Milyen árak voltak itthon 2006-ban?
Nézd meg a KSH oldalán! A családi házat persze nem fogod megtalálni, mert az még településen belül is teljesen eltérő árú, nem hogy országosan. Ma is tudsz venni házat 5 millióért is meg 250 millióért is.
Ebben találhatsz adatokat a 2006 tavaszi árakról:
Itt láthatod egyes termékek árait éveken keresztül:
Az, hogy "Jobb volt a fizetéshez viszonyitva mint manapság?" azt a reáljövedelem változása mutatja meg valamennyire - az alapján most sokkal jobb:
Gyakran nézik, pl. hogy az X évben kapott jövedelemből (minimálbér, átlagbér) mennyi benzint lehet venni, meg most mennyit lehet - de más termékkel is meg lehet tenni.
2006-ban a minimálbér 62500Ft volt bruttóban, most 266800Ft. A benzin ára 2006-ban (állami átlagszámítással) 270Ft/l volt, most 615Ft. Vagyis 2006.-ban lehetett venni a bruttó minimálbér összegéből 232l benzint, most meg 434l-t. Majdnem kétszer annyit, miközben nagyon durva áremelkedés volt az üzemanyagoknál.
Az ingatlan árak nehezebben összevethetőek, hiszen tényleg nem mindegy hol és miylen ingatlant vesz valaki és ahhoz milyen hitelt tud felvenni.
Pár link, ami érdekes lehet neked:
Tehát sacperkábé:
-Fizetés, legyen nettó 110ezer
-Bérleti díj: Budapesten legyen 100ezer
-Ingatlan ára: Budapesten 5 milliótól (panel) 20 millióig (családi ház); De nyilván nem rózsadombi családi ház
-Élelmiszerárak: tojás 22 ft, tej 168 ft, étolaj 267 ft
#5-nek:
A KSH adatait felejtsd el. Én magam tapasztaltam, hogy időnként rejtélyes módon módosítanak az értékeken, vagyis qrvára nem tényeket közölnek.
#6-nak:
Te oldalakon keresgélsz, én pedig az emlékeimben! 30 voltam.
Betanított kőművesként elég szépen kerestem, napi 5000-et kaptam. Vagyis havi nettóban kb egy 100-ast, ami lényegesen több volt annál mint amit az kapott, aki nem építőiparban dolgozott. Tehát a nettó 110-es becslésed csúnyán félrement. Pécsen egy másfélszobás panelt, nagyjából 35-45.000-ért tudtál kivenni albérletbe, és egy ugyanekkora lakás vételára 5-7 millió között mozgott.
A tojás 19 Ft volt.
#8-nak:
Azért a helyedben elgondolkodnék azon, hogy azoknak a nagy része elismeri hogy jobb világ volt, akik akkor már éltek!
Még a segédmunkásoknak sem volt SEMMI anyagi problémájuk. Nagy részük rendes cigarettát szívott, itták a drága töményt, meló után mentek kocsmázni meg játékgépezni, és mégsem fogytak ki a pénzből, rezsire és albérletre is maradt.
Ez ma elképzelhetetlen.
- munkanélküliség volt és hatalmas nyomor
- mindenki kapott svájci frank hitelt a vásárolt tárgyra jelzálog alapon, aztán jött a fekete leves
emlékszem gyerekként 3 tojásból lehetett rántottát készíteni, mert a 4 az már drága
ennyit a drága DK-s elvtárs 19ft-os tojásáráról, ami nem a jólét miatt volt olcsó, hiszen kényszerből adta el ennyiért, akinek volt, a kukorica már alig jött ki belőle
akkoriban hagyta abba a vidék a baromfitartást
emlékszem a bajnai alatt libatenyésztőknek néhány számlát nem fizettek is és a teljes ágazat csődbement
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!