Azok a melegek, akik úgy érzik el vannak itthon nyomva (Budapesten), folyamatos mártírharcot (facebookon hergelés, egy-egy tüntetésre kivonulás) vívnak, azok miért nem költöznek külföldre?
Van egy ilyen tipik belpesti, DK-s ismerősöm, akinek semmi másból nem áll az élete, csak DK-s meg őskomcsi megmondó emberek posztjait osztogatja, olyan színészek előadásaira jár, akik szintén nagy kormányellenesek, kvázi egy burokban él. Napi szinten megoszt ilyen posztokat, hogy itthon minden sza*, reggel hatra már jár dolgozni egy rosszul fizető munkahelyre. Aztán van pár kedvenc politikusa, pl Karácsony, az ő esetében vérre menő harcot vív. Mikor megtudta, hogy én Magyar Pétert meg a Tiszát támogatom, rámförmedt hogy áruló vagyok, meg mekkora tudathasadáson mentem át, mikor tavaly nyáron még a Momentumra szavaztam.
Mivel jobb az ilyen, mint egy fideszes illetve miért nem költözik nyugatabbra, ha ennyire rossz itt neki?

1. nem mindenki teheti meg anyagilag
2. nem mindenki tudja megtenni érzelmileg
3. nem elég bátor
stb.

Vannak emberek, akik elhagyjak a sullyedo hajot es vannak, akik azert kuzdenek, hogy megmentsek azt
Mind a ketto teljesen elfogadhato strategia.

Azért erőlteti, hogy legyen változás
Én Írországban élek. A 90es években nagyon durva homofób gyilkosság után a közvélemény a gyilkosok pártján állt, 2015ben pedig a lakosság majdnem 2/3 megszavazta az azonos neműek házasságát.
Ehhez az kellett, hogy a melegek küzdjenek és meggyőzzék a társadalmat

1. Nem mindenkinek tökéletes a nyelvtudása.
2. Nem mindenki rendelkezik külföldön is piacképes végzettséggel, szakmával.
3. Nem mindenki hagyja maga mögött szívesen a barátait, az egész családját, az összes ismerősét, a munkatársait, a munkáját, a foglalkozását, hivatását, a hazáját.
4. Nem mindenki rendelkezik akkora megtakarítással vagy akár csak kezdőtőkével, hogy egyáltalán el tudjon indulni.
5. Nem mindenki rendelkezik akkora lelkierővel és bátorsággal, hogy belevágjon egy teljesen ismeretlen, új dologba, ahol semmi sem biztos, ahol baj esetén senkire és semmire sem számíthat, csak saját magára.
6. Nem mindenkinek van baja az egész országgal, sokan vannak, akik szeretik az országukat, szeretik a hazájukat és bíznak még abban, hogy ez az ország egy sokkal jobb hely is lehet még, csak egyetlen emberrel van gondjuk, azzal, aki minden probléma forrása. A gócpont.
7. És nem mindenki van abban az élethelyzetben, akár az életkorából adódóan, hogy pik-pakk egyik pillanatról a másikra ilyen drasztikusan, hirtelen, gyorsan váltson. Egy 20 éves sokkal könnyebben és rugalmasabban alkalmazkodik az új környezetéhez, az új kihívásokhoz, mint mondjuk egy 40-50-60 éves. Ahogy mondani szokták: Öreg fát nehéz átültetni.
Biztos vannak még egyéb szempontok is, nekem most ennyi jutott eszembe hirtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!