Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ringatják magukat az...

Miért ringatják magukat az ellenzékiek abban a hitben, hogy a Fidesznek kedvezőtlen lenne a magas részvétel a választásokon?

Figyelt kérdés
Ez a teória a 2018-as választáson egyértelműen megdőlt, de részben a 2022-es választáson is.

tegnapelőtt 13:29
 1/8 anonim ***** válasza:
97%

Nem feltétlenül kedvez szerintem sem, de az azért jogos, hogy a Fidesz alapból hatékonyan szokott mozgósítani, így ha az ellenzék jól akar szerepelni, akkor részükről is ez szükséges, ami már maga után vonja a magas részvételt is.

Tehát a fidesz szavazói általában elkötelezettebbek, ezért logikus, hogy a kevésbé elkötelezett ellenzékiek megszólítása magas részvétellel jár.

Ez volt eddig, a 2026-os választás nekem kicsit másnak tűnik, de majd meglátjuk.

tegnapelőtt 13:38
 2/8 anonim ***** válasza:
60%
Ki foglalkozik most ezzel, fidesznyalonc kérdező?
tegnapelőtt 13:47
 3/8 anonim ***** válasza:
70%

azért, mert általában ez a helyzet.

a szavazásnak ára van. nem feltétlen pénzben, de mindenképpen idő, ráfordítás. fel kell öltözni, el kell menni, sorba kell állni stb. az emberek egy részének úgy kell el, mint hátára a púp, úgyhogy el sem mennek.

akkor szokott magas részvétel lenni egy szavazáson, választáson, ha az emberek idegből mennek szavazni, mert tele törpjük valamivel. és ilyen esetben jellemzően a kormánnyal van tele a törpjük. mi mással lenne...? azaz a szokásosnál magasabb részvételi arány szinte mindig a kormányváltásnak kedvez.

az a Fidesz egy baromi nagy vívmánya, hogy képes elérni azt, hogy az idegből szavazók rá szavazzanak. ilyen nem nagyon szokott előfordulni a világon.

tegnapelőtt 14:00
 4/8 A kérdező kommentje:
2) Nem unod már a sértegetést. Feltettem egy kérdést, ami alatt kifejtettem hozzá a gondolatmenetem. Ha valaki nem ìr be a kérdésben valami fideszellrnességet, már automatikusan Fidesznaloncs vagy mi?
tegnapelőtt 14:11
 5/8 anonim ***** válasza:
59%
Ez ma már hányadik MP ellenes kérdésed? Hirtelen tele lett veletek a gyk. És ne hazudd azt, hogy ez nem szervezett
tegnapelőtt 14:15
 6/8 anonim ***** válasza:
59%
Bármilyen elviselhetetlen, az internet még nem a tiétek, kérdező
tegnapelőtt 14:16
 7/8 A kérdező kommentje:
Megint mien "milyénk" meg milyen MP ellenes kérdés? Meg se említettem MP-t és nem is utaltam rá. Semilyen párthoz nem tartozom
tegnapelőtt 15:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Bocs, akkor csak rosszkor kérdeztél. Éppen beindult a fideszes gőzhenger, legalább 10 propagandát nyomó kérdés termett itt hirtelen
tegnapelőtt 15:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!