Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szavaznak még a fideszre?

Miért szavaznak még a fideszre?

Figyelt kérdés

Az igazi kérdés az, hogy aki a fideszre szavaz, az tisztában van a MÁV állapotával, az egészségügy, oktatás helyzetével, a magyar utak állapotával, vagy a szegénységgel Magyarországon?

Vagy csak rámondják a fidesz szavazók, hogy ők még ilyet nem láttak vagy ilyen meg olyan statisztika van arra, hogy ebben az országban minden jó?(Mondván hogy ha nem vagy éhes, van hol laknod, és nem fázol, az már tökéletes, vagy megkérdezik, hogy mer a Gyurcsány jobb vót?, de értelmes megszólalást még nem hallottam)

jan. 5. 00:48
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
51%

#20. "szimplán figyelmen kívül hagyják a fidesz szavazók a fekete-fehér tényeket"

Nem. A szubjektív véleményed az, ami nem hatja meg őket.

"abban az álomvilágban élnek, hogy Magyarország tökéletes"

Nem. Mindenki tudja, hogy van hova fejlődni, de a mindenszarista ellenzéki sírást ballisztikus ívben szarjuk le és utálunk titeket érte. Épp miattatok nem lehet semmit sem megbeszélni, mert szerintetek itt csak azt lehet gondolni, hogy Magyarország a legrosszabb hely a világon. Ez már senkit sem hat meg.

"Ez az eredménye a sokéves fidesz agymosásnak."

Látható, milyen egyértelmű Tisza-propagandát tolsz, innentől kezdve én az agymosott kifejezéssel picit óvatosabban bánnék a helyedben, mert nálatok nagyobb megvezetett birkatábor nincs ma az országban.

jan. 5. 15:13
 22/49 anonim ***** válasza:
40%

21:

Még a fideszes ismeroseim sem tagadják, hogy a párt egy tudományos igénnyel kidolgozott agymosást vitt véghez. Nem tagadják, hanem büszkék rá. Úgy hiszik, hogy ma ez a politika, és aki ezt jobban csinalja másoknál az érdemli meg a hatalmat.

MP ehhez képest egy tehetséges demagóg, de eszközei nincsenek egy módszeres agymosáshoz.

jan. 5. 15:25
 23/49 anonim ***** válasza:

#14: "Nade azt mégsem lehet mondani, hogy ne menjetek fiatalok világot látni..."

Nem mondani kell, hanem olyan körülményeket teremteni, hogy itthon akarjanak maradni. Ebbe beletartozik a gazdaság is, de a közhangulat úgyszintén. Van, akinek egyszerűen a gyűlöletkeltő és megosztó légkörből van elege, ezen könnyedén lehetne segíteni és nem folyton szítani a feszültséget.

"Elhiszem, én magam is tapasztalom. De nem is kell egy rakás konkrét dologról tudniuk."

Valóban nem, de a konkrétumok helyett valamilyen infóról viszont gondoskodnak, hogy eljusson hozzájuk.

"Európa nem tudja, hogy mit csinál, sokadjára Orbáné hallatszik az egyetlen józan hangnak, és ez elképesztően szomorú."

Néhány éve még Orbán is ugyanazt mondta, mint most Európa többi része Grúzia kapcsán.

"Nem Orbánék jöttek a semmiből, hogy bajuk van az LGBTQ-val, hanem utóbbi terjeszkedett és terjeszkedik borzasztóan erőszakosan, és komplett országok tesznek úgy, mintha valami fejlettségi szint lenne az életük részévé tenniük"

Éltem Nyugat-Európában, semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Néha láttam egy-egy meleg párt kézenfogva, meg egy szivárványszínű zebrát egy olyan negyedben, ahol több melegbár is volt. Ennyi volt a nagy LGBT elnyomás, pedig világvárosról volt szó. Egy régi barátnőm tanítóként dolgozik kint, erre külön rákérdeztem, hogy mondja már meg milyen LGBTQ propaganda van az iskolákban, azt mondta semmi. Az egész egy általatok felfújt hisztériakeltés, melynek kizárólag belpolitikai céljai vannak. Számomra visszataszító, amikor valaki úgy akar népszerűséget szerezni, hogy az arra fogékonyokban elülteti a félelmet valamivel szemben, amit nem is igazán ismer. Ne legyen kétséged afelől, hogy ez elsősorban az időseknek szól.

"Na azért nem 2010-től indult ám az időszámítás, láttuk előtte is, hogy ez hogy működött a Fideszhez képest."

Gyurcsányéktól én már rég megszabadultam volna, ha rajtam múlik, nem kell mindig ezzel takarózni.

"mindegy, mit mond Orbán, ők majd az ellenkezőjét (primitív taktika)."

Nem mondja ezt minden ellenzéki szereplő, meg kell figyelmesen hallgatni mindenkit és észre fogod te is venni.

jan. 5. 15:26
 24/49 anonim ***** válasza:
54%

Miért szavazok rá? Mert van a fos meg a szar. Próbálok 4 évente rájönni, hogy melyik melyik. Maradjon a szar. Én jól el vagyok ebben az országban csak a minden-szarizmus hívei teszik tönkre a közhangulatot!

Érdekes módon az EÜ-ben engem is és rokonaimat is jól ellátták. :D

Ez az ország nem annyira jó hely mint FIDESZ mondja és közel sem olyan rossz hely mint baloldal mondja! A kettő között vagyunk valahol.

A frusztrált, célnélküli, életképtelen tömegek mindig másra fogják a saját életük kudarcát, ahelyett, hogy az életük folyamán hozott rossz és ostoba döntéseikért önmagukat vonnák felelősségre. Érdekes, hogy aki akar, az most is tud boldogulni! BÚÉK :D

Ui: várom a frusztrált csőcselék ellenkommentjét! :D

jan. 5. 21:45
 25/49 A kérdező kommentje:

Ezt az álláspontot még meg tudom érteni, hogy egyik oldalla.sincs egyetértés szval mindegy is.

Viszont az a probléma hogy tegyük fel lop mindkét oldal, ha kormányon van. Már tizenéve ugyanannak a marék embernek a zsebébe megy a lopott pénz. Ha legalább fordítanánk egyet, akkor nem az lenne, hovy az ország vagyonának 70%-a egy emebernél van. Nem túl várható/normális hogy Mészáros egy év alatt több mint megduplázza a vagyonát, mert ha ezer ft-ja lenne és 2000-et csinál az ok. De sokezer milliárdokkal csinálja ezt. És senki ne jöjjön, hogy jó befektetése volt, ügyes üzletember, vagy sokat dolgozott, mert egyik sem igaz.

jan. 5. 22:47
 26/49 anonim ***** válasza:

“A frusztrált, célnélküli, életképtelen tömegek mindig másra fogják a saját életük kudarcát, ahelyett, hogy az életük folyamán hozott rossz és ostoba döntéseikért önmagukat vonnák felelősségre.”

A 2010-es Fidesz-szavazók is ilyen emberek voltak? Ahelyett, h magukban keresték volna a hibát, a kormányon töltötték ki frusztrációjukat.

jan. 5. 22:53
 27/49 anonim ***** válasza:

Kérdező, de van miért a Fideszre szavazni, ezt mondom úgy, hogy nem vagyok Fidesz hívő, de van amit megtettek és az előző kormány még ezt se vagy elvett.

-egykulcsos adó van, nem vonja el az állam a fél fizut magasabb adókulcsal

- családi adókedvezmény

- van újra 13-ik havi nyugdíj

- a CSOK meg Babaváró nagyon sokakat segített, ami őket hívővé tette (a hatásait most nem elemzem)

- volt egy komoly SZJA visszatérítés ami sokakat bevonzott

- nincs vizitdíj

- van rezsicsökkentés

A fent felsoroltak már milliókat vonzottak be, DE azt tegyük hozzá, hogy attól még , hogy Fidesz 2/3 van , az nem jelenti, hogy az ország jelentős része őket támogatja, mint ahogy beállítják, mert talán 2.5 millió szavazójuk van (?) ez az ország lakosságának negyede. Ez kb ugyanaz, mint a nemzeti konzultáció, amit hazudva 1 millióan küldenek vissza, de országos érvényű.

Szóval az egynegyed nem az ország, sokkal több az elégedetlen ember. Hogy ők hol vannak a választások idején, nem tudom…

jan. 5. 23:38
 28/49 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést jogosnak tartanám akkor ha lenne egy másik életképes párt sok taggal.

De ezzel mit akarunk?

[link]

Itt nem érvényesül a "sok lúd disznót győz" közmondás.

jan. 5. 23:44
 29/49 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj de egy Selmeczy Gabriellánál vagy Nyitrai Zsoltnál bármelyik sarkon találni alkalmasabb embert, én emiatt nem aggódnék.

Vagy kiért vérezne a szived a 133 legbátrabb emberből?

tegnapelőtt 00:22
 30/49 anonim ***** válasza:

#23. "Nem mondani kell, hanem olyan körülményeket teremteni, hogy itthon akarjanak maradni."

Minden szabad országból mennek fiatalok külföldre, ezzel nem mondtál semmit. Az összes posztszoci ország közül egyébként még tőlünk a legkevesebben. Akkor ezért ugye jár egy köszi Orbánnak, ha már a távozásukat az ő nyakába akarjuk varrni? Vagy a másik lehetőség, hogy biztosan a románok is Orbán miatt hagyják el a hazájukat. :D

"ezen könnyedén lehetne segíteni és nem folyton szítani a feszültséget."

Jó tanács, javaslom az ellenzéknek is, hogy fogadja meg, nagyon-nagyon rájuk férne. Mert ugye olyat nem játszunk, hogy ők a felelősség nélküliek egy befolyásolt kiskorú szintjén, a Fidesz meg a minden felelősséget viselő gonosz...

"Valóban nem, de a konkrétumok helyett valamilyen infóról viszont gondoskodnak, hogy eljusson hozzájuk."

Ez nem Fidesz-specifikum, szimpla politika, bárhol a fejlett világban. De egyetértünk, hogy ez probléma.

"Néhány éve még Orbán is ugyanazt mondta, mint most Európa többi része Grúzia kapcsán."

Értem. És? Ez hogyan cáfolja azt a gondolatomat, hogy Orbán hangja egy rakás kérdésben hangzik az egyedüli józan hangnak egész Európában?

"Éltem Nyugat-Európában, semmi ilyesmit nem tapasztaltam."

És akkor mi van? Számos más vélemény van, akik meg tapasztaltak. Azon lehet vitatkozni, hogy ez mekkora mértékű, de azt letagadni, hogy törekszik az életünkbe válogatott módon, az elég aljas dolog szerintem. A komplett USA demokrata párt egyik kulcskérdése volt a témával kéz a kézben járó DEI, emiatt is buktak óriásit a választásokon. Te meg jössz, hogy a jelenség nem is létezik, mert egy tanító ismerősöd megszakértette a világot. Ráadásul úgy, hogy mi senki más életébe nem szólunk bele, csak azt mondjuk, hogy mi ilyet nem akarunk. És erre egész nap hallgathatjuk, hogy márpedig de, akarnunk kéne. Undorító az egész, és azok legalább annyira, akik tagadják a nyilvánvalót.

"Gyurcsányéktól én már rég megszabadultam volna, ha rajtam múlik, nem kell mindig ezzel takarózni."

Megintcsak irreleváns, amit mondasz. Kit érdekel, hogy te személy szerint mit gondolsz róla? Ott van a bukásától számítva az ellenzék első soraiban? Ott bizony. Kormányzott Orbánék előtt? Naná. Szeretnétek elfelejteni és úgy tenni, mintha nem is lenne máig aktív politikai szereplő? Mi az hogy! Nagyon is! Nem "takarózás" bazmeg...épp az a takarózás, amit te művelsz. Ez a "jaj, hát az ellenzéken nem is lehet mit számonkérni, és bár annyit nem tudnak kiköpni, hogy mennyi lenne az áfa, ha ők lennének kormányon, őket fel sem szabad kérdezni, mert nincsenek is kormányon". Hát meg a f@szt, kisbarátom! :)

"meg kell figyelmesen hallgatni mindenkit"

Jó ég, dehogy kell! :D Egyébként mosdathatod, de a default ellenzéki beállítódás igenis ez, évtizedes viszonylatban is: ha Orbán A-t mond, akkor ők dafke B-t. A kutyát nem érdekli, hogy lehet találni példát másra is, mostanra ez nem nagyon izgat senkit. Még azoknak a szavazóit sem, akik ennél összetettebben kommunikálnak (őket is csak annyi mozgatja a legtöbb esetben, hogy mindegy, legyen bárki csak ne Orbán).

tegnapelőtt 16:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!