Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a " ne higgyétek, hogy...

Mi ez a " ne higgyétek, hogy kint kolbászból van a kerítés"?

Figyelt kérdés
Ezt senki sem hiszi, de az igaz, hogy külföldön jobban meg lehet élni mint itt. ott is dolgozni kell de a munkádért legalább megfizetnek. Az emberek meg csodálkoznak, hogy milyen sokan kimenne. (pl orvosok, mérnökök)
2010. nov. 7. 16:32
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
94%
Más országokban is gazdasági válság van ám ha valaki nem tudná!Nemigen kapkodnak a munkaerőért.És pontosan olyan munkákat lehet kapni amit a legkevésbé fizetnek meg.
2010. nov. 7. 17:53
 12/28 anonim ***** válasza:
86%
A "nincs kolbászból a kerítés" azt jelenti, hogy azért külföldön is keményen meg kell ám dolgozni azért a pénzért, nem napi párórás lötyögésért nyomják az ember bankszámlájára a pénzt. Több ismerősöm dolgozik kint Angliában és Spanyolországban, és jóval kevesebbet keres, mint az ottani állampolgárok, viszont érdekes módon mindig rájuk gondol a főnök, ha pluszmunka van, és hétvégén is ott kell maradni. A vendégmunkás az vendégmunkás. Az nyilván más kérdés, amikor valakit a tehetsége/tudása miatt eleve dolgozni hívnak, de ez csak nagyon keveseket érint, a többség keményen gürcöl annyiért, amiből ott igen csak szűken vannak, ha félre is akarnak tenni, legtöbbször nem is külön háztartásban, hanem 4-5 magyar bérel egy lakást.
2010. nov. 7. 18:01
 13/28 anonim ***** válasza:
64%

Aki kimegy,mindig is idegen lesz,bármelyik országban. Nem fogadják be maguk közé az őslakosok. Nem lesznek barátaid. Ha több a magyar kint,akkor sem biztos,hogy jól jársz,mert nem mindenütt tartanak össze,inkább "fúrják" a másikat. Ahhoz,hogy félretudj tenni valamit,nagyon takarékosan kell élned.

A kintiek lehet,hogy többet keresenek,és több mindent megengedhetnek maguknak,mint mi itthon,de ők sem szórhatják a pénzt.

2010. nov. 7. 18:09
 14/28 anonim ***** válasza:
62%

Bátyám kiment svájcba mosogatni. nyelvtudás nulla. 2 és fél év után hazajött és vett egy házat meg egy normális kocsit, úgy hogy amit keresett, abból fizetett önerőt. Oké hitelre, de a két hitele 55000!!!!! ft Azt mondta, hogy élete legrosszabb időszaka volt kint és nem tudja, hogy még egyszer meg tudná-e tenni, mert rengeteg megalázás és megkülönböztetés érte.

Öcsém hollandiába 10 hónapra ment ki építkezésre szart túrni. Hazajött letette a jogsit, vett egy suzukit (régit).

Én azt mondtam. Hülyék vagytok itthon nem boldogultok és inkább dobbantanak... Én majd megmutatom. Ja. Szutyok albérletben élek és alig tudok félretenni a párommal....nem nyavajgok nekik csak belátom, hogy kint annak van kolbászból a kerítés, aki nem dőzsölni megy ki hanem DOLGOZNI és nem válogatni..

Nővérem amszterdamban van a párjával 3 hónapja... azt mondja, hogy haza se jön, hacsak nem toloncolják...

Miről beszélgetünk??? Dolgoznak mint a gép, de meg is élnek. Én barom.....Mi a f.aszt keresek még itt...

2010. nov. 7. 18:18
 15/28 anonim ***** válasza:
68%

AZ emberek többsége nem azért megy külföldre dolgozni,mert ott milyen jó az élet,hanem azért,hogy pénzt keressenek és itthon normálisan tudjanak élni.Itt hagyják sokan a családjukat,barátaikat és elmennek,elvállalnak szinte bármilyen munkát.

A kérdésedre válaszolva igen külföldön kolbászból van a kerítés,ha olyan helyre kerülsz ahol valóban megbecsülik a munkádat.

2010. nov. 7. 18:31
 16/28 anonim ***** válasza:
61%

"Miről beszélgetünk??? Dolgoznak mint a gép, de meg is élnek. Én barom.....Mi a f.aszt keresek még itt..."

Lehet haladni kifelé!

2010. nov. 7. 19:32
 17/28 anonim válasza:
27%
nem tudom,hogy ki hogy van vele de nekem az elmúlt néhány hónapokban kb.20 an kimentek dolgozni külföldre/anglia,német,svéd,mexico/és esze águkban sincs vissza jönni a hon földre!
2010. nov. 7. 19:50
 18/28 A kérdező kommentje:

Vannak olyanok akik külföldön nem mosogatni és építkezni mennek. Vannak olyan állások ahol nem biztos, hogy az ottanit válasszák. Ha diplomás szakja van. Mérnök, programozó, orvos, stb. A programozó erre a legjobb példa. Ott nem olyan alapján veszik fel az embert, hogy hol született, hanem milyen a tudása. Van rokonom aki programozó. A munkahelyén nem a magyart vették fel, hanem a koreait. Hogy miért? Mert ott a tudás számít. És ez nem az, hogy van diplomád és kész. Itt a diploma általában alapfeltétel, hogy legyen. Bemész interjúra és ha jobb vagy akkor felvesznek. Nem minden esetben kell nyelvtudás. Minimum is elég. Legalábbis itthon és ebben a szakmában. Természetesen még alapfelvétel az angol nyelv tudása.

"Miről beszélgetünk??? Dolgoznak mint a gép, de meg is élnek. Én barom.....Mi a f.aszt keresek még itt..."

Az ilyenben az a vicces, hogy a igaza van. Nálunk szar a fizetés. Az előbbi rokonom volt kint kiküldetésen Amerikában. ÉS mondta, ha lehetne visszamenni pár évre. A hitelét gyorsan ki bírna fizetni. Itthon 500E a fizetése ott kint 1.8-2M ft lenne. A lakáson és albérleten kívül a legtöbb dolog annyi mint Pesten. De van pár dolog ami olcsóbb.

2010. nov. 7. 19:56
 19/28 anonim ***** válasza:
53%
18:18 vagyok! Kedves "lehet haladni kifelé" barátom. Teljesen igazad van. Remélem, hogy zárós időn belül el tudom húzni innen a belem, bár ez függ a párom sulijától is, de remélem jövő májusban húzhatunk... :S
2010. nov. 7. 20:37
 20/28 anonim ***** válasza:
52%
svájc egy hetes meló: 2000frank.... Kell ennél több?
2010. nov. 7. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!