Orbán szerint erősödött a középosztály. Ti is így érzitek?
Olyanokat sorol fel, mint pl. 1 millió új munkahely. Erről annyit, hogy a közmunkaprogram nem kifejezetten a középosztályt érinti, továbbá nem mellékes az a tény, hogy a foglalkoztatottságba azt is beleszámítják, aki külföldön dolgozik magyar állampolgárként... apró kozmetikai szépítés.
Aztán 10-ből 9 magyar saját tulajdonú ingatlanban lakik. Akkor ezek szerint máris nem probléma a lakhatás meg az, hogy egy fiatal ma már szinte képtelen itthon első lakáshoz jutni. A mamahotelesek aránya is kiugró, de ők is saját ingatlanosként vannak beszámítva, hiszen nem bérelnek...
Háztartások megtakarítása négyszeresére nőtt. Nem tudom ezt milyen adat és honnan, de oké. Mégis a magyarok 47%-a nem élné túl a következő hónapot ha megszűnne a munkahelye, ez is egy felmérés. És ki az, aki a saját zsebén érzi úgy őszintén, hogy ő megnégyszerezte a félretett pénzét?
A mikrovállalkozások is megduplázták a bevételeiket 10 év alatt. Hát, tekintetbe véve a forintromlást és inflációt ez számszerűen talán még ki is jön. Reálértéken nehezen, főleg úgy, hogy a KATÁ-t is elvették pofán csapva ezzel éppen őket.
Amit Orbán szokott mondani, akkor mindig az ellenkezője igaz, ez esetek 95%-ban, és akkor senkit nem érhet meglepetés.
A középosztály már szinte teljesen eltűnt, 3-5 év és már nem is fogják tudni a szónak a jelentését.
Vannak a nagyon szegények, és szupergazdagok.
Saját tehermentes ingatlant is, maximum öröklődés útján lehet hozzájutni.
Az Orbánkormány olyan szinten tönkre tette az országot, hogy csak egy hatalmas csodával lehetne újra feléleszteni.
Számtalan ismerősöm van, akik az utóbbi 2 évben inkább vissza költöztek a szülői házba, belefizetnek a rezsibe, kajába mindenbe, és még így megspórolják az albérlet árát. Hitelt lakásra egyre kevesebben vesznek fel, mert akkor meg 30-40 évig lehetne fizetni, és akkor még nem számoltuk a további áremelkedéseket.
Itt már nem csak a középosztályról van szó, ha nem mindenkiről. Már ott tartunk, ha egy másik munkahelyen 20 ezer forinttal többet lehet keresni, akkor váltanak az emberek, de mellette sokan mennek külföldre is dolgozni.
Orbán pár napja bejelentett az új törvénymódosítást is a CSOKRÓL, ami azt jelenti, hogy ha valakinek nem tudja belátható időn belül teljesíteni, akkor fizethet mint a katonatiszt, kb... élete végéig.
Üres az államkassza, Magyarországnak egyre kevesebb ország akar hitelezni, így a lakosságon verik ezt le.
Itt nem katasztrófa van, az már megtörtént, kérdés, hogy ezt meddig lehet csinálni?
Egy birkát többszőr meglehet nyírni, de megnyúzni csak egyszer!
Jelenleg itt tartunk!
#24 Akkor elárulom neked, hogy 4 éve én is csak úgy tudtam saját lakást venni hitelre, hogy hazaköltöztem 6 év fővárosi bérlői lét után vidékre szülőkhöz. Csak azért tudtam ezt is megtenni, mert a munkám lehetővé tette covid alatt a home office-t. Akkor még "csak" 350 volt egy euró.
Aztán kaptam az ívet a rokonságból, hogy miért élek 31 évesen otthon, mikor ők meg a határ mellett élnek ma is és Ausztriába járnak át vendéglátózni... no comment. Most 2 éve vagyok kinn párommal Hollandiában és csak azt bánom, hogy korábban nem volt bátorságom dobbantani. Az igaz, hogy idegen országban másodrendű polgár leszel, de így is messze jobb a közhangulat, a szociális biztonság mint otthon. Magyarország a hazám, de Hollandia az otthonom. Nagyon szeretnék visszatérni, de ha '26 után is ugyanaz lesz, akkor nem hiszem, hogy valaha fogok. Egy életem van nekem is, és nem akarom örökös kínlódással tölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!