Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szavaznak még a fideszre?

Miért szavaznak még a fideszre?

Figyelt kérdés

Az igazi kérdés az, hogy aki a fideszre szavaz, az tisztában van a MÁV állapotával, az egészségügy, oktatás helyzetével, a magyar utak állapotával, vagy a szegénységgel Magyarországon?

Vagy csak rámondják a fidesz szavazók, hogy ők még ilyet nem láttak vagy ilyen meg olyan statisztika van arra, hogy ebben az országban minden jó?(Mondván hogy ha nem vagy éhes, van hol laknod, és nem fázol, az már tökéletes, vagy megkérdezik, hogy mer a Gyurcsány jobb vót?, de értelmes megszólalást még nem hallottam)

jan. 5. 00:48
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

Bocsáss meg, nem láttam hogy buekoltál!

Kívánok én is neked boldog uj évet, de olyat, amelyben a kis kádári szellemi “telked” határain is túl látsz, és nem alkudsz meg a morzsákkal, amit a hatalom potyogtat! Ahogy fogalmaztal. Jó ejt!

tegnapelőtt 21:43
 42/49 anonim ***** válasza:

“Elrontott életükért mindig a körülmények voltak a hibásak.”

A 2010-es Fidesz-szavazókra is ezt mondtad, amikor elzavarták az akkori rezsimet?

tegnapelőtt 21:45
 43/49 anonim ***** válasza:
19%
Igen.
tegnapelőtt 22:08
 44/49 anonim ***** válasza:
Köztük nyilván magadra is. Ezek szerint te is hibáztattad a kormány által teremtett vagy befolyásolt körülményeket. Akkor talán azokat sem érdemes minősíteni, akik a Fidesz-kormányt zavarják majd el ugyanazért, amiért anno az Mszp-kormány lett elzavarva.
tegnapelőtt 23:28
 45/49 anonim ***** válasza:
Nem szavaztunk 2010-ben! De ne törődj velem! BÚÉK!
tegnap 07:42
 46/49 anonim ***** válasza:

#32. "Én ilyet nem mondtam, de az tény, hogy érdemi befolyása a mindenkori kormánynak van. Az ellenzék javaslatokat tehet, amit a kormány vagy megfogad, vagy nem. Jól bevett szokás szerint csak azért se szokták megfogadni."

Te most nyilván szándékosan teszel úgy, mintha kizárólag a parlamenti ellenzékről lenne szó, akik javaslatokat nyújthatnak be az országgyűlésnek. Az ellenzék azonban ettől lényegesen tágabb halmaz. Az nem javaslat, meg nem kormányzati felelősség kérdése, hogy az ellenzék nekiáll-e égetni magát O1G-zéssel meg bajszos szarozással, vagy mint most MP a köztársasági elnöknek okoskodásával érdemi tudás nélkül.

"Nem cáfolja, csak hiteltelenné teszi."

Én ilyet sem látok az írásodból.

"Nem csak Orbánt, hanem azokat is, akik akkor is ugyanúgy egyetértettek vele, amikor homlokegyenest az ellenkezőjét mondta annak, mint amit most mond."

Az ellenzék rendre szeret ilyenekkel jönni, aztán általában kiderül, hogy az nem egészen objektív, ahogy ők látják. Ha esetleg leírnád a szerinted legeklatánsabb példákat, kifejtve...

"A világon elég sok szörnyűség van, például itthon nálunk is. Családon belüli erőszak, árva gyerekek, kiszolgáltatott családok. Ezekre kellene fektetni a hangsúlyt, nem olyan "problémákkal" ijesztgetni az embereket, amelyek egy másik kontintensen vannak."

Szerintem meg ez egy "Afrikában éheznek"-szintű demagógia és ha úgy érezzük, akkor majd foglalkozunk mindkettővel. De persze értem. Milyen kényelmes is lenne ez az álláspont, mennyire megkönnyítené a mindenkori liberálisok dolgát. Egyszerű: amint bármi kritika merül fel épp aktuális agymenéseikkel szemben, azonnal kuss mindenkinek és söprögessen mindenki a saját háza táján! Egy rossz szót se a Meseország mindenkiére, amíg egy családon belüli erőszak-eset is van az országban. Hát persze, ahogy azt Móricka elképzeli. :))

"Nincs ott azóta az első soraiban, miután megbukott"

Végül is csak több, mint egy évtizedig vezette a legerősebb ellenzéki pártot, de Feri ártatlan, Ferit felejtsük el, Feri ott sem volt...látod, ezért is buktok mindig. Mindenkit hülyének akartok nézni.

"Ideáig voltál komolyan vehető"

Szerintem te pedig már korábban sem voltál az. Egyáltalán felfogtad, hogy mit jelent a "mindenkit meg kell hallgatni"? Olyan szintű politikafogyasztást várnál el ezzel, ami még a szakmányban ezzel foglalkozó értelmiségi szakemberekre sem jellemző. De miért is kéne? Ez nem valamiféle alapvető emberi jog, hogy aki csak böffent egy random baromságot, arra aztán figyeljen oda mindenki. Hogy a fenébe képzeled? :D

"Biztos azért támadja az óellenzék azzal MP-t"

Jólvan, csak szívatlak ám fentebb, kezdettől fogva tudom, mire megy ki a játék. Valójában nem "mindenkit", hanem Magyar Pétert "kell" meghallgatni az aktuális messiást éltető fanok szerint. :DDD

"Hogy egy ellenzéki politikusnak nem az a fő irányvonala, hogy a kormányt ajnározza és azokra fektesse a hangsúlyt, amiket jónak lát? Hát hol élsz te?"

Szalmabáb érvelés: láthatóan nem azzal vitatkozol, amit tényleg állítottam, hanem átalakítod valami másra, ami ellen könnyebben tudsz érvelni. Száni. Mellesleg kettőnk közül nem épp nekem van problémám a reálpolitika megértésével.

tegnap 09:51
 47/49 anonim ***** válasza:

"Te most nyilván szándékosan teszel úgy, mintha kizárólag a parlamenti ellenzékről lenne szó, akik javaslatokat nyújthatnak be az országgyűlésnek."

A jelenlegi parlamenten kívüli ellenzék kifejezetten aktív. Ez az ellenzék dolga, hogy országosan terepmunkát végezzen, felhívja a figyelmet a problémákra és lépésekre kényszerítse a kormányt, illetve helyi bázist építsen.

"Én ilyet sem látok az írásodból."

"Az ellenzék rendre szeret ilyenekkel jönni, aztán általában kiderül, hogy az nem egészen objektív, ahogy ők látják. Ha esetleg leírnád a szerinted legeklatánsabb példákat, kifejtve..."

Ez a videó többet mond minden szónál:

[link]

"Egyszerű: amint bármi kritika merül fel épp aktuális agymenéseikkel szemben, azonnal kuss mindenkinek és söprögessen mindenki a saját háza táján! Egy rossz szót se a Meseország mindenkiére, amíg egy családon belüli erőszak-eset is van az országban. Hát persze, ahogy azt Móricka elképzeli. :))"

Nem arról van szó, hogy nem lehet kritizálni, de azért legyen már egy fontossági sorrend, hogy mit milyen súlyozással érintünk. Jó is, hogy említed a Meseország mindenkié című könyvet. Ha bárki azt hiszi, illetve vallja, hogy az internet világában attól lesznek megvédve a gyerekek, hogy ezt a könyvet befóliázzák, az kicsit sem demagóg, ugye? Miközben gyerekek ezrei nem kerülnek nevelőszülőkhöz, amikről valahogy nagyságrendekkel kevesebb szó esik.

"Végül is csak több, mint egy évtizedig vezette a legerősebb ellenzéki pártot, de Feri ártatlan"

De milyen évtizedes legerősebb ellenzéki pártról beszélsz? Évekig az 5% körül lebegett, fénykorában volt vagy 15%-os Pl 2018-ban is épp, hogy bejutottak a parlamentbe.

"Olyan szintű politikafogyasztást várnál el ezzel, ami még a szakmányban ezzel foglalkozó értelmiségi szakemberekre sem jellemző. De miért is kéne?"

Abban az esetben kell, ha véleményt akarsz formálni, márpedig te láthatóan azt csinálod. Azt viszont csak úgy lehet, ha az ember tájékozódik. Én se mondok olyan pártokról véleményt, amelyeket nem hallgattam meg, csak a politikai ellenfelei által hallottam róluk.

"Jólvan, csak szívatlak ám fentebb, kezdettől fogva tudom, mire megy ki a játék. Valójában nem "mindenkit", hanem Magyar Pétert "kell" meghallgatni az aktuális messiást éltető fanok szerint. :DDD"

Ez nem igaz, én is meg szoktam hallgatni másokat is. A Mi Hazánktól Kunhalmi Ágnesig mindenkit meg szoktam hallgatni, mielőtt véleményt formálok. De amúgy mondom nem kell meghallgatni, ha nem akarod, csak akkor ne várd, hogy hitelesnek tekintsük a kritikádat.

"Mellesleg kettőnk közül nem épp nekem van problémám a reálpolitika megértésével."

Ez aztán nem szalmambáb érvelés. Bedobsz egy jól csengő mondatot, mindenféle magyarázat nélkül. Ilyet én is tudok, de sok értelme nincs.

tegnap 10:33
 48/49 anonim ***** válasza:

#47. "A jelenlegi parlamenten kívüli ellenzék kifejezetten aktív. Ez az ellenzék dolga, hogy országosan terepmunkát végezzen, felhívja a figyelmet a problémákra és lépésekre kényszerítse a kormányt, illetve helyi bázist építsen."

Kezdem azt érezni, hogy valami randomgenerátorral beszélgetek. A ChatGPT működik ezen az elven, bedobsz egy fogalmat, majd ír róla pár látszólag illeszkedő, összefüggőnek tűnő sort, de előfordul sajnos, hogy a témához semmi köze nincs, csak mint a közepesen hülye diák, sorolja ugyanazt, amit minden tételhez megtanult, hátha lyukat beszél a tanár hasába és meglesz a kettes. Szerinted mégis hogy a fenébe kapcsolódik az, amit írtál ahhoz, amit én írtam?

"Ez a videó többet mond minden szónál:"

Tehát akkor nyugodtan vehetem úgy, hogy a továbbiakban képtelen vagy kifejteni a gondolataidat. Hát akkor a válaszom hasonló lesz: keresd ki szépen az Orbán Balázs kontra Cseh Katalin vitát az Amnesty International igazgatójának moderációjával, mert szerintem meg az mond többet minden szónál és innentől nekem sem kell önálló véleményt megfogalmaznom, lol.

"de azért legyen már egy fontossági sorrend"

Igen, jól példázol egy fontos dolgot, amit nagyon utál a legtöbb magyar az ellenzékben. Ez pedig az, hogy ti nem figyelembe akarjátok venni, hogy mit gondolnak az emberek, hanem folyamatosan ki akarjátok őket oktatni arról, hogy miről mit kéne gondolniuk, mit milyen súllyal szabadna figyelembe venniük, mennyire szabad például rettegniük (persze ezt eleve nevetségessé tevő felhanggal kell mondani) a migránsoktól, a terrorizmustól, vagy a gyerekeikre leselkedő alattomos propagandától. Ha meg nem, akkor ők agymosott, megvezetett birkák, mert az lehetetlen máskülönben, hogy a tiétektől eltérő következtetésre jutottak. Szóval többek között erre is mondja azt a nép sorozatban minden választáson, hogy elmentek ti a picsába. :) És a helyzet az, hogy ezért őket mégcsak hibáztatni sem lehet, ebben maximálisan igazuk van.

"De milyen évtizedes legerősebb ellenzéki pártról beszélsz?"

Most komolyan én magyarázzam el, hogy miként darált le minden más ellenzéki szereplőt a Gyurcsány-házaspár és tette magát igen hosszú időn át megkerülhetetlen ellenzéki erővé, a NER elsőszámú kihívójává? Nem úgy volt, hogy te ezeket már ismered, mert meghallgatsz mindenkit? Ilyenkor meg kiderül, hogy azt sem tudod, miről van szó, mert átaludtál egy laza évtizedet.

"Abban az esetben kell, ha véleményt akarsz formálni"

Dehogy, bárkinek lehet véleménye, nem úgy működik, hogy az általad kitalált szabályoknak előbb meg kell felelni, kinek képzeled magad? :D

"csak akkor ne várd, hogy hitelesnek tekintsük a kritikádat."

Már bocsánat, de engem egyáltalán nem köt, hogy a gyakorin melyik bohóc mit tekint hitelesnek abból, amit én leírok. Hogy még pontosabban fejezzem ki magam: nagyjából ballisztikus ívben szarom le, hogy például szerinted hogyan kéne hitelesnek látszanom.

Momdom ezt így egyébként, hogy alkalmasint sokkal több politikai tartalmat is fogyasztok esetleg, mint te (hiteddel ellentétben például Magyar Péter üzenetei is eljutnak hozzám és eljutnának még valószínűleg akkor is, ha nem akarnám), mi az elvek szintjén vitázunk. Szerintem ez a szintű politikafogyasztás nem szükségszerű, és főleg nem elvárható senkitől sem. Még az sem hibáztatható, aki egyetlen politikai párt üzenetére sem figyel, senkinek nem kell számot adnia arról, hogy szavaz-e és hogy hogy szavaz. Ez az ellenzéknek nagyon rosszul esik, amikor nem ők nyerik a választásokat, tudom jól. De ha telesírták miatta a kispárnájukat, majd ők is rájönnek, hogy senkit nem hat meg a választási vesztesek nyígja.

"Ez aztán nem szalmambáb érvelés. Bedobsz egy jól csengő mondatot, mindenféle magyarázat nélkül."

Nem, ez nem az. Mármint még ha egy érvelési hibámra is akartál volna rávilágítani ezzel, még akkor sem sikerült eltalálni, hogy ez a szalmabáb lenne.

"Ilyet én is tudok, de sok értelme nincs."

Nagyon mást se csináltál, elfogadom az önkritikát.

tegnap 22:07
 49/49 anonim ***** válasza:

48: "Tehát akkor nyugodtan vehetem úgy, hogy a továbbiakban képtelen vagy kifejteni a gondolataidat."

Nem kell ez a gőgös és fennhéjázós hangvétel, mert nincs miért. Mindenhol kifejtettem, ennél az egy pontnál küldtem egy 2 perces videót. Feltételeztem, hogy vagy annyira intelligens, hogy értelmezni tudod az ellentmondást a mai és az akkori Orbán között, de ha nem, akkor tévedtem.

"Ez pedig az, hogy ti nem figyelembe akarjátok venni, hogy mit gondolnak az emberek, hanem folyamatosan ki akarjátok őket oktatni arról, hogy miről mit kéne gondolniuk"

Tehát szerinted ha azt mondom, hogy a családon belüli erőszak vagy a családhoz nem kerülő, intézetben élő árva gyerekek problémána nagyobb probléma, mint a külföldi LGBT propaganda, akkor azzal kioktatom az embereket, mert ők majd tudják. Azt hittem, hogy ez mindenkinek egyértelmű, de ezek szerint nem. Viszont engedtessék meg akkor nekem, hogy én meg azt gondoljom, hogy erkölcsileg egy nulla vagy és valójábam egyáltalán nem érdekel téged a gyerekvédelem, csak e mögé bújsz, amikor neked nem tetszik valami. Persze, tudom, most jön az, hogy téged nem érdekel mit gondolok, de engem meg ez nem érdekel.

"Most komolyan én magyarázzam el, hogy miként darált le minden más ellenzéki szereplőt a Gyurcsány-házaspár és tette magát igen hosszú időn át megkerülhetetlen ellenzéki erővé"

Attól, hogy politikai öngyilkosság velük bármilyen szinten összefogni, még nem lesznek vezető erő.

"a NER elsőszámú kihívójává?"

Ismétlem, 2022 előtt 5%-on álltak, bármennyire is kártékonyak voltak más pártok számára. A csúcson sem voltak képesek még egy miniszterelnök-jelölti előválasztást sem megnyerni.

"Dehogy, bárkinek lehet véleménye, nem úgy működik, hogy az általad kitalált szabályoknak előbb meg kell felelni, kinek képzeled magad? :D"

Nem kell, csak nem lesz hiteles. Tudom, téged ez sem érdekel, de nem is azért írtam, hogy érdekeljen.

"Már bocsánat, de engem egyáltalán nem köt, hogy a gyakorin melyik bohóc mit tekint hitelesnek abból, amit én leírok. Hogy még pontosabban fejezzem ki magam: nagyjából ballisztikus ívben szarom le, hogy például szerinted hogyan kéne hitelesnek látszanom."

Milyen kis önérzetes vagy, de nem mondtam, hogy érdekeljen.

"Még az sem hibáztatható, aki egyetlen politikai párt üzenetére sem figyel, senkinek nem kell számot adnia arról, hogy szavaz-e és hogy hogy szavaz."

Nem kell számot adnia, ezt én sem állítottam. Ettől még meglehet róla a véleményem. És nem, nem az "ellenzéki" beszél belőlem. Szavaztam én már tehetséges fideszes polgármesterre, akit végül azért nem választottak meg, mert hát fideszes. Ezt is ugyanolyan ostobaságnak tartottam, de attól még mindenki azt csinál, amit akar. Nem vagyok politikus, hogy bárkit bármiről győzködnöm kellene, ez az én személyes véleményem, annál sem több, sem kevesebb.

"Ez aztán nem szalmambáb érvelés. Bedobsz egy jól csengő mondatot, mindenféle magyarázat nélkül."

"Nem, ez nem az."

Én is ezt mondtam, nem tudsz olvasni?

"Mármint még ha egy érvelési hibámra is akartál volna rávilágítani ezzel, még akkor sem sikerült eltalálni, hogy ez a szalmabáb lenne."

Nem az érvelési hibádra akartam rávilágítani, hanem az érvelés hiányára.

"Nagyon mást se csináltál, elfogadom az önkritikát."

Úgy látom a végére megint bedobtál egy frappánsnak szánt semmitmondó választ, de szerintem ezt még gyakorold.

tegnap 22:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!