A migráció szükségeséről mi az igazság?
Én több álláspontot láttam,hallottam már ezzel kapcsolatban.
Szerintem, alapvetően az ország nyugati, középső részén és a keleti felén eltér egymástól a helyzet.
Ahogy a társadalom fejlődik, egyre több a képzett ember, különösen a felsőfokú végzettséggel rendelkező ember.Gyakorlatilag minden feltétel, kormányintézkedés kedvez annak,hogy minél több ember menjen felsőoktatásba.
Az emberek már megtehetik,hogy ne menjenek gyárba, 3 műszakos munkarendbe dolgozni.Ki akar ilyen helyeken, ilyen munkakörökben dolgozni?
Sokan 30+ meg 40+ évesen tettek/tesznek diplomát.Már sok-sok levelezős, távoktatós képzés van, sokaknak a munkahelye is támogatja, finanszírozza.
Az elmúlt 30 évben ezek a gyárakra építették az ország gazdaságát és a problémák csak most kezdenek el kiütközni.Ennek az eredménye a sok ukrán, filippino migráns.
Nekem szüleim győriek én BP agglomerációjában élek.Győrben sokáig az ország keleti részéről importálták a munkaerőt.Viszont már nem tudnak onnan, hanem migránsokat, főleg ukránokat hozatnak be a munkaerő kölcsönzők.
Az ország keleti felében, szerintem még van munkanélküliség, viszont oda is migránsokat visznek, mert olcsóbb.
Itt a környéken meg GYMS megyében meg tényleg az emberek képzettek és csak szellemi munkát akarnak végezni.
az ország keleti felében sem akarnak az emberek három műszakban megszakadni, diploma hiánya ide vagy oda
arról nem is beszélve, hogy vannak akik 20ig nem dolgoztak és már megszokták az életet alkalmi munkából
"Fidesz gazdaságpolitikája a gond. Munka alapú társadalom helyett tudás alapult kellett volna építeni. Akkor teljesülhetett volna sok minden."
tudásalapú :D végignézve a tiszásokon mégiscsak jobban tennétek ha inkább a munkával barátkoznátok
Tudásalapú társadalommal mi a gondod, hogy inkább munkaalapú társadalmat akarsz?
A Fidesz már megállapodott abban, hogy jövőre újabb 25ezer fő vendégmunkás (FIDESZ nyelven "gazdasági bevándorlók") érkezik Grúziából és Örményországból, hogy itt, Magyarországon dolgozhassanak.
Hajdúszoboszlón már így is sok indiai dolgozik gyárépítkezésen, ezen felül még grúzok és örmények is jönnek.
A magyaroktól meg elveszik a munkát.
Miért nem a magyarokat kell foglalkoztatni, miért pont indiaiakat stb...???
Vagy jó ez neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!