Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fidesz fanok! Milyen érzés...

Fidesz fanok! Milyen érzés az, hogy korrupcióban Magyarország harmadik világbéli országokkal van egy szintén?

Figyelt kérdés

[link]

Van pár jobb de ilyen alja országokkal vagyunk egy szinten.

jan. 3. 19:03
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
58%

"Magyarország 32 milliárd, Románia 41,5 milliárd, Szlovákia 20,5 milliárd."

Értékelem a linket, de kissé félrevezető. Egyrészt nincs benne minden program, másrészt viszont szerepeltetik benne a 2021-2022-es kiegészítő programokat is, ami megintcsak egy más elgondolás mentén születtek meg, mint amikor 2013-ban megszavazták a költségvetést. Én inkább erre gondoltam, bár itt is rosszul emlékeztem szlovákiára, csak 2,3-szor kaptunk többet náluk:

[link]

"És ez miért kéne gazdasági fellendüléshez vezessen, hogy van egy kormányzó párt ami bármit át tud nyomni ami neki eszébe jut?"

Úgy mondanám, hogy annyival is kevesebb internális akadályuk van jól dolgozni. Nyilvánvalóan csak akkor lesz ebből gazdasági fellendülés, ha (*döbpergés*) jól dolgoznak. De nem én leszek az, aki elmagyarázza neked az ok-okozati kapcsolatot a stabil és jól működő közjogi hatalmak és a gazdaság között, ajánlom figyelmedbe Daron Acemoglu, Simon Johnson, and James A. Robinson közös munkásságát a témában.

" miért legyünk ott, mert amiket felsoroltál abból az következik, hogy teljesen átlagosak vagyunk."

Máshogy interpretáljuk ugyanazokat a tényeket, amit eléggé sajnálok. Mindenesetre az, hogy jól teljesítsünk, az csak egy elvárás a részemről, amire viszont nem igazán látszana, hogy reagálnál, hogy az utóbbi időszakban Magyarország miért teljesít ALUL? Mert nekem az, hogy recesszióban van a gazdaságunk, eléggé ezt sugallja.

"Ilyen apróságokról, mint hogy a különbségek egy jelentős részét a terület alapú támogatás adja, ami nem a kormányhoz folyik be hanem a termelőkhöz már ne is beszéljünk."

Te a közös agrárpolitikára gondolsz ilyenkor, de az egy teljesen másik támogatási alap, függetlenül attól, hogy a kohéziós alapban is van egy kevés mezőgazdasági támogatási lehetőség.

"Ma eltöröm a kezed és utána azt mondom, hogy jövő héten neked már ugyanúgy kell teljesíteni, mint előtte, mert "nincsenek érdemi externális hatások". Mert te ezt várod el."

Nem ez az elvárásom, miért hazudozol? Azt mondom, hogy ha ma MINDENKINEK eltörjük a kezéd, de te jóval lassabban gyógyulsz, mint a többiek, annak kellene, hogy legyen valami oka, ami nem mondható el másról.

"Ez egy elképesztően nagy differencia(mondjuk hány hónapig állt fent? (1 hónapig volt 13%))"

1 hónapig? 2022 szeptembere és 2023 októbere közt volt 13% nálunk az alakpamat, amit akárhogy nézem, kicsit több mint egy hónap.

"de ha mi is 7%-ot tudunk akkor mennyivel lett volna olcsóbb az államadósság finanszírozása, mint mondjuk 2020 előtt volt?"

Nem fogok konkrét számításokat végezni, pláne, hogy egy csomó devizaátváltással is járna, de egy gyors ránézésre szerintem neked is szemetszúr a szignifikáns különbség a régiós versenytársainkhoz képest:

[link]

"Vagy ha már Szlovákia és Csehország a kedvenced, akkor ugye tudod, hogy ők 2010-ben nem 80%-os GDP arányos államadósságról indultak, hanem 41 illetve 37%-ról. (mi nagyságrendileg az adósságunk finanszírozására annyit költünk, mint amennyi EU-s pénzt kaptunk)"

Japán pedig több mint 200%-os áll. Lesz*rom az államadósságot, az önmagában semmit nem dönt el. Az egyetlen, ami számít annak kapcsán, hogy mekkora az adósságszolgálatod, azaz miképpen rontja a cash-flowt. Ha nekem 100 milliós tartozásom van, neked viszont csak 20 millió, de te kétszer annyit fizetsz havonta, akkor kijárt jobban? És ebben az analógiában mindketten örökéletűek vagyunk, ahogy az adósságaink is olyan szempontból, hogy mindig megfognak újulni valamilyen formában.

"Miben méred ezt a pocsékul kezelést?"

Hogy hányszor és milyen súlyosan zsugorodik az adott ország gazdasága, azaz van-e recesszió.

jan. 4. 03:04
 22/22 A kérdező kommentje:

Hihetetlen h vki ennyire sötét és meg most is migranaozik és körömmel foggal védi a Fideszt ami 15 év alatt szetloptak az országot és semmit sem csinált korlátlan hatalommal...

Meg mutogat a német gazdaság rá holott nem volt kötelező osszeszerelo uzemeket telepíteni az országba...

jan. 4. 08:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!