Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha teljesülne a homofób...

Ha teljesülne a homofób emberek vágyálma, és betiltanák a Prideot, megszűnne a melegutálat Magyarországon?

Figyelt kérdés
Melegként vagyok kíváncsi a véleményetekre.

ma 09:25
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
9 szavazat
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
42%
Csökkenne.
ma 09:25
 2/25 anonim ***** válasza:
39%
Nem tudom próbáljuk ki! egy próbát megér!
ma 09:26
 3/25 A kérdező kommentje:
Akkor leszállna végre a kormány a meleg témáról?
ma 09:32
 4/25 anonim ***** válasza:
59%
Magyarország az első Pride előtt is homofób volt, ennek ősi hagyományai vannak ebben az országban. Kijelenthető, hogy a Pride-nek semmi köze a homofóbiához.
ma 09:32
 5/25 anonim ***** válasza:
36%

4-es, de van.

A rendszerváltás körüli időkben már voltak a melegeknek saját érdekvédelmi szervezeteik. Sok művészről lehetett tudni, hogy meleg/leszbikus (Gobbi Hilda színésznő, Antal Imre konferanszié, Ferencsik János karmester stb.) és ettől még tisztelték őket a tevékenységük miatt.

Alapvetően a lakosság tolerálta, hogy vannak ilyenek, adott esetben párkapcsolatban élnek, vagy bizonyos szórakozóhelyek az ő gyülekezőhelyeik: pl. az Egyetem presszó a Felszabadulás (ma Ferenciek) terén.

Viszont nem volt magamutogatás és nem próbáltak érzékenyítés címén kamaszokat bevonni a maguk köreibe. Ilyen hajlamú felnőttek egymás között elintézték ezt és magánügyként kezelték a témát. Még ha nem is titkolták, hiszen mondom, sok ismert emberről lehetett ezt tudni. Elképzelhetetlen lett volna, hogy irodalmi műveket, színdarabokat átdolgozzanak úgy, hogy a főhős (mondjuk a Jézus Krisztus szupersztár c. musicalben maga Jézus) homoszexuális legyen. Vagy hogy filmekbe mindenképpen beraktak volna ilyen karaktereket.

Én azt a társadalmi hozzáállást tartom helyesnek, ami akkor volt Magyarországon.

ma 09:45
 6/25 anonim ***** válasza:
42%

Sokan mindenkit homofóbnak neveznek, aki nem fekszik le azonos neművel, ennek megfelelően én is homofób ember vagyok. A Pride nem zavar, kit érdekel, max. nem mész el.

Annak ellenére, hogy sok negatív tapasztalatom van alapesetben nincs bajom veletek. Mit értek ez alatt? Nézzük meg néhány példán keresztül:

a) A kollégiumi közös zuhanyzóban hokizás közben nézik, ahogy zuhanyzol, ez pl. felháborít és undorral tölt el!

b) Náci jelző használata, mert nem akarod kipróbálni, szintén felháborít!

c) A saját otthonodban csinálod a partnereddel, nem ítélem el.

d) Sőt azt sem zavar, ha a pároddal, férjeddel, stb. vagytok nyilvános helyen.

Volt olyan kollégám, akiről mindenki tudta, hogy meleg és kifigurázták, közben meg az egyik legjobb arc volt, a másik viszont havi szintem 2-3 alkalommal felkínálta magát, nah ő egy igazi seggfej volt!

ma 09:45
 7/25 anonim ***** válasza:
46%
Hát mondjuk nem is baj, hogy megszüntetik. Nem a melegséggel van bajom, hanem azzal, hogy ilyen igénytelen módon mutogatják magukat. Undorító, hányinger keltő.
ma 09:52
 8/25 anonim ***** válasza:
54%
5, sosem volt tolerálva Magyarországon a homoszexualitás. Legalábbis abban a formában egészen biztosan nem, hogy az ember nem tudta úgy megélni a másságot, mint egy nemmeleg ember a saját érzelmeit. Saját tapasztalatból, 40 évnyi tapasztalatból irom.
ma 09:57
 9/25 anonim ***** válasza:
74%

Dehogyis, nekik lenne a legrosszabb az egész: a legkedvesebb szórakozásukat veszítenék el!

A homofóbokat jobban érdeklik a melegek, mint ők egymást! Velük kelnek és fekszenek, egyszerűen ráfüggtek a témára.

Szerinted mivel szórakoznának Pride nélkül? Sivárabb volna az életük!

Normális heteró ember, akit nem érdekelnek a melegek, eddig se foglalkozott az eseménnyel, nem nézegetett róla képeket és pláne nem ment oda!

Ezeket viszont vonzza a téma, mint cukor a darazsat, ekörül donganak egész életükben. Szerintem latens homoszexuálisok valójában, csak elfojtották magukban.

Normális embert nem zavar, ha 365 napból egyszer a melegek is utcára mennek, előre bejelentett helyszínen és időpontban, amiben az a nagyszerű, hogy el lehet kerülni, ha nem vagy rá kíváncsi!

ma 10:08
 10/25 mindentudó99 ***** válasza:
30%
Kellene heteró Pride is.
ma 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!