A Tisza párt az új SZDSZ?
"Együtt sikerülni fog!", szokta mondani, írni Magyar Péter. Ma is írta.
Ezt mondta az SZDSZ is. Az 1994-es országgyűlési választási kampányban az SZDSZ kampányszpotjain egy kellemes női narrátori hang is megszólalt: "Együtt sikerülni fog. Szabad Demokraták Szövetsége".
#9 a fidesz ma a régi MSZMP megfelelője, a támogatói is nagyrészt ugyanazok, működése is hasonló.
A szadesszal a fidesz még szövetségbem is volt eleinte, később meg az mszp nagy része átment a fideszbe.
#11 Hiába írod le ezt újra meg újra ez pont ugyanaz az ostobaság marad.
Az mszmp támogatói az mszp-ben maradtak. Ez volt a rendszerváltás következménye, az állampárt valódi támogatói azok megmaradtak az állampárt jogutódjánál. Az mszp-ből pedig a dk lett és most ott találod meg a régi mszp-seket. Ezen nincs mit képzelegni, ez tény. A fidesz ma is fidesz ahogy volt már a rendszerváltást megelőzően is és a szavazótábora 2010-re nőtt meg, azóta nem változott.
Az szdsz és a fidesz nem voltak szövetségben. Rendszerváltók voltak, enyni. Ahogy más akkori ellenzéki pártok is. Sok más párttal volt a fidesz szövetségben, az szdsz pont nem volt közöttük. Ez okozta a fidesz 1993-as szakadását is, hogy a pártvezetés néhány politikusa inkább az szdsz felé fordult volna, Orbánék meg nem. Aki az szdsz-t támogatta az kivált a fideszből és belépett az szdsz-be.
Mivel mindösszesen 1 olyan ciklus volt a parlamentben a rendszerváltozás és a demokratikus választással felállt első parlament, azaz 1990 után, amikor az szdsz még nem volt kormányon koalícióban az mszp-vel, így lehetősége sem volt a fidesznek arra, hogy szövetségesek legyenek. Az első parlamentben a fidesz alig 5%-os kis pártként volt csak jelen pár képviselővel, nem voltak jelentős tényezők az akkori politikában.
Az mszp-ből meg nem mentek át a fideszbe. Van 1-2 olyan volt mszp-s aki együtt dolgozik a fidesz-kdnp kormányzattal, de soha nem lettek fideszesek.
Az ostobaságodat egy hasonló ostobaságokkal tömött írással nem tudod igazolni, azoknak akkor is ellent mondanak a tények és a valóság.
"Süt a Nap"- mondtam ma reggel a fiamnak, amikor kinéztem az ablakon.
"Süt a Nap"- Mondta egykor Hitler. (Biztos mondta az élete során, eléggé alap mondat)
Akkor én náci vagyok?
#12 ezek tények, nem ostobaságok.
Írhatsz regényeket a fideszt, és komcsijait (magadat is) mentegetve, de a fidesz párttagság nagy része MSZMP, és KISZ funckionárius volt (tehát nem csak sima tag), valamint besúgó, ügynök, ezért is szavaztál le már 23 alkalommal az ügynöklisták nyilvánosságát.
De, átmentek az msz(m)p-ből a fideszbe :)
Matolcsy, pintér "olajszőke", mikola, fónagy, kövér elvtárs, harrach, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!