Miért lenne akkora probléma,hogy LMBTQI szervezetek tagjai felvilágosításokat tartanának az iskolákban?
Igazából, erre igen nagy szükség lenne.
A pedagógusok, finoman szólva sincsenek képben a dolgokkal, kb a 70-es évek szintjén vannak a szexualitást tekintve.A védőnők meg megint a múltban vannak.
Az LMBTQI szervezetek tagjai sokkal jobban tisztában vannak a szexualitással, könnyebben át tudnák adni a tudást, tapasztalatot a gyerekeknek.Körülbelül 13 éves kortól szükség lenne már erre, legalább évente egyszer.
Egyrészt, a tanárok válláról levennék ezt a terhet.A diákok sokkal naprakészebb infókat kapnának.Továbbá tippekkel is ellátnák őket a szexualitásuk megélésében, pl:segédanyagok használata,védekezés...stb.Ebbe most nem mennék bele részletesebben.
Legjobb lenne ha az LMBTQI civilszervezetek felosztanák az ország iskoláit egymás között,hogy ki mikor, hova megy.
Pár év alatt ellehetne jutni egy sokkal szabadabb közgondolkodáshoz, ami mindenkinek jót tenne.

"Ilyen előadásokra általában érintetteket hívnak, nem "aktivistákat""
Az érintett sem objektív.

40-es: személyeskedés nélkül nem megy neked ?!
Nem, nem dobnám ki, mert én szeretem a gyerekem!
Had legyek már biztos magamban, ne haragudj, de ezt én jobban tudom!
Attól, hogy nem akarom bevinni az iskolába a magánéletet/szexualitást, még lehet véleményem, vagy nem ?!

Én azt nem értem, hogy milyen alapon akarnak az LMBTQI-sok többlet jogokat maguknak, sőt iskolai előadásokat tartani, ha még a másik véleményét sem képesek tiszteletben tartani?!
Köszönöm, de én nem kérek a felvilágosításukból és nem szeretném, ha a gyerekemet megkörnyékeznék!
Ha meg mégis elérik, hogy bekerüljenek "felvilágosítani", akkor legyenek szívesek majd a szülőktől engedélyt kérni, mert bizonyára nem én leszek az egyetlen, aki ehhez nem járul hozzá!
Szerintem a gyerek nevelése elsősorban a szülő feladata (lenne) és így is elég szomorú, hogy már mindenki nevelni akarja a gyereket, csak a saját szülő lassan nem szólhat bele semmibe, ami a gyerekével az iskolában történik.

44# Írtam már, hogy nem LMBTQ-sok tartanák a felvilágosítást, hanem jól képzett szexuálpszichológusok kellenének. De nem Bagdy Emőke féle homofób álpszichológusok, hanem olyanok, aki ELFOGADÓAK, EMPATIKUSAK.
Ne olyan pszichológus tömje a fejemet, aki után kedvem lenne leugrani a Taigetosztól. És egyébként meg, amik a szülők előjogait illetik: léteznek borzalmas, csapnivaló szülők is, vannak szülők, akik alkoholisták, vannak, akik verik a gyerekeiket, vannak, akik csak megcsinálják a gyereket, de nevelni meg nem tudnak, semmi affinitásuk hozzá..
Tehát az a toposz is megdőlt, hogy minden esetben a szülőnek előjogai vannak. NEM, ha a szülő egy nárcisztikus, erőszakos idióta, aki tönkreteszi a gyereke életét, abban az esetben semmiféle előjogai nincsenek.

"De nem Bagdy Emőke féle homofób álpszichológusok"
Ezt ugye nem gondoltad komolyan?!
Ilyet írni egy elismert szaktekintélyről nagyon nem szép dolog!
És még te papolsz elfogadásról, empátiáról? :)

47-es: ha egy szakember diagnosztizál valamit, azzal miért lenne egyből fóbiás?
Nyilvánvaló, hogy nem normális az, ami a normálistól eltérő.
Márpedig ha valaki ffi létére nem a nőkhöz vonzódik szxuálisan, hanem pl. a fiúkhoz, lovakhoz, kutyákhoz stb, az semmiképp nem nevezhető normálisnak, vagy szerinted igen ?

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!