Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akar ez az ország egyáltalán...

Akar ez az ország egyáltalán demokráciát és demokratikus állam lenni?

Figyelt kérdés
Nézem a Magyar Péter eddig ismert elképzeléseit egy esetleges kormányváltásról, nézem azt, hogy a rajongók, hogy viszonyulnak hozzá és mennyire támogatják, hogy a ma létező pártok szűnjenek meg, felmerült bennem a gondolat, hogy akar-e ez az ország egyáltalán szabad és demokratikus lenni?

tegnap 06:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Akkor ... egyedül.

tegnap 09:42
 12/22 A kérdező kommentje:

Magyarországon rendeleti kormányzás van:

[link]

nem értem, hogy miért kell ezt tagadni

tegnap 09:45
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

"Akar ez az ország egyáltalán demokráciát és demokratikus állam lenni?"

Nem akar.

20 évig demokrácia volt. A nép önként és dalolva juttatott hatalomra egy diktátort, majd 4 év múlva önként megerősítette a hatalomban, újabb 4 év múlva ismét .....

Ma is csak azért csökkent le a Fidesz népszerűsége, mert gazdasági problémák vannak. Vagyis a magyar ember olyan, mint a sertés az ólban: amíg jóllakhat, addig se az nem zavarja, hogy be van zárva, sem az, hogy innen egyetlen helyre fogják vinni: a vágóhídra.

tegnap 09:50
 14/22 anonim ***** válasza:
Szerintem, magamból kiindulva az ellenzéki szavazók csak azért akarják, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok, azaz az óellenzéki pártok megszűnjenek, hogy a Tiszának nagyobb esélye legyen leváltani a fideszt. Plusz mert az óellenzék már bizonyította sokszor a tehetetlenségét. Viszont kormány/rendszerváltás után az ellenzékiek többsége sokpárti parlamentet szeretne, amiben senkinek sincs kétharmada. Tisztán listás választási rendszert is az ellenzékiek emlegetik mindig, míg a fidesz szavazók azt szeretnék, ha egyéni képviselők lennének csak.
tegnap 10:42
 15/22 A kérdező kommentje:

14, köszönöm, leirtad, hogy gyakorlatilag nem akarsz demokráciát.

Az semennyire sem demokratikus, hogy nem azt szeretnéd, hogy a te álltalad preferált párt győzzön, hanem, hogy a másik szűnjön meg.

tegnap 10:44
 16/22 anonim ***** válasza:
Felőlem ott lehet a dk is a parlamentben, ha attól még a Tisza tud nyerni. Szóval ezt a megszűnés témát nem kell szószerint értelmezni, csak érted a dk meg a többi óellenzéki párt nyílván a tiszától fognak szavazatot elvenni, nem a fidesztől.
tegnap 10:50
 17/22 A kérdező kommentje:

Pedig az előbb még az ellenkezőjét irtad, azt szeretted volna, hogy szűnjenek meg az ellenzéki pártok.

Ez nem túl demokratikus és nem tűnik demokrácia iránti elköteleződésnek.

tegnap 10:52
 18/22 A kérdező kommentje:

Egy demokráciának nem arról kellene szólnia, hogy a számodra nem szimpatikus politikai formáció megszűnjön, hanem elsődlegesen, hogy az emberek akarata érvényesüljön.

Van, aki szavaz arra a pártra, ami neked nem szimpatikus, azért, mert ő egyet ért a párt értékeivel, ővele mi lesz, ha megszűnik a pártja?

tegnap 10:55
 19/22 anonim ***** válasza:
47%

Jelenleg nem demokráciában élünk, le kell váltani a mostani rendszert, hogy ilyenről lehessen filozofálni.

De nem etetlek tovább dk-s vagy fideszes, nem is tudom milyen troll vagy te.

tegnap 11:02
 20/22 A kérdező kommentje:

Hogy én milyen troll vagyok? Én csak, úgy, magyar vagyok.

De attól még úgy gondolom, hogy nem túl demokratikus ez az egész.

Én demokráciát szeretnék ennek az országnak és nem egy pártok nélküli világot, ahol csak a főszereplő személye cserélődhet le esetleg, talán.

tegnap 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!