Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megszüntethető-e Magyrország...

Megszüntethető-e Magyrország Budapest-központúsága?

Figyelt kérdés
Azt hiszem, mindenki számára világossá vált, hogy Magyarország Budapest-központúsága rendkívül káros mind a gazdaságra, mind az életminőségre nézve. Van -e törekvés ennek felszámolására? Van -e érdek rá?
2010. nov. 19. 18:06
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

nem

nincs

nincs

2010. nov. 19. 19:39
 12/25 anonim ***** válasza:

"Az csak mese,hogy Pest termeli a legtöbbet az országban."

A megyék legnagyobb cégei és összesített árbevételük:

pl: Veszprém: 243 milliárd Ft

Hajdú- Bihar: 821 milliárd

Békés: 66 milliárd

Budapest: 20 020 milliárd Ft.!

Ennyit a tájékozottságról! -.-

2010. nov. 19. 19:42
 13/25 anonim ***** válasza:
Forrás: [link]
2010. nov. 19. 19:45
 14/25 anonim ***** válasza:
47%
Hiroschima mintájára Budapestet is meg lehetne szüntetni.
2010. nov. 19. 19:59
 15/25 anonim ***** válasza:
79%

Nem szüntethető meg, de nincs is értelme.

Budapest amióta létezik az ország központja és ez így is fog maradni.

Ellenben a vidék szerepét növelni kell a jövőben, ez az ország érdeke, és ebben van a több lehetőség is.

2010. nov. 19. 21:47
 16/25 anonim ***** válasza:
82%

21:47 - Nem mindig Budapest volt az ország központja, nyisd ki újból kicsit a történelemkönyvet, mely városok voltak központok a történelem során Magyarországon, nem csak Budapest, sőt, Budapest csak később vált központtá.

Amúgy nem kell Budapestet megszüntetni, csak ki kell telepedni a munkáltatóknak máshova is, és akkor lenne munka vidéken és nem áramlana a tömeg. Ha valakinek van egy jó cégötlete, ne hozza Budapestre, csinálja meg ott helyben, nem fog vele rosszul járni, max. egy kirendeltséget tesz Budapestre is, de nem kell, hogy a főbb munkafolyamatok itt legyenek.

2010. nov. 20. 08:20
 17/25 jamesbond ***** válasza:
70%

Van Budapest, és van Magyarország. Lassan kezdik a fővárostól függetlenül is építeni az országot, mert amúgy minden pénz ott ragad amit az ország befizet.

Amúgy nagyon utálom amikor mindent vidéknek neveznek ami nem pesti.

Vannak a városok, és van vidék! De nem becsmérlően, ahogy a pesti bunkók használják.

Én megyeszékhelyen lakok, és nem vidéken!

2010. nov. 20. 11:33
 18/25 anonim ***** válasza:
11:33 - Én nem lenézően használom a vidék kifejezést, hanem mert így szoktam meg, és a nagy költők se becsmérlően értették, amikor a verseikben a vidék szót használták.
2010. nov. 20. 11:55
 19/25 anonim ***** válasza:
53%

„Nem mindig Budapest volt az ország központja, nyisd ki újból kicsit a történelemkönyvet”

Mit írtam én?:

„Budapest AMIÓTA LÉTEZIK...”

Mióta is létezik Budapest, melyik évben egyesítették?

Szerintem nem jól értelmezted amit írtam.

2010. nov. 20. 18:06
 20/25 anonim ***** válasza:
93%

Azért nettó árbevétel alapján túlzás azt kijelenteni hogy Budapesten termelik meg a legtöbbet.

A számok eléggé eltérnek a valóságtól. Pl. a MOL az egyik legnagyobb cég Magyarországon, aminek a központja Budapesten van tehát oda számolják a bevételt, viszont a benzinkutak, finomítók olaj, gázvezetékek, tározók nem a fővárosban vannak.

2010. nov. 22. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!