Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyar Péter illegális migráci...

Magyar Péter illegális migrációról szóló posztja miért ennyire ellentmondásos?

Figyelt kérdés

[link]

Nagy szép, amit leír.Egy átlag jobboldalinak, aki nem a Fideszeses keménymag része, még szimpatikus lehet.

De, csak első ránézésre.

Nekem már az első mondat ellentmondásos:

"minden józan magyar és európai politikai közösséghez, elutasítja az illegális migránsok belépését az Európai Unió területére."

Kikre gondol?

Akikkel szövetségre lépett, az Európai Néppárt jelentős része nem éppen a józanul gondolkodók közé tartozik.CDU/CSU megvan?2015-ben másfél millió papír nélküli migránst engedtek Európára.

Illetve, rendszeresen felszólaltak az embercsempészek mellett is, akik mentek kis hajókkal és hozták az olasz partokra a bevándorlókat,ingyen.

Ha ezt komolyabban gondolta volna, akkor nem a Néppárthoz csatlakozik, hanem a Európai Konzervatívok és Reformerek Pártjához, ahol pl Meloni is van.

jan. 3. 15:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Miért is fogja tudni hazahozni azt az uniós ezermilliárdot? MP esetében miért is fog ebben segíteni az Európai Unió? Mitől lesz kedvezőbb és jobb az Európai Uniónak Magyar Péter?"

Én is becsatlakoznék ide egy szemponttal. Bár az EU és Orbán haragban állnak egymással, még Orbánnak is megelőlegezték a források feloldását, mikor a bírói rendszer felügyeletét törvényileg rendbetették és létrehozták az Integritási Hatóságot. Azért mondom, hogy megelőlegezték, mert a források feloldásáról már akkor megkezdődött a tárgyalás, mikor a fenti példák mégcsak törvénytervezet állapotban voltak, később pedig akkor, amikor már hatályba léptek, de senki nem tudta, hogy a gyakorlatban hatásosak lesznek-e. Most ebben is lehet, hogy lesz egy hátralépés, mert azóta az EP vitába szállt az EB-vel, hogy valósnak tekinthetők-e a teljesítése az erre vonatkozó mérföldköveknek és tekintve, hogy pont most pattant ki, hogy a kormány direkt hagyta 40-50%-ban elértéktelenedni a bíróságok fizetését és ennek orvoslását is az új "reformcsomaguk" elfogadásához kötötték, mégcsak azt sem lehet mondani, hogy nincs hivatkozási alapjuk. De ettől függetlenül nagyon jól mutatja, hogy ~10 milliárd eurót az EU képes volt úgy jóváhagyni, hogy Orbánék a maratonnak mégcsak az első száz méterét tették meg a vállalásokkal.

Magyar Péter szavahihetősége és bizalma az EU vezetők szemében ilyen szempontból még tisztább Orbánénál. Ha nekem van egy partnerem, akivel folyton bajlódom a szavahihetetlenségével és bajkeverésével, akkor nyilvánvaló, hogy több bizalmat fogok megszavazni az őt váltó ellenfelével. Ezt akár ennyiben is megfogalmazhattam volna, az előző bekezdésemmel csak azt szerettem volna példázni, hogy az EU (bár szerintem naív módon, de mind1) bizony jutalmazza a törekvéseket és tárgyalókészséget.

jan. 13. 17:00
 12/12 anonim ***** válasza:
Köszönöm 11-es! Rendesek vagytok, hogy kaptam értelmes és elgondolkodtató válaszokat a kérdéseimre, köszönöm nektek!
jan. 14. 03:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!