Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szavaznak még a fideszre?

Miért szavaznak még a fideszre?

Figyelt kérdés

Az igazi kérdés az, hogy aki a fideszre szavaz, az tisztában van a MÁV állapotával, az egészségügy, oktatás helyzetével, a magyar utak állapotával, vagy a szegénységgel Magyarországon?

Vagy csak rámondják a fidesz szavazók, hogy ők még ilyet nem láttak vagy ilyen meg olyan statisztika van arra, hogy ebben az országban minden jó?(Mondván hogy ha nem vagy éhes, van hol laknod, és nem fázol, az már tökéletes, vagy megkérdezik, hogy mer a Gyurcsány jobb vót?, de értelmes megszólalást még nem hallottam)

jan. 5. 00:48
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem már csak a buták és az opportunista haszonelvezők szavaznak az állampártra
jan. 5. 05:59
 12/49 A kérdező kommentje:

"Békepárti" akkor azt azért megkérdezném, hogy miért van, hogy a Kecskeméti katonai reptérről minden este óriási teherszállítás gépek szállnak fel és mennek ukrajna felé?

Persze nem mondják, de szállít magyarország is fegyvereket, csak éjszaka amíg nem látják az emberek.

jan. 5. 10:34
 13/49 anonim ***** válasza:
#12. Az emberek nem látják, de az ellenzéket nem lehet ilyen könnyen átejteni...nem érzed, hogy ez mennyire nevetséges? Qrvára nem szállítunk fegyvereket Ukrajnába, ne terjessz álhíreket!
jan. 5. 11:00
 14/49 anonim ***** válasza:

#9. "Egy része viszont igen és minden ilyen eset veszteség az országnak."

Egyetértek, veszteség. Nade azt mégsem lehet mondani, hogy ne menjetek fiatalok világot látni...azt lehet mondani, hogy menjetek, gyűjtsetek értékes tapasztalatot és gyertek vissza a hazátokat gyarapítani. És egyébként azok közül, akik kimennek, elég szép számban jönnek vissza is.

"Egy kicsit visszavehetne a Fidesz, hogy azok is otthon érezhessék magukat, akik másképp gondolkodnak a világról."

Szerintem ez elég nagy részben nem rajtuk múlik. A támogatásokat, adókedvezményeket például nem fideszeseknek adja, hanem mindenkinek. Igénybe is veszi jellemzően mindenki, aki jogosult rá, csak sokan mellette még szidják is a rendszert, mintha kötelező lenne, vagy mintha ez lenne egy felvilágosult polgártól az elvárás. Nekem mindegy, de akkor ne a kétharmaddal sorozatban megválasztott Fideszt kezdjük el szidni, hogy miért nem az ellenzéki szavazóknak kedvező döntéseket hoz.

"Hidd el, hogy sokan nem tudnak sok mindent."

Elhiszem, én magam is tapasztalom. De nem is kell egy rakás konkrét dologról tudniuk.

"Itt nem tudom mire gondolsz, a keleti vakcináknak szerintem semmi értelme nem volt. Nem nyertünk vele időt sem."

Akkor ezt máshogy látjuk. Szerintem igenis fontos volt telibeszarni a Fletóék által indított vergődést és úgy tekinteni a vakcinákra, hogy van a menő nyugati, meg a gagyi keleti és csak az előbbieket szabad venni...teljesen debil álláspont volt, azért tudtunk elhúzni átoltottságban (világszinten) és elkerülni számos potenciális további halálesetet, mert ezt meglépték, objektíve jó döntés volt.

"Ez a békepárti álláspont szerintem egy képmutató és aljas nézőpont. Kommunikálni persze jól lehet, úgyhogy ha a népszerűség az egyetlen szempont, akkor ügyesen csinálták."

Szerintem nem képmutató és nem aljas, szerintem nagyjából az egyetlen felvállalható álláspont a zajló háborús őrületben. Európa nem tudja, hogy mit csinál, sokadjára Orbáné hallatszik az egyetlen józan hangnak, és ez elképesztően szomorú.

"Határozottan elutasítom, amikor valaki vagy valakik ellen hergelnek, ez csak mérgezi a társadalmat."

Szerintem fordítva vizsgálod a kérdést, mint ahogy valójában zajlik a dolog. Nem Orbánék jöttek a semmiből, hogy bajuk van az LGBTQ-val, hanem utóbbi terjeszkedett és terjeszkedik borzasztóan erőszakosan, és komplett országok tesznek úgy, mintha valami fejlettségi szint lenne az életük részévé tenniük (aki pedig máshogy gondolja, az balkáni, mocsári paraszt), az már csak egy REAKCIÓ volt a konzervatív magyar kormány részéről, hogy erre azt mondta: Állj!. Szerintem elképesztően unfair, hogy eztán még ők hallgatják azt a vádat, hogy ők a melegek vagy más kisebbségek ellen kampányolnak...egyszerűen védekeznek az ilyen szintű kulturális hódítások ellen, szerintem nagyon helyesen.

"Itt nem tudom mire gondolsz, az ellenzéknek nincs lehetősége családtámogatási törvényeket hozni."

Na azért nem 2010-től indult ám az időszámítás, láttuk előtte is, hogy ez hogy működött a Fideszhez képest. A másik meg az, hogy azért ellenzékben is remekül lejön, hogy mit gondolnak, leginkább azt, mint bármi más kérdésben: mindegy, mit mond Orbán, ők majd az ellenkezőjét (primitív taktika). Nem kell megvárni, hogy kormányra kerüljenek, nyugodtan nyilvánuljanak meg róla akár most is, hogy hogy képzelik el magukat kormányon...az szerintem amúgy sincs rendben, hogy csakis az alapján akarják a szavazatomat begyűjteni, hogy ők nem Orbán.

jan. 5. 11:14
 15/49 A kérdező kommentje:
#13 Kecskeméten élek saját szemmemmel látom és fülemmel hallom szinte minden nap az óriási tegerszállító gépeket ahogy Kelet felé tartanak.
jan. 5. 12:26
 16/49 A kérdező kommentje:

#14 felesleges elveszni a részletekben, ha a társadalom alapjaiban nem működik.

Magyarországon nincsen normálisan működő szociális háló, csupán a Tisza szigetek. (Karácsony előtti hétvégéken Kecskeméten több mint 1900 adag ételt osztottak rászorulóknak)

De ha már azt nézzük, nincsen tanár aki az új, fiatal embereket megtanítaná az önálló gondolkodásra. Van olyan iskola ahol a tesi tanár tanít fizikát! Hát mennyi köze van a kettőnek egymáshoz? Vicc az egész oktatás! Pedagógushiány van! Óriási!

Aztán ha valami egészségügyi bajod van, jó ha két év múlva kapok időpontot. Addig meg szenvedjek.. 2 év múlva ha még túlélem addig. Lehetne mondani hogy magánba menjek el, de akkor minek fizetem a TB-t?

jan. 5. 12:30
 17/49 anonim ***** válasza:
0%

#15. "saját szemmemmel látom és fülemmel hallom"

Majd levonsz valami következtetést. Ilyet azért mások is csinálnak, de ne hízelegj magadnak: semmivel nem vagy jólértesültebb, mint a többiek.

jan. 5. 12:50
 18/49 anonim ***** válasza:

#16. "Magyarországon nincsen normálisan működő szociális háló, csupán a Tisza szigetek."

Na most röhögtem fel, de nagyon. :DDDD

És ezennel ki is bújt a szög a zsákból, nyilván nem valami objektív kormánykritikát láthattunk tőled eddig sem (mondjuk konkrétumot eleve semmit nem hoztál fel), hanem egy az egyben a Tisza-propaganda megy. :D

"De ha már azt nézzük, nincsen tanár"

Most kaptak fizuemelést és elég sokan jelentkeznek a tanári karokra, ez pont egy elég rosszul időzített kritika volt. A problémák ismertek, dolgozik is rajta a kormány. :)

"Aztán ha valami egészségügyi bajod van, jó ha két év múlva kapok időpontot."

Imádom ezeket a hasraütésszerű túlzásokat...figyi, világos az eddig leírtakból, hogy te egy középiskolás vagy, nyilván nem fizetsz semmilyen TB-t és az egészségi állapotod sem tart ott szerencsére, hogy kb. bármilyen szakrendelésre kelljen várnod. Miért okoskodsz akkor, pláne ilyen amatőr módon?

Amúgy nem tudom, én eddig mindenhová mehettem kb. azonnal és sosem járok magánba. Kardiológián volt eddig a leghosszabb várakozási időm, nyári időszakban valamivel több, mint egy hónap (nyilván nyaralások miatt). Ismerőseimtől sem hallok hosszú hónapokig tartó várakozásokról, mindig csak azok elméleti lehetőségéről...naggyon meg lennék döbbenve, ha erre fűzné fel rettegő kampányát az ellenzék. :))

jan. 5. 12:58
 19/49 anonim ***** válasza:
42%
Nem kell túlbonyolítani. Sok embernek nem szimpatikus Magyar Péter, a többiek meg ugyanazok akik előtte voltak, szóval akkor maradjon inkább a Fidesz. A többit meg már leírták itt, vagy a korábbi ezer ugyanilyen kérdésnél.
jan. 5. 14:19
 20/49 A kérdező kommentje:

#18-tól megkaptam a választ: szimplán figyelmen kívül hagyják a fidesz szavazók a fekete-fehér tényeket, és abban az álomvilágban élnek, hogy Magyarország tökéletes, nincs itt tanárhiány, pont elég a tanárok fizetése, egészségügy tökéletes, nem kell várni sehol.

Szupper itt jár az ország. Ez az eredménye a sokéves fidesz agymosásnak.

jan. 5. 14:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!