Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megszüntethető-e Magyrország...

Megszüntethető-e Magyrország Budapest-központúsága?

Figyelt kérdés
Azt hiszem, mindenki számára világossá vált, hogy Magyarország Budapest-központúsága rendkívül káros mind a gazdaságra, mind az életminőségre nézve. Van -e törekvés ennek felszámolására? Van -e érdek rá?
2010. nov. 19. 18:06
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
51%
Hát nem hiszem. Budapest akkora vízfej, hogy már nem lehet felszámolni.
2010. nov. 19. 18:09
 2/25 anonim ***** válasza:
78%
Megszüntetni meg lehetne, de még most nem látom ennek a jeleit. Szerintem mindenki csak jól járna vele.
2010. nov. 19. 18:09
 3/25 A kérdező kommentje:
Megszüntetés alatt azt értem, hogy olyan kedvező fordulat következne be, amely miatt a vidéki élet olyan vonzóvá válna (és itt nem a Bp körüli agglomerációra gondolok), hogy tömegek vándorolnának szét az ország különböző térségeibe.
2010. nov. 19. 18:11
 4/25 anonim ***** válasza:
60%

Budapest Mo. gazdasági motorja nem értem miért káros a gazdaságra.

Azt se értem, hogy nekem mitől káros az életminőségemre nézve Budapest.

Azt végképp nem értem, hogy a vidékieknek mi bajuk van Bp.-el? Mit ártott nekik?

egy vidéki.

2010. nov. 19. 18:14
 5/25 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem nem jó az ha egy ország nem fővárosközpontú, ám tény, amíg nem lesz megfelelő infrastruktúra a vidék irányában, addig nem fog változni a helyzet.
2010. nov. 19. 18:16
 6/25 anonim ***** válasza:
75%
Álom, álom! :(
2010. nov. 19. 18:21
 7/25 anonim ***** válasza:
77%
Budapesttel az a baj, legalábbis számomra, hogy kétszer-háromszor nagyobb a kelleténél; ehhez az országhoz iszonyatosan túl van méretezve. Mégiscsak nonszensz, hogy van egy 1 millió hétszázezres város, a második helyezett pedig valahol kétszázezer körül van.
2010. nov. 19. 18:25
 8/25 anonim ***** válasza:
34%

Én sem értem mi ezzel a baj. Ez nem Amerika ahol több órás repülőúttal tudsz eljutni a-ból b-be. Az ember fogja magát és felköltözik Pestre. Ezzel mi a baj? Pest Mo. központja. Ott vannak a nagy belföldi/külföldi cégek Mo.-i központja.

Én olyan szakmát tanulok, hogy majd csak Pesten lesz szinte állásom vagy max 1-2 cég van más városban.

Vidéki

2010. nov. 19. 18:29
 9/25 anonim ***** válasza:
88%

Vidéken is vannak nagy központok,nem csak Pesten Az csak mese,hogy Pest termeli a legtöbbet az országban. Európa más országaiban nem csak a fővárossal törődnek,hanem a vidékkel is. Nálunk minden fejlesztés Pestnek megy, minden út a fővárosba vezet. Ha valaki Pécsről akar Debrecenbe jutni,akkor először Pestre kell utaznia.

Ezért baj,hogy ennyire favorizálják Pestet. Ezen pedig nem akar egyetlen kormány sem változtatni. Sőt,most még többet fog kapni Pest a vidék terhére.

2010. nov. 19. 18:39
 10/25 anonim ***** válasza:
91%
Jó lenne, mert Budapest megtelt, már az itt születetteknek sincs hely se munkában se máshol, és sokan már csak külföldben reménykednek, mert az olcsóbban foglalkoztatható vidékiek kiszorítják az embert a szülővárosából. Viszont ahhoz, hogy ez változzon, a munkáltatóknak kell változniuk, azt meg nem tudom, hogyan lehetne elérni.
2010. nov. 19. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!