Szakértők szerint jön az újabb brutális élelmiszerár emelkedés Magyarországon. Ezt miért csak velünk lehet eljátszani?
Rokonaimtól hallom hogy Ausztriában, Németország, Spanyolországban, Olaszországban meg a környező országokban is nevetségesen olcsóbb már az élelmiszer mint Magyarországon. Nem csoda, hogy történelmi csúcsot dönget a külföldre élelmiszerért ingázók száma, már külön 80 ezres facebook csoport van a Szlovákia élelmiszer buszozás csoportban.
És most erre még rájön jövőre szakértők jóslása alapján egy újabb brutális drágulási hullám. De a birka magyarok továbbra is meg fogják fizetni. Mennyibe, hogy akkor is tele lesznek az élelmiszerboltok? Egyszerűen mert enni kell, és a paraszt akkor is megveszi, ha baromira túlárazott, mert azon nem tud spórolni, mert éhes. Kapálni, vetni, aratni meg nem fog elmenni vidékre.
Mi magyarok miért vagyunk olyanok, hogy bármit eljátszhatnak velünk? Máshol ha ennyibe kerülne a kaja, főleg ilyen alacsony bérek mellett, akkor állna a bál. Itt meg nincs semmi.
Hát akkor én nem várom tovább a linket sem a kérdezőtől, sem a lelkes kis lepontozóktól, küldöm, hogy én mit találtam.
"Egyelőre nincsenek jelei a komoly élelmiszerdrágulásnak, csakhogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján teljesen azért nem lehet megnyugodni - mondta a CashTagnek Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének elnöke.
Jelenleg nem látunk semmi olyan jelet a világpiacon vagy a magyar piacon, ami nagyon drasztikus ármozgást eredményezne a közeljövőben az élelmiszerek fogyasztói árában.
[...]
Hollósi Dávid, az MBH Bank Agrár-és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója stábunknak jó hírrel tudott szolgálni: az ő prognózisuk szerint nem lesz jelentős áremelkedés 2025-ben.
Teljesen jó hírem van, nem számítunk élelmiszer-inflációra."
Segítetek nekem, hogy hol vannak a szakértők, akik brutális drágulást prognosztizálnak? Vagy különben ideje volna elismerni, hogy csak a fejetekben létezik és hazudtatok egy nagyot, hogy már megint lehessen min hisztizni a gyakorin! :)
Én csak abban reménykedem, hogy a doktor miniszterelnök úr nem lesz rest ismét emelni a havi járandóságát, és a többi szolgáét.
50% élelmiszer árnövekedést hallottam, egyébként minden évre jellemző, hogy az új esztendő drágább lesz.
#13. "50% élelmiszer árnövekedést hallottam"
Hol hallottad?
a szocik alatt minden évben kb 10% volt az infláció
8 év alatt kb 214%-os infláció
az élelmiszer csak két ok miatt nem szabadult el
- a brutál gyenge vásárlóerő
- olcsó orosz energia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!