Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fiatalok miért használt...

A fiatalok miért használt autót vesznek a munkáshitelből?

Figyelt kérdés
Miért nem pótolják lakásba?

febr. 15. 18:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én magát a munkáshitelt se értem. Akik Egyetemre mennek azok például nem kaphatnak munkáshitelt és valszeg a 25 év alatti SZJA mentességből is kimaradnak mire végeznek, főleg ha egy MSC-t is csinál.... Aki meg 25 alatti és dolgozik szakmával az most kap munkáshitelt meg SZJA mentességet is. Hol itt az igazság?

Jött a kormány a diákhitellel. Jó-jó, de a diákhitelen kamat van, nem is kevés, és olyan kamat ami változhat is, tehát nem fix kamatozású. Ellenben a munkáshitel kamatmentes, tehát pénzügyileg megéri felvenni még akkor is, ha csak élelmiszerre költöd, hiszen már 2 éves futamidővel is nyertél, mert 2 év múlva a 4 millió 6 milliót érne az infláció miatt.

Szóval megint hülyébe vannak nézve az emberek és csak egy nagyon pici szelet nyert ezzel valamit.

febr. 15. 20:00
 12/19 anonim ***** válasza:
#11 cel hogy adossagban legyenek, nojjon a fogyasztas es legyen szavazat toluk.
febr. 15. 20:01
 13/19 anonim ***** válasza:

A lakosság kétharmadának alig pár hónapra van elég félretett pénze, milyen lakásba tudják pótolni, ha max félmillió félretett pénzük van?

A lakás olyan messze van ennek a rétegnek, hogy addigra túl idősek lennének ehhez a hitelhez.

febr. 15. 20:06
 14/19 árokpart ***** válasza:
82%
4 millió forintért még egy a strandon egy töröközőnyi helyet sem tudnál venni magadnak, nemhogy lakást vagy házat.
febr. 15. 21:50
 15/19 anonim ***** válasza:
68%

Mert szerinted 17-25 évesen kinek van pénze lakásra?

Akinek gazdagok a szülei és vesznek nekik, azoknak nem ez a 4 millió fog számítani.

Eleve ki mondaná a gyerekének hogy vegyen fel 4 millió hitelt, ha oda tud neki adni 20-30-40 milliót?

Ha 4 millió hiányzik valakinek, akkor meg érdemes gyűjteni, mintsem hitelt felvenni.

febr. 16. 01:25
 16/19 anonim ***** válasza:

"Ha 4 millió hiányzik valakinek, akkor meg érdemes gyűjteni, mintsem hitelt felvenni."

Mondjuk ez nem teljesen igaz. Ha alacsony a kamata (vagy nincs), akkor megéri, mert a kormányunk nagyon tehetségesen elinflálja azt az összeget.

febr. 16. 19:22
 17/19 anonim ***** válasza:

Egy 25 év alatti, akinek vastagok a szülei, nem fog elmenni dolgozni 4 milla hitelért.

Mert az is feltétel.

febr. 16. 23:24
 18/19 anonim ***** válasza:

Ez sok mindentől függ. Pl. ha saját vállalkozása van a szülőknek, akkor nem tart semeddig lepapírozni, hogy a gyerek dolgozik.

febr. 17. 07:10
 19/19 anonim ***** válasza:
Én nem török pálcát felettük, mert amikor én voltam fiatal, dolgoztam és amikor mérlegeltem, hogy lakás vagy kocsi, akkor azt láttam, minden haverom kocsit vesz és azzal vág fel, másrészt meg akkor olyan távolinak éreztem a lakást, meg azt se tudtam még kivel hova akarok költözni, fontosabb volt a buli haverok stb, hogy inkább vettem autót, mert arra volt pénzem, lakás meg majd lesz. Ki az aki 20-as évei elején nagyon máshogy gondolkodik ?
febr. 17. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!