz ahogy többen már mondták, gyűjteni kell ezen felül is külön, mert akármi lesz, nyugdíjból megélni nem lehet.

2010. nov. 26. 12:07
 22/30 anonim ***** válasza:
50%

Kedves 11:46-os!

Igaz, jelenleg még konkrétan erről nem beszél, de utalások már vannak/voltak egy újabb Ratkó korszakra:

[link]

[link]

2010. nov. 26. 12:07
 23/30 anonim ***** válasza:

adalék:

[link]

2010. nov. 26. 12:14
 24/30 anonim ***** válasza:
77%
Oké, maradok a magán nyugdíjpénztárban, mert én is úgy gondolom, hogy 4 (vagy 8) év múlva visszarendeződik minden. DE mi van, ha sokan kilépnek a MNYP-ből és becsődölnek? Két szék között a pad alatt kötök ki.
2010. nov. 26. 12:15
 25/30 anonim ***** válasza:
22%
A magéánnyugdíjpénztárnak az a lényege h te oda befizeted a pézecskédet azán majd ha nyugdíjaznak akor ezt visszakapod. De addig a magányugdíjpénztárak ezt forgatják(tőzsdéznek vele beforgatják a gazdaságba baknba viszik vagy akármi) na ennek az a hátulütője h ezzel ők elbukhatnak és ha elbuknak akor teis bukod a pénzed persze erre nem nagy az esély de lehet. Míg az államinál amit te most befizetsz azzal a mostani nyugdíjasokat fizetik ki plussz a maradékbol foltozgatják az államháztartást és bíznak benne h mire te nyugdíjas leszel téged is el fognak tartani az akkori dolgozok. csakhát ugye a nmépesség öregszik és ahogy egyre kevesebb dolgozo és egyre több nyugdíjas lessz az egyre kevesebb embernek kell eltartania az egyre több embert. egyrészről a mnyp azért rossz az államnak mert aki belép az csak kis részt fizet az állímiba szoval nehezebben tudja eltartani a mostani nyugdíjasokat. vagyis ez ugye az államnak rossz. a gazdaságnak meg azért jo a mnyp mert az abba befolyo pénzeket monduj ha legegyszerűbben csak bankba rakja a pénztár a banknak több pénze lessz több olcsobb hitelt tud adni gazdaság pedig az olcso hitelek hatására fejlődik
2010. nov. 26. 12:17
 26/30 rtkgbr válasza:

"Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója, ma bejelentette, hogy minden magyar állampolgár számára - akinek az OTP-ben számlája van - mostantól új, nagyszerű lehetőséget biztosít a magyar nemzet bankja. Ha minden más bankban,

biztosítónál, vagy értékpapírban jelenleg tartott pénzét áthozza az OTP-be, akkor :

- ha az eredetileg a más pénzintézetnél befektetett pénzen az inflációnál alacsonyabb nyeresége volt az ügyfélnek, akkor a különbözetet az OTP kipótolja

- ha az ügyfélnek infláció feletti nyeresége volt, akkor azt természetesen az OTP-nél is jóváírják

Ha viszont valaki úgy döntene, hogy az OTP-n kívül kezelt megtakarításait nem hozná át az ő bankjukba, akkor a jelenleg náluk lévő számláit nullázzák. Ez teljesen érthető, hiszen ily módon az adott magyar állampolgár nem kíván részt venni a nemzet felemelkedésében azáltal, hogy külföldi idegen karvalytőkések jövedelmét növeli a saját nemzeti összterméke helyett. Mivel ma világszerte a "Ma ne vásárolj semmit!" napot tartják, az OTP számlákról az

automatákon keresztül és a fiókokban már nem is lehet pénzt levenni."

(RGTI Press hírügynökség, Budapest)

2010. nov. 26. 12:23
 27/30 anonim ***** válasza:
22%

Mi a helyes út? Én is ezt kérdezem. Nekem már nem volt választásom, csak úgy kezdhettem el dolgozni, ha magánnyp. tag leszek, lenyomták a torkomon. Akkor azt gondoltam, szeretnék inkább csak az államiba fizetni. Az is igaz, hogy két éve a számlámom kevesebb gyűlt össze, mint amit befizettem(nem én voltam az egyedüli). Most meg már az a kevés sem biztos...

Szerintem lassan odajutunk, hogy a megtakarításainkat is önkényesen kezeli majd a kormány, kétmillió fölött minden az állam tulajdona.

2010. nov. 26. 12:23
 28/30 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Neked szerintem (hangsúlyozom: szerintem) megérné visszalépni az államiba, hiszen most azt hangoztatják (hogy mi lesz ebből? passz), hogy akinek nem érte el az inflációt a mnyp-i befizetése, annak kiegészítik. Ergo, te a pénzednél leszel.

2010. nov. 26. 12:39
 29/30 anonim ***** válasza:
55%

"Ergo, te a pénzednél leszel."

Matolcsy szépen elmondta a tévében, hogy mire fogják ELKÖLTENI az átlépők által bevitt vagyont...

az egyéni számla csak VIRTUÁLIS, nem lesz rajta pénz és főleg nem abból fogják a nyugdíjat fizetni...

2010. nov. 26. 12:51
 30/30 anonim ***** válasza:
Igen, lemaradt egy szó PAPÍRON.
2010. nov. 26. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!