Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a " ne higgyétek, hogy...

Mi ez a " ne higgyétek, hogy kint kolbászból van a kerítés"?

Figyelt kérdés
Ezt senki sem hiszi, de az igaz, hogy külföldön jobban meg lehet élni mint itt. ott is dolgozni kell de a munkádért legalább megfizetnek. Az emberek meg csodálkoznak, hogy milyen sokan kimenne. (pl orvosok, mérnökök)
2010. nov. 7. 16:32
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
51%

Innen el kell húzni, aki csak teheti....

Itt évtizedek múlva sem fog változni semmi !!

2010. nov. 11. 10:13
 22/28 anonim ***** válasza:
48%

Az egész "külföldre megyek, megszedem magam, hazajövök és élek,mint Marci hevesen" egy illúzió, amiért sokan feleslegesen föláldozzák magukat.

Ehhez, hogy ez mind egyszerre megvalósuljon rengeteg (érdek) kapcsolat, ismeretség, és nem kevés anyagi kiindulás kell, és nem árt, ha még pluszban marad itthon is egy kis félretett pénz, mert ha kint savanyú a szőlő, nem árt, ha itthon legalább enni tud az ember.Volt már rá nem egy példa, hogy erre az utóbbira se futotta, mert kiment az illető és tényleg azt képzelte, hogy kolbászból van a kerítés.

XD

2010. nov. 11. 13:36
 23/28 anonim ***** válasza:
Persze kint is dolgozni kell, csak az a különbség hogy kint a mosogatásért annyit fizetnek mint itt ha egész nap gürizel...
2010. nov. 11. 14:43
 24/28 anonim ***** válasza:
46%
Ott is sokan minimálbért kapnak csak itthonról tünik soknak ebből a pénzből nem lehet kiskirályként élni ahogy ezt sok fiatal elképzeli.
2010. nov. 11. 16:03
 25/28 anonim ***** válasza:
Ha nem állja a munkáltató, vagy nem támogatja a szállást, illetve az étkezést is magadnak kell megoldanod ( valahol ezért leginkább vendéglátózni érdemes), akkor lehet, hogy még mindig jobban élsz, mint itthon, de hogy félretenni nem tudsz se rövid-se hosszútávon, az biztos.
2010. nov. 11. 16:07
 26/28 A kérdező kommentje:

"Ott is sokan minimálbért kapnak csak itthonról tünik soknak ebből a pénzből nem lehet kiskirályként élni ahogy ezt sok fiatal elképzeli."

A gond az, hogy -vegyük példának az USA-t- már ugyanannyiba kerülnek a dolgok mint itthon. Vagy olcsóbb. Kivéve az albérlet. Az olyan 2X több. De a fizetés 2 többszörös. Az eggyik ismerősöm mondta, hogy gondolkodik a kimenetelen. Nem mindegy azért, hogy itt 500E kap vagy kint 1.8-2M-et.

2010. nov. 11. 16:20
 27/28 anonim ***** válasza:
Baracsi Attila.:ÉN nem vagyok cigány,s a hozzáállásom sem,de én is azt mondom,hogy tessenek már végre itthon is jobb körülményeket teremteni,mert én hiába akarok dolgozni,ha már a sokadik melóhelyen is csak a széttárt karokat,s a sajnálkozó tekinteteket látom,hogy nincs felvétel,majd szólnak.Én egyébként jelenleg szórólap,és újságkihordást csinálok,betegen,rokkantnyugdíj mellett,így úgy érzem,hogy megpróbálok valamit tenni a részemről az ügy érdekében,ja,egyébként a rokkantságim,és a mellé keresett pénzem is kevés,és sok adósságom is van,amit kínkeservesen,de törlesztgetek!
2010. nov. 11. 18:05
 28/28 anonim ***** válasza:

Megjegyzem sok orvos , mérnök azért megy ki mert itthon nem tud elhelyezkedni.

Egy orvos , aki beilleszkedett és elfogadták , az bőven megtud élni MO.-on is.

De ha ezt bölcs politikusaink mondták akkor valószínűleg azért , hogy megállítsák a magyar lakosság drasztikus csökkenését.

De szépen lassan tényleg meg lehetne oldani a kisebb szociális problémákat , persze szociális problémák mindig is voltak/lesznek nem csak Magyarországon , hanem bárhol a világon.Mindig van valami ami a másiknak nem tetszik...

Persze én nem tudnám megoldani , mert sem tudásom sem hatalmam nincsen hozzá , de azért együttes erővel lehetne kezdeni valamit...

2010. nov. 11. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!