Egyetértesz azzal, hogy Elon Muskot a náci karlendítése miatt el kell ítélni?
Senki nem járt még rock koncerten? 10000 ember lengeti a kinyújtott karját, és nem német náci karlendítésre gondol...
Ha kinyújtom a kezem, és azt mondom: 88, akkor mit követek el? Az már más, ugye?
Az USA amúgy is nagyon közel állt ahhoz a 30'-as évek végén, hogy fasiszta legyen. Az is lett végül, csak zsidó-fasiszta.
"Én is a liberálisokkal értek ebbben egyet most, még ha poénból is csinál ilyet valaki, akkor ott van hogy egyáltalán nem poénos, sőt érzelmi intelligenciája nulla az ilyen embeteknek"
Ez érdekes, mert én is liberálisnak vallom magam és azt gondolom hogy egy karlendítésnek bőven bele kellene férnie. Épp az a lényege a liberalizmusnak, hogy tiszteljük és biztosítjuk az ember szabadságát addig, amíg azzal kárt nem okoz másoknak. A karomat felemelni pedig nem okoz senkinek semmilyen kárt, én még integetni is szoktam. Gesztusok, kifejezések, mozdulatok puszta politikai okból történő betiltása egyenesen szembemegy a liberalizmus alapértékeivel.
Aki szerint ez nem náci karlendítés, javaslom, hogy legközelebbi munkamegbeszélésén utánozza le és nézze meg mégis minek fogja azt értelmezni a főnöke/ügyfele.
https://www.youtube.com/watch?v=e2bbb-6Clhs&ab_channel=TheTe..
Egyszerű integetős, vagy hasonló karcsóválásnak beállítani pedig végképp nevetséges, mikor láthatóan, ajkába harapva, mereven kétszer is lenyomta ezt a mozdulatot. Az, hogy a mellkasáról indítja a kezét, ezen semmit sem változtat.
Az egyedüli kérdés az, hogy ez belefér-e? Ha az "elítélés" alatt bíróságra gondol a kérdező, akkor nem biztos, nem ismerem az amerikai törvényeket. Erkölcsi megítélése viszont rendkívül egyszerű minden náci karlendítésnek, remélem ezt nem kell magyarázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!