Ellenzékiek, a 2022-es választás tényleg trauma volt?
Én csak 2026-ban fogok először szavazni és most úgy vagyok vele, hogy a Tiszára. Ez a kormány semmire nem jó. Eddig amúgy nem érdekelt a politika.
2022-re viszont látom, hogy sokan nagy csapásként hivatkoznak, ezt hogyan éltétek meg? Még a Fidesz is beijedt előtte azt olvasom, senki nem számított ilyen rossz eredményre.
Ez az MZP is elég normálisnak tűnik, miért kaptak ki ilyen szinten?
Nekem nem.
Amint MZP került az osszefogás élére, tudtam hogy halott ügy.
Én mzp-re szavaztam, de lehetett sejteni, hogy nem fog nyerni. Neki nem volt pártja és akik besorakoztak mögé azok eléggé széthúzóak voltak. És akkor erre kaptak 2 millió szavazatot a fidesz meg 3-t úgy, hogy abból 500 ezer külföldi magyar. Ennyin múlott a 2/3. Annyira elege van az embereknek, hogy konkrétan 1 ember majdnem legyőzte az egész fidesz maffiát.
Most mégtöbb akkori fideszes ábrándult ki, mert már nem jönnek az eus pénzek és így drágul a megélhetés. Magyar még akkor is elvenné a fidesz 2/3-át ha nem lenne pártja, de elvileg lesz. Lassan befogja mutatni a kabinetjét kíváncsi leszek. Akik eddig a fővárosi közgyűlésben dolgoznak azok egészen meggyőző, racionális arcoknak tűnnek. Szentkirályi gyurcsányozása labdába se rúghat mellettük, ezt már unják az emberek.
Nem volt trauma, mert akkor nem is szavaztam. Tudtam hogy felesleges is, de a lényeg hogy akkor nem volt még olyan ellenzéki párt amivel azonosulni tudtam.
Gyurcsány koalíciójára elvből sem szavaztam volna soha.
Most hogy végre van egy vállalható alternatíva őket fogom támogatni.
A trauma a fidesznél lesz ezúttal
2022 elején megindította MZP a kampányát, a választás előtt 3 hónappal, rögtönzött interjúkat adott, amikben ostobábbnál ostobább kijelentéseket tett, amiket másnap magyarázkodnia kellett ,hogy nem is úgy értette, ahogy mondta, ez ment 3 hónapon keresztül... erre jött rá, a már megszokott bukott ellenzéki pártok folyamatos egymásnak való üzengetése meg marakodása, és ezek mellé jött be a háború...én mint full ellenzéki, még én sem hittem el, hogy 6 párt képes elvezetni egy országot, még abban sem tudtak megegyezni, hogy ki mosogasson el a vacsora után...sokan el se mentek szavazni, otthon maradtak, és voltak olyan ellenzékiek, akik a háború miatt a Fideszre voksoltak és nyert a Fidesz.
2022-ben tudtam, hogy a Fidesz nyer, ami meglepett, hogy a 2010-es választásnál is nagyobb arányban győzött, meg hogy vidéken nem sikerül a billegő körzeteket sem elvenni a Fidesztől. Ezek után az ellenzékre jött a 2 éves apátia, ami tavaly múlt el.
MZP az összefogást már eleve azzal kezdte, hogy Gyurcsányozott, majd felszólította Gyurcsányt hogy a DK ne kampányoljon. Utána persze össze-vissza hazudozott, tagadta. De, gondolom nem kérdés, hogy én melyikük szavának adok hitelt. Gyurcsánynak, aki másnap már üzent is a párttagoknak, vagy MZP-nek aki először mindent tagadott, aztán már csak azt tagadta hogy ezt a DK-ra értette volna, aztán ...
Menjen a b'dös p'csába. De ezt már előre lehetett tudni. MZP nem nyert volna, ha a fidesz nem trollkodja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!