Miért szavaznak még a fideszre?
Az igazi kérdés az, hogy aki a fideszre szavaz, az tisztában van a MÁV állapotával, az egészségügy, oktatás helyzetével, a magyar utak állapotával, vagy a szegénységgel Magyarországon?
Vagy csak rámondják a fidesz szavazók, hogy ők még ilyet nem láttak vagy ilyen meg olyan statisztika van arra, hogy ebben az országban minden jó?(Mondván hogy ha nem vagy éhes, van hol laknod, és nem fázol, az már tökéletes, vagy megkérdezik, hogy mer a Gyurcsány jobb vót?, de értelmes megszólalást még nem hallottam)
"Az igazi kérdés az, hogy aki a fideszre szavaz, az tisztában van a MÁV állapotával, az egészségügy, oktatás helyzetével, a magyar utak állapotával, vagy a szegénységgel Magyarországon?"
Persze. Pusztán arról van szó, hogy ezek ellenére sem akarnak a te kedvenceidre szavazni.
Mert, aki családos az szeretné tovább pumpolni az államot, meg félnek a többkulcsos adótól.
Nyilván van, akinek kényelmes ez az élet, hogy mások fizessenek több adót. . .
#3 de semmi előnyt nem élvez a fidesz bármely más párttal szemben, hiszen a fidesz munkáját látjuk.. romokban az ország, a művelt, egyetemet végzett fiatalok nagyrésze külföldön, az ország szuper helyzete miatt.
Véleményem szerint nincs olyan dolog a fideszben ami miatt megéri rájuk szavazni. Mondhatjuk a család és fiatal, nyugdíj segítő intézkedéseket, de ugyanazt amit ott odaadnak, levonják adóval. Pl. A megkeresett pézeddel ha venni akarsz kenyeret, minimum 3-szor adót fizetsz; ha megkapod a fizetésed, áfa, és a házadra ahol a wc van.
Nem az a kérdés h melyik párt a jobb hanem h miért van még fideszes szavazó? Két oldalt nézünk, fidesz, ellenzék.
#7. "de semmi előnyt nem élvez a fidesz bármely más párttal szemben"
Ellenzékiként egyetlen szót felejtesz el ehhez hozzátenni: szerinted. Sokan mások meg máshogy látják.
"romokban az ország"
Nincs romokban az ország. Amúgy baromira unalmas minden nap ezt, PONT ezt, PONT így olvasni a turbóellenzéktől, hogy "romokban". Teljesen komolytalan.
"a művelt, egyetemet végzett fiatalok nagyrésze külföldön"
Természetesen nincs kint a nagyrészük. Akik kimennek, azok nagyrésze sem politikai okokból teszi.
"Mondhatjuk a család és fiatal, nyugdíj segítő intézkedéseket, de ugyanazt amit ott odaadnak, levonják adóval."
Szerintem egyrészt nem igaz, másrészt nekem még akkor is jobban tetszik, hogy - szemben a professzív SZJA-val - itt én dönthetem el, hogy mit csinálok a nálam maradó pénzzel. Ha akarok, veszek majd sok terméket rajta és fizetek áfát, ha úgy tartja kedvem, akkor meg csak keveset.
"Pl. A megkeresett pézeddel ha venni akarsz kenyeret, minimum 3-szor adót fizetsz"
Ennek semmi értelme. Mihez képest 3-szor? Minek a háromszorosát?
"Nem az a kérdés h melyik párt a jobb hanem h miért van még fideszes szavazó?"
Épp ez az, hogy ezek nem objektív dolgok. Ugyanígy lehetne kérdezgetni, hogy miért van pl. a DK-nak még akár egyetlen szavazója is. Totál rossz megközelítés minden esetre sorolni a Fidesz hibáit és elkezdeni értetlenkedni, hogy biztos csak azért vannak szavazóik, mert ezekről nem tudnak. Elárulom: tudnak. Csak a ballibek hiszik azt, hogy a fideszesekhez nincs bekötve az internet. Mindezek ellenére gondolhatják azt, hogy a Fideszre akarnak szavazni. Én sem fogom tudni neked két mondatban összefoglalva érthetővé tenni, pedig egy sor megfogható elem van a külpolitikától kezdve a kormányfő személyes marketingjén át az adórendszeren keresztül a 2014-2019 közti erőteljes jólétemelkedésig. Szerintem nagyon könnyű volt a Fidesz-szimpátiát megtalálni olyan kardinális kérdésekkel, amelyekben ráadásul az ellenzék totál debil módon viselkedve ajándékba odaadta a témát és a népszerűséget a Fidesznek...lásd határon túli magyarok helyzete, migráció, vakcinabeszerzés, békepárti álláspont egy orosz-ukrán háborút támogató, debilitásig elhülyült Európában, LGBTQ-ellenesség, családtámogatás stb.
#8: "Természetesen nincs kint a nagyrészük. Akik kimennek, azok nagyrésze sem politikai okokból teszi."
Egy része viszont igen és minden ilyen eset veszteség az országnak. Egy kicsit visszavehetne a Fidesz, hogy azok is otthon érezhessék magukat, akik másképp gondolkodnak a világról.
"Totál rossz megközelítés minden esetre sorolni a Fidesz hibáit és elkezdeni értetlenkedni, hogy biztos csak azért vannak szavazóik, mert ezekről nem tudnak. Elárulom: tudnak."
Hidd el, hogy sokan nem tudnak sok mindent. Ezt első kézből tapasztaltam, amikor feltettem egy kérdést, vagy szóba került valami, egyszerűen tényekkel nem voltak tisztában. És most ne szubjektív dologra gondolj, hanem konkrét adatokra, ami nem vélemény meg hit kérdése. Egyszerűen fogalmuk sem volt róla. Na most ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezzel szemben minden ellenzéki mennyire tájékozott, mert ez sem igaz. Csak annyit mondok, hogy nem kell lebecsülni annak sem a hatását, amikor valakinek valamit rendszeresen az arcába tolnak. Elhiszem, hogy te nem ez a kategória vagy, de a tömegek nem követik annyira a politikát, hogy kellőképpen tájékozottak legyenek. Hallanak innen-onnan valamit, kialakul egy benyomásuk és az alapján ítélkeznek.
"határon túli magyarok helyzete, migráció"
Igen, ezek jó lépések volt a Fidesztől.
"vakcinabeszerzés"
Itt nem tudom mire gondolsz, a keleti vakcináknak szerintem semmi értelme nem volt. Nem nyertünk vele időt sem.
"békepárti álláspont egy orosz-ukrán háborút támogató, debilitásig elhülyült Európában"
Ez a békepárti álláspont szerintem egy képmutató és aljas nézőpont. Kommunikálni persze jól lehet, úgyhogy ha a népszerűség az egyetlen szempont, akkor ügyesen csinálták.
"LGBTQ-ellenesség"
Határozottan elutasítom, amikor valaki vagy valakik ellen hergelnek, ez csak mérgezi a társadalmat. Gyurcsányt és Orbánt ugyanígy elítélem emiatt.
"családtámogatás"
Itt nem tudom mire gondolsz, az ellenzéknek nincs lehetősége családtámogatási törvényeket hozni. Majd ha hatalomra kerülnek, akkor számon lehet kérni ezt is.
A többivel nagyjából egyetértek.
És szerinted, aki 3 gyereket csinál hitelre az felfogja?
Ezek csak annyit fognak fel, hogy bérpapír, nettó, bruttó.
Ugyanolyan szemfényvesztés, mint az, hogy a boltban 99-re végződnek az árak, akkor olcsóbbnak érzi.
Ugyanez van a családi adókedvezménnyel is, azt látja, hogy nettóban többet kap, így úgy érzi jobban él.
Valójában egy csomó adót fizet még, az ingatlanok is drágulnak, sok szolgáltatást a csórók nem tudnak megfizetni, így aki megtudja, annak egyre drágábban adják.
Tehát fogyasztásban is többet fog fizetni meg adózni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!