Miért lenne akkora probléma,hogy LMBTQI szervezetek tagjai felvilágosításokat tartanának az iskolákban?
Igazából, erre igen nagy szükség lenne.
A pedagógusok, finoman szólva sincsenek képben a dolgokkal, kb a 70-es évek szintjén vannak a szexualitást tekintve.A védőnők meg megint a múltban vannak.
Az LMBTQI szervezetek tagjai sokkal jobban tisztában vannak a szexualitással, könnyebben át tudnák adni a tudást, tapasztalatot a gyerekeknek.Körülbelül 13 éves kortól szükség lenne már erre, legalább évente egyszer.
Egyrészt, a tanárok válláról levennék ezt a terhet.A diákok sokkal naprakészebb infókat kapnának.Továbbá tippekkel is ellátnák őket a szexualitásuk megélésében, pl:segédanyagok használata,védekezés...stb.Ebbe most nem mennék bele részletesebben.
Legjobb lenne ha az LMBTQI civilszervezetek felosztanák az ország iskoláit egymás között,hogy ki mikor, hova megy.
Pár év alatt ellehetne jutni egy sokkal szabadabb közgondolkodáshoz, ami mindenkinek jót tenne.

"a homoszexualitás, és a leszbikusság is egy teljesen természetes, normális dolog."
Nem!
Pont ez az, hogy nem ez a normális és ez a baj, hogy ezzel félre vezetitek a fiatalokat!
A normális az a kapcsolat, amely egy ffi és egy nő szerelmén alapul, amiből később gyermek lesz és ők egy család lesznek.
Minden más vakvágány!

51# Szerintem az.. Én modern vagyok ilyen szempontból. Nem a középkorban vagyunk.
"A normális az a kapcsolat, amely egy ffi és egy nő szerelmén alapul, amiből később gyermek lesz és ők egy család lesznek."
Igen, a heteroszexuálisoknál ez a normális.. Melegeknél, leszbikusoknál meg nem. És egy tanács, beszélgessél többet fiatalokkal, a mai generáció egyre inkább elfogadóbbak, toleránsabbak. És errefelé megy a világ is. Lehet, hogy olykor feltűnnek illiberális politikusok, de alapvetően az emberek egyre empatikusabbak. Ez a jövő.
Lehet-a szerelemnek parancsolni? Ha szerinted lehet, akkor te nem voltál fiatal tini... A szerelem az szerelem, akkor is, ha 2 férfi, és 2 nő szerelme. Természetesen neked heteróként a másik nem jön be, nincs ezzel semmi baj. Csak vannak, akiknek meg a saját nemük. Másmilyenek vagyunk, béke van.

53-as: nekem sem a mássággal van bajom, hanem azzal, hogy ezt normálisnak avagy természetesnek akarjátok eladni a fiataloknak.
Miért nem lehet tiszteletben tartani a család szentségét és arról felvilágosítani a mai gyerekeket?!

54# Én teljesen tiszteletben tartalak téged, meg a család szentségét is. Szerintem a heteroszexualitás is természetes, épp úgy, mint a homoszexualitás, és leszbikusság.
Teljesen normális mindegyik. A szerelemnek nincsen neme. Ez nem azt jelenti, hogy neked férfiként a férfiakat kéne szeretned. Dehogyis! Pasiként a puncit szereted, nincs ezzel baj. Én meleg vagyok, nekem nem a család az életcélom. Fogadd el.

"És egyébként meg, amik a szülők előjogait illetik: léteznek borzalmas, csapnivaló szülők is, vannak szülők, akik alkoholisták, vannak, akik verik a gyerekeiket,"
Már vártam hogy mikor jön valaki ezzel a dumával. A szülőnek joga és kötelessége nevelni a gyereket. Jogszabályok rögzítik hogy ki és mikor korlátozhatja a szülőt a jogai gyakorlásában.
Én például sajnálom amikor vallási alapon mindenféle egészségügyi indok nélkül megcsonkítanak gyerekeket. A körülmetélésre gondolok. A gyerek nem tud dönteni, nem tud tiltakozni. Ha a szülő úgy dönt, akkor vágják és kész.
Ez szerintem barbárság. Mégis teljesen természetes 2025-ben a legfejlettebb társadalmakban is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!