Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem lehetne megváltoztatni,...

Nem lehetne megváltoztatni, vagy mérsékelni a kereskedelmi TV-k által közvetített amerikai idiótizmust, ebbe tartzó erőszak, erkölcstelenség, butító, primítiv akciófilmek mennyiségét? /nem nyugdíjas korű vagyok/

Figyelt kérdés

A rendszerváltás óta,ezt követően szinte csak ezek,a butító,érték nélküli,tizedrangú szinészekkel játszatott akcófilmek vannak műsoron,melyekkel szabályosam meghülyitik a magyar fiatalokat!De talán még az ertelmesebb emberek sem kivételek ez alol,melyek ösztönzik,a vandalizmust,bűnőzest,stb.

Egy olyan irányzat folyik a médiaban,hogy ezekkel a filmekkel,műsrokkal,magukhoz vonják a nézőket!Magukhoz vonja a magyar-természetesen a többi ország nézőit is!

Kénytelenek vagyunk végignézni egy ,a még történelemmel sem rendelkező,buta nepcsoport produkciójait,egy olyanét,ahol a lakosság 1/4 úgy tudja,hogy a Nap kering a Föld körül,vaggy 50%százalék azt sem tudja megmondani,hogy mi is az a molekula?!

Azon is csodálkozom,hogy ezeket a műsorokat a bemomdok,úgy jelentik be,mint a lotto ötöst!

Régen az orosz filmek barbarizmusát voltunk kénytelenek elviselni,most meg ezt!

Csak az üzlet számít,a kultúrát nem veszik figyelembe,vagy aszerkesztő műsorvezetők szellemi igénye egy bizonyos szinten megállt,vagy minket magyarkat teljesen el akarnak butítani?

2010. nov. 17. 07:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
54%
Nem kéne megtanulni a nyomógomb és a távirányító használatát? Bocs, ha te nem kapcsolod ki vagy nem kapcsolsz át máshova, akkor az nem a tévé hibája. Ha a kacsa nem tud úszni, azért nem a víz a hibás.
2010. nov. 17. 11:54
 12/24 anonim ***** válasza:
54%

11:54

Így van! Ha nem tetszik, ki kell kapcsolni, vagy eladni a TV-t. Mint említettem korábban (9:02) a TV opcionális, és nem pedig kötelező eszköz.

2010. nov. 17. 12:05
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Azért szerintem Amerikában is készülnek jó filmek. Nekem inkább az a problémám, hogy ha már Európában élünk, miért nem adnak szinte soha európai filmeket? Nem azt mondom, hogy csupa magyar filmet adjanak, annyi nem is nagyon készül, de azért Európában rengeteg filmet készítenek.

Viszont most mit mondjak, a kereskedelmi csatornák lényege az, hogy minél kevesebb befektetéssel minél több profitra tegyenek szert. A huszadrangú, zs-kategóriás akciófilmek nyilván nem kerülnek sokba, viszont sokan leülnek megnézni. Ez már egyéni igényesség kérdése. Bár még ez sem teljesen igaz. Én igényes filmnézőnek tartom magam, nem kezdem el sorolni, hogy mik a kedvenceim, mert nagyon sok van, de olykor én is szívesen megnézek valami sz*rt, aminek semmi értelme, és pusztán a szórakoztatás a célja. Ez épp olyan, hogy az étkezési szokásaimat tekintve is igényes vagyok, de azért néha olyan jól tud esni, amikor teleeszem magam hamburgerrel és sültkrumplival, még ha tudom is, hogy egy értéktelen vacak.

2010. nov. 17. 13:04
 14/24 anonim ***** válasza:

Amikor az ember hazamegy nem a magyar nép történetét, nem művészeti filmeket és nem vallásos műsorokat akar nézni.

Magyar filmeket(1-2 kivétellel) nem szeretem mert nincs benne olyan sok akció, nincs benne sok efekt.

Azt adják amire van igény.

Mond mivel rosszabb a House vagy a Született feleségek mint a BK vagy a Jóban rosszban.

Az ember nézhet m1-et ha nagyon kulturálódni akar. A gond vele, hogy nem olyan műsorokat ad amit ma már akarnak az emberek. Ezért kicsi is a nézettsége. Én is szoktam kulturálódni mondjuk színházban vagy valami történelmi csatornán. Ezek arra vannak.

Tehát nem az Amerikát kell okolni, hanem azt embereket. Ha nem lenne rá igény akkor nem adnának. De ugyanígy vannak szar angol, francia, német, magyar filmek.

"És ebben az egészben az a vicc, hogy közben csak halmozódik a szemét, hegyekbe, miközben a gyártósorról ömlenek az új termékek, amiket meg kell venni, mert az első amerikai válság is abból jött, hogy csak termeltek egekbe, de egyszerűen nem volt igény rá, erre beomlott a rendszer. "

A gond az, hogy a mostani válság se emiatt lett hanem az miatt amit itthon is meg lehet figyelni. Az emberek nem tudják fizetni a hiteleiket. És mivel ha a bankok nem kapják meg a pénzüket egy idő után becsődöl. Most egy nagy amerikai bank csődölt be így magával rántott egy sor kisebbet.

Ez egy kapitalista világ. A kapitalizmus nem a kis országoknak kedvez.Nem Svájc és társai, hanem mint a mienk.

2010. nov. 17. 13:22
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

"rájuk kényszerítenek egy olyan életstilust,ami csak Amerikában létezik"

Ez tévedés, itt nálunk is létezik! Ékes bizonyítékai vannak sajnos!

2010. nov. 17. 13:27
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Azért észrevehetnéd, hogy nem minden fiatal hülye! (bármennyire is úgy tűnik :D)
2010. nov. 17. 13:33
 17/24 anonim ***** válasza:
50%
Úgy imádom ezt az "erkölcstelen" dumát... komolyan mondom, nem veszik észre az emberek, hogy nincs olyan hogy erkölcs, és ennek örülni kéne, hiszen így azt csinálsz amit akarsz, nem vagy behatárolva, csak és kizárólag a törvény szabja meg, hogy mit szabad és mit nem. Én ennek kifejezetten örülök, mert elegem van a sok begyepesedett nagymar idiótából, aki nem képes fejlődni, leragadt a 20-as években. Ide nem erkölcs kell, hanem az, hogy a fiatalok tiszteljék a többieket, nem hülye szabályok, amivel befolyásolják az ember életét. Egyébként a TV tele van "kultúrembereknek", vagyis a sznoboknak való műsorokkal, csak tudni kell a csatornákat. Ilyen pl a PAX. Néha eléggé elgondolkodtató.
2010. nov. 17. 18:31
 18/24 anonim ***** válasza:

Szerintem az amerikai filmekkel van a legkisebb gond. Nézzük a magyar termést: Mónika, Balázs, Budapest TV. Szerencsére ez már a múlt, de most itt van nekünk az EZO TV, VIVA, Való Világ, a gagyi mulatós műsorok, pletykaműsorok, stb... Neked pont a Steven Seagal filmekkel van bajod? Akik leülnek elé, azok csak a könnyed szórakozásért teszik. 10 perc után már a film negyedére sem emlékeznek. A sok középkorú nő viszont imádja és terjeszti az ezoterikus baromságokat, amiket a magyar műsorokban lát.

"aszerkesztő műsorvezetők szellemi igénye egy bizonyos szinten megállt"

A szerkesztők kiválóan végzik a dolgukat. Pontosan tudják, hogy erre van igénye a magyarnak. Az ő dolguk kiszolgálni a népet, nem nevelni.

"Az amerikai egy iszonyú buta nép!Ha nem lettek volna bevándorlók Európából,még mindig a sötét középkorban tapogatódznának!"

Úgy látom te sem sokat kapcsoltál a NatGeo-ra. Amerikai nép == európai bevándorlók. Belőlünk vannak.

"buta nepcsoport produkciójait"

Az amerikaiak buták? A magyar átlag sokkal különb: http://www.youtube.com/watch?v=zekCufIiJCw Ezeknek az embereknek adjon igényes műsort a TV?

Majd ha lesz rá igény, akkor színvonalasabb műsorokat adnak. Addig marad ez.

2010. nov. 18. 00:02
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

00:02!

Mi számít színvonalas műsornak?

Kerekasztal beszélgetések néhány öregedő félben lévő filozófussal? :) Vagy idióta, ki költségvetésű, rossz színészi játékkal előadott magyar művészfilmek? :))

Híradó éjjel nappal?

Szóval érted... a TV, a nevében is benne van, szórakoztató elektronika. Nem művelődésre való. Jársz színházba, olvass, interneten nézz mély lélegzetű oldalakat, stb.. A TV szórakoztatásra való, ha van igényed rá nézed, ha nincs, akkor nem. Egyszerű a képlet.

Egyébként meg 65 csatornából mindenki megtalálja, ami érdekli. Nézz dokumentum filmeket, van kb. 10 ilyen adó. És jók..érdekes műsorok is vannak ott.

2010. nov. 18. 09:23
 20/24 anonim ***** válasza:

Nem minden rossz, ami a tengeren túlról érkezik hozzánk. Ott van pl. az Álomépítők, azt is odaátról vettük át, és szerintem jó, hogy végre egy ilyen kezdeményezés is van (és működik nálunk is) a sok butító Győzi-Valóvilág-Mónika... stb. mellett (amiket amúgy nem nézek, de ha átkapcsolok F1-re, akkor bevágják a reklámot).

Egyébként szükség van olyan műsorokra, amiken nem kell gondolkodni, pláne manapság, amikor mindenki rohan, ha dolgozik, azért, ha nem dolgozik, azért, ha tanul, azért, ha tanul és dolgozik is, akkor azért, ha beteg, azért, ha megnőnek a költségek, azért... így is sok gond van, kell lazítani, hogy ne dilizz be.

Ha nem tetszik egy műsor, ott a gomb, válogass, kapcsolj át, én is ezt csinálom már évek óta, ha épp nem akarok tévét nézni, kikapcsolom, és még áramot is spórolok ezzel.

2010. nov. 18. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!