A Mi Hazánk miért nem látja azt, hogy nem nyerő kitartaniuk a sorkatonaság mellett?
"És akkor mi lesz? Kiirtanak mindenkit?"
Mindenkit biztos nem, de majd ha megerőszakolják előtted a gyereklányodat, vagy az édesanyád stb, akkor lehet hogy felülírod az okoskodásaid a "szabadságjogokról". ;)
"Megerőszakolásra csak ott kerül sor, ahol fegyveres konfliktusra is"
Ezt mond el az izraelieknek is jó? Akik azért írtják még most is a gázai palesztinokat mert a Hamas megtámadta őket 2023 október 7-én és legyilkoltak egy rakat civilt. Ott nem volt fegyveres konfliktus, csak egyszerűen átmentek a palesztinok és gyilkolásztak, meg erőszakoltak, kínoztak, stb. Te hol voltál eddig, hogy erről nem tudsz??
A másik.. hol mondtam én hogy a "Ruszkik erőszakoltak"?! Egyébként sem a "Ruszkik" erőszakoltak, hanem a szovjetek, akik közt volt éppenséggel ukrán is, főleg a Magyarországra vezényelt csapatok közt!
"még ők sem annyira barbárok, hogy a behódoló tartományokat feleslegesen terrorizálják"
Ja, akkor itt sem volt népírtás nálunk a szovjet uralom alatt mi?
Iszonyatosan hiányosak a történelmi ismereteid, de a közelmúlt dolgait sem követed ezek szerint. Vagy valami alternatív forrásokat követsz, ez a leg valószínűbb! :D
"Ezt mond el az izraelieknek is jó? Akik azért írtják még most is a gázai palesztinokat mert a Hamas megtámadta őket 2023 október 7-én és legyilkoltak egy rakat civilt. Ott nem volt fegyveres konfliktus, csak egyszerűen átmentek a palesztinok és gyilkolásztak, meg erőszakoltak, kínoztak, stb. Te hol voltál eddig, hogy erről nem tudsz??"
Először is: kérnék egy forrást, hogy erőszakoltak is volna a Hamaszosok Október 7-én, illetve utána. Én néztem interjúkat kiszabadított foglyokkal, nem tudott ilyenről senki. Sima mészárláson kívüli esetről hír egyedül csecsemőszéttaposásról volt, az is álhírnek bizonyult.
Másodszor: ha fegyveresek bemennek az országodba gyilkolni, az bizony fegyveres konfliktus. Izrael megalakulása óta folyamatos fegyveres konfliktusban van az Arab őslakossággal, hol nyíltan, hol partizánakciók révén.
"A másik.. hol mondtam én hogy a "Ruszkik erőszakoltak"?! "
Ha nem azt mondtad, akkor nem tudom miről beszélsz. Én azt mondtam, hogy ha kifejezetten a környező országok miatti védekezés végett rendelnének el sorozást, ám legyen, vállalom, annak ellenére, hogy azt sem támogatnám, de hajlandó vagyok megtenni a tétjeimet arra, hogy ilyen nem lesz. Én arra fogadok, hogy kifejezettem az Orosz fenyegetés miatt kell majd feltölteni a létszámot. Ezt világosan leírtam, majd erre reagáltál, hogy nem lennék ilyen jogvédő, ha megerőszakolnák a lányom/anyám. Akkor kérdezlek, mégis milyen forgatókönyv esetén állna fenn ez a veszély? Miért lenne jobb, ha távol védem a családom, dilettáns vezetők forgatókönyve szerint? Mikor vált ez be a magyar történelem folyamán?
"Ja, akkor itt sem volt népírtás nálunk a szovjet uralom alatt mi?"
Népirtás nem volt. 44-45-ben volt tömeges nemi erőszak, illetve a náci népirtás alóli felszabadítás. Rákosi alatt terror, kényszermunka, kínzások, de népirtás messze nem, az egészen más kategória. 56 után megöltek maximum 1000 embert, aztán ennyi, 2006-ban pedig kilőtték 1 db. embernek 1 db. szemét, nem pedig szemeKET.
Szóval ez egy nyugis ország, és soha semmi értelme nem volt fegyvert fogni az utóbbi 500 évben.
"Sima mészárláson kívüli esetről hír egyedül csecsemőszéttaposásról volt, az is álhírnek bizonyult"
Oh, ez mennyivel megnyugtatóbb!! (Te normális vagy amúgy??)
Emellett levágtak fejeket stb, ezekről videók vannak!!!
" ha fegyveresek bemennek az országodba gyilkolni, az bizony fegyveres konfliktus."
A fegyveres konfliktushoz két fél kell, mindkettőnek fegyveresnek kell lenni. És ha a magyaroknak nincs ilyen akkor ott csak vérengzés lenne. Márpedig a magyaroknak nincs számottevő hadereje.
"Akkor kérdezlek, mégis milyen forgatókönyv esetén állna fenn ez a veszély?"
Példának okáért a magyarokat már nyíltan megfenyegette egy ukrán katonai vezető, hogy ha tönkreverik őket az oroszok, azért még mindig lesz annyi ereje a maradék ukrán erőknek, hogy a magyarokon bosszút álljon. És meg is tudnák tennik, mert nekünk nincs olyan számottevő haderőnk ami meg tudná akadályozni.
"Miért lenne jobb, ha távol védem a családom, dilettáns vezetők forgatókönyve szerint?"
No, ha ilyen parancsot kapsz, AKKOR kell ellenállni.
"Népirtás nem volt."
Bocs, ha ezer embert ölnek le politikai "bűnök" miatt, az nem népírtás? És egyébként sokkal több volt az ezernél, csak szépen ki vannak kozmetikázva az adatok, hisz nem lehet pontosan kideríteni. És a többezer ember, akiket gulágra küldtek? És a koncepciós perek? Ugyan már, teherautókkal szállították a szenespincékben kivégzett emberek tömegeit a tömegsírokba! A háború alatt pedig a nácik vitték a népből a zsidókat, cigányokat, akik soha nem tértek ám vissza! Ez sem népírtás mi?!
"2006-ban pedig kilőtték 1 db. embernek 1 db. szemét, nem pedig szemeKET."
Megint valami olyasmit akarsz a számba adni, amit nem én írtam... Ez már a második. Tudod, a "ruszkik erőszakoltak" volt az első... Mindezt annak ellenére, hogy én nem is vagyok anonim kommentelő. :D
"Oh, ez mennyivel megnyugtatóbb!! (Te normális vagy amúgy??)
Emellett levágtak fejeket stb, ezekről videók vannak!!!"
Megnyugtatónak nem megnyugtató, csak éppen te nemi erőszakra hoztad fel példának, ami egyelőre úgy tűnik, alaptalan.
"A fegyveres konfliktushoz két fél kell, mindkettőnek fegyveresnek kell lenni. És ha a magyaroknak nincs ilyen akkor ott csak vérengzés lenne. Márpedig a magyaroknak nincs számottevő hadereje."
Tehát van, csak nem "számottevő". De értem amit mondasz. Mindenesetre Izrael és az Arabok között folyamatos a konfliktus. Magyarország és bárki más között sosincs konfliktus, mert Magyarország 500 éve külföldi megszállás vagy befolyás alatt áll, nemi erőszak egyedül a 2. világháború végén történt. Az, hogy a seregünk 1500 vagy 150 000 főből áll, igen kevéssé befolyásolja, hogy lesz-e nemi erőszak akkor, ha ellenséges támadás érné az országot.
"Példának okáért a magyarokat már nyíltan megfenyegette egy ukrán katonai vezető, hogy ha tönkreverik őket az oroszok, azért még mindig lesz annyi ereje a maradék ukrán erőknek, hogy a magyarokon bosszút álljon. És meg is tudnák tennik, mert nekünk nincs olyan számottevő haderőnk ami meg tudná akadályozni."
Ezt a fenyegetést én magam említettem először ebben a témában. Meg tudnák tenni, de egy NATO tagállam megtámadásával elvágnák magukat. Mindazonáltal, említettem neked, hogy amennyiben kifejezetten az Ukrán és nem az Orosz fenyegetés miatt hívnának be, akkor mennék. Csakhogy a világpolitika realitása nem ez. Ez a félelem egyedül annak köszönhető, hogy Magyarország az EU-ban csaknem egyedüliként nem elkötelezett Ukrajna mellett és Oroszország ellen.
A nácik tevékenysége, ahogy az félreérthetetlenül írtam, népirtás volt. A 2006-os eseményekről nem azért írtam, mert bármit is a szádba akarnék adni, hanem, hogy tágabb történelmi távlatban szemléltessem, hogy ebben az országban hajlamosak vagyunk túlbecsülni a történelmi atrocitások mértékét.
Szerintem a kommunisták 45-56-ig tartó gyilkosságai nem érik el a népirtás mértékét. A gulágról sokan visszajöttek. Ha szerinted népirtás volt, linkelj be erről egy forrást.
Mindenesetre, ami a téma szempontjából lényeges: hiába volt sorozott sereg, a szovjet megszállás elkerülni nem lehetett, aki védte a hazáját, teljesen értelmetlenül halt meg. Sőt, az, hogy a sorozott hadsereg a Németek oldalán harcolt korábban, csak rontott a helyzeten. Hosszabb távon sokkal kedvezőbb helyzetben lettünk volna, ha egyáltalán nincs sereg, és ellenállás nélkül Német megszállás alá kerültünk volna már 1940-41 környékén.
"Megnyugtatónak nem megnyugtató, csak éppen te nemi erőszakra hoztad fel példának, ami egyelőre úgy tűnik, alaptalan."
Na látod, ebből is látszik, hogy te csak a vita kedvéért vitázol. De egint hülyeséget írtál. Az a gond, hogy hiányzik belőled a realitásérzék. Ahol fejeket vágnak le, ott simán belefér az erőszakolás is. Pláne a muzulmánoknál, akik kb állatként kezelik a nőiket. De az ukránoknál is simán benne van. Hogy ezt külön el kell neked magyarázni az elég sokat elmond arról, mennyire nincs realitásérzéked. Vagy csak a vita kedvéért vágsz vissza? Akkor is ha hülyeséget írsz???
"Az, hogy a seregünk 1500 vagy 150 000 főből áll, igen kevéssé befolyásolja, hogy lesz-e nemi erőszak akkor, ha ellenséges támadás érné az országot."
Több katonával igenis hatékonyabban meg tudnánk védeni a civileket az őket érő attrocitásoktól.
" Meg tudnák tenni, de egy NATO tagállam megtámadásával elvágnák magukat."
Ez egyáltalán nem biztos, hogy az ukrán minisztérium engedélyével történne, de amennyire az ukránokat ismerjük, megtörténhetne azzal is, később majd azt hazudnák hogy a parancsnok valmiért önjáróvá vált. Mindegy is, a lényeg hogy ez amire hivatkozol totál invalid.
"Magyarország az EU-ban csaknem egyedüliként nem elkötelezett Ukrajna mellett és Oroszország ellen"
Ez sem igaz...Nagyon tudsz a szavakkal játszani, de ettől még nem lesz igazad, tudod?
"A nácik tevékenysége, ahogy az félreérthetetlenül írtam, népirtás volt."
Meg azt is írtad, hogy egy megszállt országban a megszálló nem fog erőszakolni, kegyetlenkedni... Erre írtam neked a nácik példáját és a többit.
" A gulágról sokan visszajöttek."
Ja, meghalni... És ha még viszonylag egészségesen is jöttek vissza - sok év múlva - az életük romokban volt, ráadásul ezek után is figyelt arra a megszálló rendszer hogy az illető minél jobban el legyen lehetetlenítve. Még beszélnie sem volt ajánlatos azokról a dolgokról amik történtek vele, a rokonainak hasonlóképp. Ez meg, hogy szerinted nem érte el a népírtás mértékét... Hát erre már nem tudok mit mondani. Hol van meghatározva hogy hány emberélettől számít valami népírtásnak? Ezek szerint - vagyis inkább szerinted! - ha mondjuk csak egy-két kissebb falut írtanak ki, az nem népírtás... Ez a kis szösszeneted elég sokmindent megmagyaráz rólad...
"Ahol fejeket vágnak le, ott simán belefér az erőszakolás is."
Most engedtek el 3 újabb izraeli túszt. A cikk címe az volt, hogy "a vártnál is jobb egészségi állapotban voltak". Az Október 7-i támadás a gyors mészárlásra és a túszejtésre ment ki. Nem is lett volna idő erőszakolni, a túszok megerőszakolása pedig rendkívül kontraproduktív lett volna a tárgyalás és nemzetközi propaganda szempontjából. Tehát jól értem, hogy nincs tudomásod nemi erőszakról, csak feltételezed? Vajon miért nem írt egy ilyen esetről sem az egész világsajtóban senki? Vagy akár underground médiaforrások?
"Több katonával igenis hatékonyabban meg tudnánk védeni a civileket az őket érő attrocitásoktól."
Ja, az elmúlt 500 évben ugyan egyszer sem sikerült, de majd most. Engem ez az őrület einsteini definíciójára emlékeztet: mindig ugyanazt csinálni és azt várni, hogy más lesz az eredménye.
"Ez sem igaz...Nagyon tudsz a szavakkal játszani, de ettől még nem lesz igazad, tudod?"
Már hogyne lenne igaz? Magyarországon és Szlovákián kívül melyik EU-s ország nem 100%-ig elkötelezett Ukrajna mellett? Konkrétumokat nem nagyon szeretsz írni, úgy látom.
"Erre írtam neked a nácik példáját és a többit."
A nácik, ahogy a nyugati szövetségesek, szinte nem erőszakoltak, a hivatalos politika tiltása és a fegyelem megakadályozta. A Szovjetek és a Japánok erőszakoltak a 2. Vh. során.
72-es hozzászólásod:
"71: Megerőszakolásra csak ott kerül sor, ahol fegyveres konfliktusra is. Amennyiben behódolva átadnak nekik egy területet (Krím félsziget) vagy akár fegyveresen nagyon gyors ütemben kiiktatják a kormányt (Kazahsztáni bevonulás, bábkormány felállítása, majd kivonulás az Ukrán háború előtt) ott nem. Nem is lenne értelme, még ők sem annyira barbárok, hogy a behódoló tartományokat feleslegesen terrorizálják, erre nincs történelmi példa a 2. világháború óta. Én Ukrajnán kívül még háborús helyzetben sem tudok példát, hogy a 2. vh óta erőszakoltak volna a Ruszkik. Te igen?
jan. 17. 10:32"
Erre reagálva írtam neked, de ezek szerint nem érted
Még rosszabb, hogy - úgy látom - most az egész vitát erre akarod kihegyezni, hogy volt-e nemi erőszak Gázában...
Meg eleve ilyen hülye érvet, hogy a II. vh óta nem volt... ÉS??? AKKOR MÁR NEM IS LEHET??
Akkor ne zárd be a kocsidat se, a házadat se, mert ugyan ki akarna kirabolni?! Egyem azt a liberális szívedet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!