Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem lehet ilyen jó...

Miért nem lehet ilyen jó körülmények mellett a fideszre szavazni?

Figyelt kérdés
A nagy családban 2 eü dolgozó is van, akik az ünnepekre eljöttek hozzánk. Az egyik nővér egy sbo osztályon a másik neurológus. Mindketten állami eüben dolgoznak, de nagyon komolyan szidták a fideszt. Állításuk szerint mindenért könyörögni kell: nincs pénz emiatt a gyógyszerellátás nagyon lassú, vannak gyógyszerek, amik nem elérhetőek, kevesen vannak, a betegek elégedetlenek. Pedig az sbo-n dolgozó nővér havi 1 ügyelettel hazavisz 8-900 ezret, az orvos 2 millió nettó felett. Ezeknek mi kellene még? Én már csak a jó fizetés miatt is biztos fideszre szavaznék.
tegnap 17:21
1 2
 11/17 2*Sü ***** válasza:
100%

> Ezeknek mi kellene még?

Leírtad a válaszban: Elégséges szintű munkakörülmények. Attól, hogy elfogadható fizetést kapnak, attól még nem lesznek elérhetőbbek a gyógyszerek, nem jut egy nővérre kevesebb beteg (amennyit tisztességes módon el tudna látni), nem lesznek a betegek sem elégedettebbek.

Az egészségügyi dolgozók bére nem minden. A kormány – ha nő az elégedetlenség – azért igyekszik elsőként mindig ezen javítani, mert akkor azért tényleg vannak azok az eü. dolgozók, akiket ez lecsendesít annyira, hogy nem hangosan, hanem magukban elégedetlenkednek. És ezt persze a betegek szívják meg leginkább.

tegnap 18:29
 12/17 anonim ***** válasza:
60%
Olyan nincs,hogy havi 1 ügyelet, és szakàpoló se visz haza ennyit. Full kamu.
tegnap 18:50
 13/17 anonim ***** válasza:
65%

"sbo-n dolgozó nővér havi 1 ügyelettel hazavisz 8-900 ezret, az orvos 2 millió nettó felett."

Persze 😃

Nálunk a fél rokonság EÜ-ben dolgozik, egy sincs köztük, aki nettó 600 fölött keresne, 500 fölött is csak a lányom, meg a veje. A lányom havonta 3x ügyel.

tegnap 19:09
 14/17 anonim ***** válasza:
33%

#13 ha így volna nem írnád azt, hogy a fél rokonságod ott dolgozik. Azért hihető, a 8-900 eft netto, mert az sbo kiemelt eü ellátásnak számít, volt feleségem diplomás vezető főapolóként dolgozik havi netto 1,2-1,3 millió a fizetése. Onkológián szintén ugyanez a helyzet, 15 éve dolgozó rokonunk, kemós részlegen brutto 1 millió Ft felett van a fizetése. El vagy te tévedve.

A kérdésre a választ pedig megkaptad kedves kérdező, az betegellátásban nagyon nagy adósságok vannak, emiatt nagyon rosszak és nehézkesek a körülmények.

tegnap 19:55
 15/17 anonim ***** válasza:
69%
15, honnan szeded ezeket a számokat? Honnan szeditek ezt? Ez hazugság.
tegnap 20:14
 16/17 anonim ***** válasza:
22%

Sziasztok!

Pedig a kérdező nem hazudott. Nekem 459 eFt az alapbérem, de ehhez hozzájön egy 377 eFt-os kiemelt összeg, plusz műszakpotlék és ehhez jön még az ügyelet, ami esetbemben is van, hogy csak 1 vagy 2 db/hó. Legtöbb esetben 4-et vagyok bent egy hónapban. 800 eFt ot még nem értem el, de gyakran keresek nettó 700 eFt felett.

tegnap 20:50
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

U.I.: én sem szavazok a fideszre, a többi által ecsetelt (lehetetlen) körülmények miatt. Alapítványba átállás is egy átverés volt.

Üdv: 16 os voltam.

tegnap 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!