Más is ehhez hasonló paradoxont érez a jelenlegi magyar társadalomban?
Figyelt kérdés
Nem követtem eddig nagyon mélyen a politikát, inkább magával a társadalommal szoktam foglalkozni. Nem tartom magam egyik oldal felé sem elkötelezettnek. Azonban nekem nagyon ellentmondásos az a jelenség, hogy most kijött egy Majka klip és mindenkiben megmozdult, hogy most a kormány az korrupt. Nem állítom, hogy nem az, de a jelenlegi ellenzékben ülő figurák is bizonyították már ezt a képességüket (a mértékekbe ne menjünk bele, számomra teljesen mindegy, hogy 10 ezer forintot csúsztat zsebbe valaki, vagy 10 milliót) és ami a legnagyobb paradoxon, hogy mi erről is híresek vagyunk, magyarok. Ezt sajnos, ki kell mondanunk - nem fogunk fejlődni, ha homokba dugjuk a fejünket - hogy nálunk zárni kell a munkahelyeken a munkavédelmi eszközöket, mert nem hazavisz a polgár 2 db kesztyűt, hanem kereskedik vele. Örül a polgár, ha van fuvarozó ismerőse, mert tankolva lesz az autója. Arról nem is beszélve, hogy ha rendőr lakik az utcában, vele is jóban kell lenni, mert elintéz ezt-azt. Most adott egy kormány, ami feltűnően korrupt, ezt mi szépen kimutattuk és ez ellen lázadunk? Ez kicsit olyan, mintha a németek tüntetni mennének a pontosság ellen. Vagy az olaszok a pizza és a presszókávé ellen. Számomra nonszensz.ma 16:50
2/5 anonim válasza:
Szerintem ez az ország nem paradox, hanem erkölcstelen, reménytelen, önkritikát nem ismerő, jövőtlen hely.
3/5 anonim válasza:
Minden ország, minden kormány esetében van némi korrupció.
Ez sajnos ennek velejárója, de nem olyan vészes mint most nálunk.
itt már a látszatra se adnak, egyszerűen ki szórjak haveroknak,
a néptől extra adó formájában beszedett milliárdokat.
Közben saját autokráciáját - hatalmát, egy újfajta diktatúrát épít.
4/5 A kérdező kommentje:
Igen ez így van, de én pont ebben látok paradoxont. Olyan kormány kellene, ami nem nyúl le semmi pénzt, miközben 10-ből 8 ember a lehetőségeihez képest bátran seftelhet? Vagy ha lenyúl, keveset nyúljon le? Ez nem lenne kicsit nevetséges?
ma 17:18
5/5 anonim válasza:
Az a fura, hogy volt egy Márky-Zay, akit nem értett a társadalom. Lett egy M.P., akitől minden megoldást csakis tőle várnak. Most itt van Majka a zenéjével, habár már egyszer a Füttyössel is tarolt.
És a zemberek? Mit tesznek? Elmennek 2026-ban és atombiztosan behúzzák az X-et Viktorta mellé. Mindig a másiktól várjuk a megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!