Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki tartja felháborítónak hogy...

Ki tartja felháborítónak hogy Magyar Péter a kamu szavazását adat halászatra használta?

Figyelt kérdés
[link]

jan. 16. 00:17
 1/9 anonim ***** válasza:
46%
És a kubatov lista az törvényes?
jan. 16. 00:20
 2/9 anonim ***** válasza:
40%
Kubatov likes this question!
jan. 16. 00:39
 3/9 2*Sü ***** válasza:
48%

Mindezekből egyedül az email cím megadása volt kötelező – , mert az email megerősítéssel kicsivel nehezebb egy embernek több szavazatot leadnia.

(Sőt az email cím megadása sem kötelező, dönthetsz úgy, hogy nem szavazol és így nem adod meg az email címedet.)

Minden mást megadhatsz, ha akarsz, ha nem akarsz, akkor meg nem.

(A hírlevél küldést, marketing célú felhasználást sem kötelező bepipálni.)

~ ~ ~

A dolog tehát tulajdonképpen rendben van. Egyedül az nem teljesen korrekt, hogy nincs eléggé hangsúlyozva az, hogy az adott adatok megadása opcionális, így lehet olyan ember is megadta az adatait, aki nem adata volna meg, ha tudja, hogy ez nem szükséges a szavazáshoz. De ebben az esetben is ő adata meg az adatait, direkt módon, tudatában annak, hogy megadja az adatait, illetve az adatkezelési szabályzat elfogadásával adta ezeket meg. (Ellentétben a Kubatov-listával.)

jan. 16. 00:47
 4/9 anonim ***** válasza:
35%
Leginkább csak te kérdező
jan. 16. 00:50
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
3 aktív e-mail címem van. 1 hivatalos levelezésre, egy magán célra, egyet meg a youtube fiókom miatt kellett, mert eredetileg én azt egy másik e-mail címmel csináltam, ami megszűnt. Ha meg akartam tartani, úgy e-mailt kellett hozzá generálnom a google felvásárlása miatt, nem rakhattam meglévő e-mailre. De játék miatt 8 éve több extra mail címet csináltam. Most ha akarnám, minddel külön tudnék szavazni, mert más e-mail cím?
jan. 16. 02:49
 6/9 anonim ***** válasza:
48%
Dajcstomi letehetné már a cuccot
jan. 16. 08:24
 7/9 2*Sü ***** válasza:
0%

#5 > 3 aktív e-mail címem van

Nekem meg van egy saját domain nevem, aminél bármilyen előtag van a @ előtt, az a levél megérkezik hozzám. Sőt a domainhez tartozó összes aldomaint tudom használni. Tehát van egy aladar@domainnevem.hu címem, egy bela83@autokereskedes.domainevem.hu címem, egy igazgato@zabhegyezo.kft.domainnevem.hu címem stb…

Meg azért vannak trükkök, amiket ha valaki ismer, és a másik oldalon – jelen esetben a Tisza Párt weboldalán – nincsenek rá felkészülve, akkor korlátlan számú email címe lehet bárkinek ingyen. De – annak ellenére, hogy ezek nyilvánosan elérhetők, adott esetben a levelező szolgáltatás jól dokumentált része – nem akarok ötleteket adni.

> Most ha akarnám, minddel külön tudnék szavazni, mert más e-mail cím?

Technikailag igen. Az email cím nem azonosít és nem különböztet meg egyértelműen. Egy laikusnak viszont nagyon akarnia kell az adott választ, hiszen meg kell nyitni mindhárom levelezést, megerősíteni az email címét. De szerintem ezzel nincs nagy probléma, ha ezt megléped, az annyit jelent, hogy fontosabb neked, jobban akarod ezt, mint három másik. Ez az email megerősítés inkább arra jó, hogy egy javascript programozáshoz kicsit is értő látogató (akár pl. egy unatkozó tizenéves) ne tudjon egy ötsoros scripttel milliószámra leadni szavazatot.

Nyilván így is lehetne olyan programot készíteni, ami tömegével ad le szavazatokat, de azt egy kicsit nehezebb megírni, sok hűhó lenne szinte semmiért. Persze a másik oldalon meg ha felmerül a tömeges szavazás gyanúja, azért ki lehet szúrni ezeket – sok szavazat azonos IP-ről, sok szavazat külföldi és/vagy VPN szolgáltató által használt IP-ről –, illetve elejét lehet venni – pl. captcha –, de a szavazatok számából nem valószínűsíthető, hogy történt volna ilyen. (Lehet, volt is ilyen védelem, nem tudom, nem nézegettem annyira a szavazó oldal forráskódját.)

jan. 16. 10:38
 8/9 anonim ***** válasza:
76%
Akinek van gmail címe, annak akárhány címe lehet, hiszen például a lajos@gmail.com címre a l.ajos@gmail.com, la.jos@gmail.com, laj.os@gmail.com, lajo.s@gmail.com is, l.ajo.s@gmail.com, és még a la.jos+temu@gmail.com, vagy a lajos+gov@gmail.com is megjön.
jan. 16. 12:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem kell ezen felháborodni, minden párt ezt csinálta és csinálja. Minden pártnak megvan a maga szavazói bázisa listázva. Aki tagadja az hazudik. Minden ilyen utcai aláírásgyűjtés is erről szól.

Azért arra vigyázni kell, hogy egy email cím, ha olyan (pl. a neve) és abból az illető személyére lehet következtetni akkor az már személyes adatnak számít és más szabályok vonatkoznak rá.

jan. 17. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!