Magyarország lesz valaha olyan demokratikus ország, hogy megválaszt egy roma miniszterelnököt?
Valószínűleg sokat segítene az elfogadás terén.
A magyarok is jobban elfogadnák és egyenlőnek tekintenék a romákat és más kisebbségeket is.
Pedig az MSZP-sek és az abból kivált pártok szerint Orbán cigány:
Én láttam már nem egy MSZP-ést / DK-ást, ki önfeledten zsidózott és cigányozott a pártja majálisán.
Továbbá ismerek pár idős Gyurcsány meg MSZP szimpatizánst. Úgy utálják a cigányokat, hogy ...ahogy ők mondják "meg tudnám őket fúújtani". Ennek ellenére olyanokra szavaznak, akik hajbókolnak a jogaik előtt, mentesíteni akarják az állampolgári kötelezettségek alól meg "én is cigány vagyok táblát" akasztanak a nyakukba. Nem értem a logikát bennük.
Nem csak az ismerősi körömből vagy tapasztalatokból vett példákkal lehet alátámasztani az MSZP-s társaid "rasszista / antiszemita" mivoltát, hanem ballib médiumok, pl a 168 Óra is írt erről. Szerintük nem néhány MSZP-s zsidózik / cigányozik önfeledten, hanem a többségük, akiket a cigányok elriasztanak:
Ez nem demokrácia kérdése, hanem elfogadás, tolerancia.
Az Egyesült Királyság, Franciaország is demokrácia, de kétlem, hogy megválasztanának egy pakisztáni, mali származású muszlimot miniszterelnöknek.
Abban is tévedsz, hogy ha egy adott kisebbséghez tartozó személyre szavaznak az emberek, akkor az azt jelenti, hogy az egész kisebbséget elfogadják, megbecsülik, tisztelik őket. Egy személy elfogadása, pozitív megítélése fontos lépés, de nem lehet az egész közösséggel azonosítani.
Például az afrikai származású Obama elnök lett az USA-ban, de ezzel nem oldódtak meg az etnikai konfliktusok, szegregáció, társadalmi különbségek, nagymértékű bűnözés a feketék körében.
A magyarokban is megvan az elfogadás, megbecsülés, ha úgy látják az adott személy megérdemli. Például már sokszor előfordult, hogy televíziós tehetségkutató műsorokban az egyik legtöbb szavazatot cigány kapta, néhányszor nyertek is már ilyen műsorokban. Fontosak az ilyen pozitív példák, de nem oldják meg a problémákat. Ez arra is érvényes, ha Magyarországon valamikor cigányt fognak miniszterelnöknek/köztársasági elnöknek választani.
Remélem csak troll vagy, ellenkező esetben keress fel valami szakrendelőt ahol segítenek. :D
És mikor tudnának egyébként is miniszterrel előrukkolni?
A roma kisebbség egyenlőre gyarapodik. Bár sok kísérlet tettek a kijutásra (nálunk mégis rosszak a viszonyok), így megcélozták a három legtoleránsabb országot. Franciaországot, Svájcot és Kanadát. Ám mindenhonnan visszafordították őket.
A magyarok egyszerűen nem akarnak gyereket vállalni, ami a rettentő pesszimista hozzáállásunk tünete. Ráadásul a magyar választópolgárok több mint fele nem jár szavazni. Így ha egy jelölt megnyeri a kisebbségek teljes támogatását abból miniszterelnök lesz.
Sajnos ennél a pontnál már nem az lesz a kérdés mennyire fogadják el a magyarok a romákat, hanem az mennyire fogadják el a romák a magyarokat. Hisz hamarosan ők lesznek többségben. Gőzöm sincs ez mivel fog járni, de így vagy úgy tanulságos lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!