Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ellenzékiek, a 2022-es választ...

Ellenzékiek, a 2022-es választás tényleg trauma volt?

Figyelt kérdés

Én csak 2026-ban fogok először szavazni és most úgy vagyok vele, hogy a Tiszára. Ez a kormány semmire nem jó. Eddig amúgy nem érdekelt a politika.

2022-re viszont látom, hogy sokan nagy csapásként hivatkoznak, ezt hogyan éltétek meg? Még a Fidesz is beijedt előtte azt olvasom, senki nem számított ilyen rossz eredményre.

Ez az MZP is elég normálisnak tűnik, miért kaptak ki ilyen szinten?

tegnap 18:02
1 2 3
 1/22 DK-s ***** válasza:
53%

Nekem nem.

Amint MZP került az osszefogás élére, tudtam hogy halott ügy.

tegnap 18:06
 2/22 anonim ***** válasza:
29%
Nagyon nagy trauma volt. 26 meg még nagyobb lesz.
tegnap 18:08
 3/22 A kérdező kommentje:
1-es, miért volt halott ügy? Rendeztek egy előválasztást, és MZP nyerte. Nyilván nem indítottak volna olyat, akit nem találnak alkalmasnak.
tegnap 18:12
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos szinte biztos volt hogy a fidesz fog nyerni, ezért nekem nem volt nagy trauma. Mondjuk 2/3-ra én sem számítottam.
tegnap 18:14
 5/22 anonim ***** válasza:
58%

Én mzp-re szavaztam, de lehetett sejteni, hogy nem fog nyerni. Neki nem volt pártja és akik besorakoztak mögé azok eléggé széthúzóak voltak. És akkor erre kaptak 2 millió szavazatot a fidesz meg 3-t úgy, hogy abból 500 ezer külföldi magyar. Ennyin múlott a 2/3. Annyira elege van az embereknek, hogy konkrétan 1 ember majdnem legyőzte az egész fidesz maffiát.

Most mégtöbb akkori fideszes ábrándult ki, mert már nem jönnek az eus pénzek és így drágul a megélhetés. Magyar még akkor is elvenné a fidesz 2/3-át ha nem lenne pártja, de elvileg lesz. Lassan befogja mutatni a kabinetjét kíváncsi leszek. Akik eddig a fővárosi közgyűlésben dolgoznak azok egészen meggyőző, racionális arcoknak tűnnek. Szentkirályi gyurcsányozása labdába se rúghat mellettük, ezt már unják az emberek.

tegnap 18:19
 6/22 anonim ***** válasza:
59%

Nem volt trauma, mert akkor nem is szavaztam. Tudtam hogy felesleges is, de a lényeg hogy akkor nem volt még olyan ellenzéki párt amivel azonosulni tudtam.

Gyurcsány koalíciójára elvből sem szavaztam volna soha.

Most hogy végre van egy vállalható alternatíva őket fogom támogatni.

A trauma a fidesznél lesz ezúttal

tegnap 18:43
 7/22 anonim ***** válasza:
55%
Arra az összefogásra nem tudtam leszavazni, mert közösséget vállaltak a 2010 előttiekkel. A Tiszával végre van alternatíva.
tegnap 18:56
 8/22 anonim ***** válasza:
0%

2022 elején megindította MZP a kampányát, a választás előtt 3 hónappal, rögtönzött interjúkat adott, amikben ostobábbnál ostobább kijelentéseket tett, amiket másnap magyarázkodnia kellett ,hogy nem is úgy értette, ahogy mondta, ez ment 3 hónapon keresztül... erre jött rá, a már megszokott bukott ellenzéki pártok folyamatos egymásnak való üzengetése meg marakodása, és ezek mellé jött be a háború...én mint full ellenzéki, még én sem hittem el, hogy 6 párt képes elvezetni egy országot, még abban sem tudtak megegyezni, hogy ki mosogasson el a vacsora után...sokan el se mentek szavazni, otthon maradtak, és voltak olyan ellenzékiek, akik a háború miatt a Fideszre voksoltak és nyert a Fidesz.

2022-ben tudtam, hogy a Fidesz nyer, ami meglepett, hogy a 2010-es választásnál is nagyobb arányban győzött, meg hogy vidéken nem sikerül a billegő körzeteket sem elvenni a Fidesztől. Ezek után az ellenzékre jött a 2 éves apátia, ami tavaly múlt el.

tegnap 19:05
 9/22 A kérdező kommentje:
8; köszi. Így, hogy mondod tényleg eléggé úgy tűnt MZP, mint aki igazából egyedül áll.
tegnap 20:13
 10/22 DK-s ***** válasza:
51%

MZP az összefogást már eleve azzal kezdte, hogy Gyurcsányozott, majd felszólította Gyurcsányt hogy a DK ne kampányoljon. Utána persze össze-vissza hazudozott, tagadta. De, gondolom nem kérdés, hogy én melyikük szavának adok hitelt. Gyurcsánynak, aki másnap már üzent is a párttagoknak, vagy MZP-nek aki először mindent tagadott, aztán már csak azt tagadta hogy ezt a DK-ra értette volna, aztán ...

Menjen a b'dös p'csába. De ezt már előre lehetett tudni. MZP nem nyert volna, ha a fidesz nem trollkodja meg.

tegnap 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!