Mi ez a " ne higgyétek, hogy kint kolbászból van a kerítés"?
Aki kimegy,mindig is idegen lesz,bármelyik országban. Nem fogadják be maguk közé az őslakosok. Nem lesznek barátaid. Ha több a magyar kint,akkor sem biztos,hogy jól jársz,mert nem mindenütt tartanak össze,inkább "fúrják" a másikat. Ahhoz,hogy félretudj tenni valamit,nagyon takarékosan kell élned.
A kintiek lehet,hogy többet keresenek,és több mindent megengedhetnek maguknak,mint mi itthon,de ők sem szórhatják a pénzt.
Bátyám kiment svájcba mosogatni. nyelvtudás nulla. 2 és fél év után hazajött és vett egy házat meg egy normális kocsit, úgy hogy amit keresett, abból fizetett önerőt. Oké hitelre, de a két hitele 55000!!!!! ft Azt mondta, hogy élete legrosszabb időszaka volt kint és nem tudja, hogy még egyszer meg tudná-e tenni, mert rengeteg megalázás és megkülönböztetés érte.
Öcsém hollandiába 10 hónapra ment ki építkezésre szart túrni. Hazajött letette a jogsit, vett egy suzukit (régit).
Én azt mondtam. Hülyék vagytok itthon nem boldogultok és inkább dobbantanak... Én majd megmutatom. Ja. Szutyok albérletben élek és alig tudok félretenni a párommal....nem nyavajgok nekik csak belátom, hogy kint annak van kolbászból a kerítés, aki nem dőzsölni megy ki hanem DOLGOZNI és nem válogatni..
Nővérem amszterdamban van a párjával 3 hónapja... azt mondja, hogy haza se jön, hacsak nem toloncolják...
Miről beszélgetünk??? Dolgoznak mint a gép, de meg is élnek. Én barom.....Mi a f.aszt keresek még itt...
AZ emberek többsége nem azért megy külföldre dolgozni,mert ott milyen jó az élet,hanem azért,hogy pénzt keressenek és itthon normálisan tudjanak élni.Itt hagyják sokan a családjukat,barátaikat és elmennek,elvállalnak szinte bármilyen munkát.
A kérdésedre válaszolva igen külföldön kolbászból van a kerítés,ha olyan helyre kerülsz ahol valóban megbecsülik a munkádat.
"Miről beszélgetünk??? Dolgoznak mint a gép, de meg is élnek. Én barom.....Mi a f.aszt keresek még itt..."
Lehet haladni kifelé!
Vannak olyanok akik külföldön nem mosogatni és építkezni mennek. Vannak olyan állások ahol nem biztos, hogy az ottanit válasszák. Ha diplomás szakja van. Mérnök, programozó, orvos, stb. A programozó erre a legjobb példa. Ott nem olyan alapján veszik fel az embert, hogy hol született, hanem milyen a tudása. Van rokonom aki programozó. A munkahelyén nem a magyart vették fel, hanem a koreait. Hogy miért? Mert ott a tudás számít. És ez nem az, hogy van diplomád és kész. Itt a diploma általában alapfeltétel, hogy legyen. Bemész interjúra és ha jobb vagy akkor felvesznek. Nem minden esetben kell nyelvtudás. Minimum is elég. Legalábbis itthon és ebben a szakmában. Természetesen még alapfelvétel az angol nyelv tudása.
"Miről beszélgetünk??? Dolgoznak mint a gép, de meg is élnek. Én barom.....Mi a f.aszt keresek még itt..."
Az ilyenben az a vicces, hogy a igaza van. Nálunk szar a fizetés. Az előbbi rokonom volt kint kiküldetésen Amerikában. ÉS mondta, ha lehetne visszamenni pár évre. A hitelét gyorsan ki bírna fizetni. Itthon 500E a fizetése ott kint 1.8-2M ft lenne. A lakáson és albérleten kívül a legtöbb dolog annyi mint Pesten. De van pár dolog ami olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!