Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lenne akkora probléma,ho...

Miért lenne akkora probléma,hogy LMBTQI szervezetek tagjai felvilágosításokat tartanának az iskolákban?

Figyelt kérdés

Igazából, erre igen nagy szükség lenne.

A pedagógusok, finoman szólva sincsenek képben a dolgokkal, kb a 70-es évek szintjén vannak a szexualitást tekintve.A védőnők meg megint a múltban vannak.

Az LMBTQI szervezetek tagjai sokkal jobban tisztában vannak a szexualitással, könnyebben át tudnák adni a tudást, tapasztalatot a gyerekeknek.Körülbelül 13 éves kortól szükség lenne már erre, legalább évente egyszer.

Egyrészt, a tanárok válláról levennék ezt a terhet.A diákok sokkal naprakészebb infókat kapnának.Továbbá tippekkel is ellátnák őket a szexualitásuk megélésében, pl:segédanyagok használata,védekezés...stb.Ebbe most nem mennék bele részletesebben.

Legjobb lenne ha az LMBTQI civilszervezetek felosztanák az ország iskoláit egymás között,hogy ki mikor, hova megy.

Pár év alatt ellehetne jutni egy sokkal szabadabb közgondolkodáshoz, ami mindenkinek jót tenne.

márc. 2. 19:27
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
25%

"Ilyen előadásokra általában érintetteket hívnak, nem "aktivistákat""

Az érintett sem objektív.

márc. 2. 21:01
 42/56 anonim ***** válasza:
0%

40-es: személyeskedés nélkül nem megy neked ?!

Nem, nem dobnám ki, mert én szeretem a gyerekem!

Had legyek már biztos magamban, ne haragudj, de ezt én jobban tudom!

Attól, hogy nem akarom bevinni az iskolába a magánéletet/szexualitást, még lehet véleményem, vagy nem ?!

márc. 2. 21:05
 43/56 anonim ***** válasza:
64%
#41 Nyilván nem. Sosem voltál még ilyen előadáson? Vagy a gyerekeid sosem voltak ott, amikor hasonló előadásokat tartottak nekik? Úgy meg vagytok lepődve hogy hogyan működnek ezek a beszélgetések. Ezek durván fél órás előadások, ahol az érintett elmondja a személyes tapasztalataid, a maradék időben a gyerekek feltesznek 4-5 kérdést, és kész. Nem értem azt sem hogy mi olyan bonyolult ezen, vagy miért kell hozzá valami válogatott nagytudású szakember aki objektív szempontból felolvas valami hivatalos álláspontot, meg azt sem hogy ez miben árthatna a gyermekeknek. Ennek annyi a lényege, hogy a gyerekek találkoznak ilyen emberekkel is, kérdezhetnek tőlük, ők meg elmondják hogy hogyan élik meg a helyzetüket. Ennyi, nem kell ezt ennyire túlgondolni.
márc. 2. 21:06
 44/56 anonim ***** válasza:
0%

Én azt nem értem, hogy milyen alapon akarnak az LMBTQI-sok többlet jogokat maguknak, sőt iskolai előadásokat tartani, ha még a másik véleményét sem képesek tiszteletben tartani?!

Köszönöm, de én nem kérek a felvilágosításukból és nem szeretném, ha a gyerekemet megkörnyékeznék!

Ha meg mégis elérik, hogy bekerüljenek "felvilágosítani", akkor legyenek szívesek majd a szülőktől engedélyt kérni, mert bizonyára nem én leszek az egyetlen, aki ehhez nem járul hozzá!

Szerintem a gyerek nevelése elsősorban a szülő feladata (lenne) és így is elég szomorú, hogy már mindenki nevelni akarja a gyereket, csak a saját szülő lassan nem szólhat bele semmibe, ami a gyerekével az iskolában történik.

márc. 2. 21:13
 45/56 anonim ***** válasza:
41%

44# Írtam már, hogy nem LMBTQ-sok tartanák a felvilágosítást, hanem jól képzett szexuálpszichológusok kellenének. De nem Bagdy Emőke féle homofób álpszichológusok, hanem olyanok, aki ELFOGADÓAK, EMPATIKUSAK.

Ne olyan pszichológus tömje a fejemet, aki után kedvem lenne leugrani a Taigetosztól. És egyébként meg, amik a szülők előjogait illetik: léteznek borzalmas, csapnivaló szülők is, vannak szülők, akik alkoholisták, vannak, akik verik a gyerekeiket, vannak, akik csak megcsinálják a gyereket, de nevelni meg nem tudnak, semmi affinitásuk hozzá..

Tehát az a toposz is megdőlt, hogy minden esetben a szülőnek előjogai vannak. NEM, ha a szülő egy nárcisztikus, erőszakos idióta, aki tönkreteszi a gyereke életét, abban az esetben semmiféle előjogai nincsenek.

márc. 2. 21:24
 46/56 anonim ***** válasza:
23%

"De nem Bagdy Emőke féle homofób álpszichológusok"

Ezt ugye nem gondoltad komolyan?!

Ilyet írni egy elismert szaktekintélyről nagyon nem szép dolog!

És még te papolsz elfogadásról, empátiáról? :)

márc. 2. 21:30
 47/56 anonim ***** válasza:
41%
46# Te említetted Bagdy nevét, és hogy a homoszexualitást devianciának tartja. Ez az én definícióm szerint homofóbia.
márc. 2. 21:36
 48/56 anonim ***** válasza:
0%

47-es: ha egy szakember diagnosztizál valamit, azzal miért lenne egyből fóbiás?

Nyilvánvaló, hogy nem normális az, ami a normálistól eltérő.

Márpedig ha valaki ffi létére nem a nőkhöz vonzódik szxuálisan, hanem pl. a fiúkhoz, lovakhoz, kutyákhoz stb, az semmiképp nem nevezhető normálisnak, vagy szerinted igen ?

márc. 2. 21:43
 49/56 anonim ***** válasza:
41%
Ha férfi létéhez egy férfihez vonzódik, az teljesen rendben van. A leszbikusság is teljesen rendben van. Az állatokat ne keverjük ide, undorító ferdítés a részedről, a zoofília bűncselekmény.
márc. 2. 21:50
 50/56 anonim ***** válasza:
41%
48# Ez persze nem azt jelenti, hogy neked heteró férfiként a pasikat kéne szeretned, ez ízlés dolga. Nem kell. De attól még, hogy te heteró vagy, a homoszexualitás, és a leszbikusság is egy teljesen természetes, normális dolog.
márc. 2. 21:53
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!