Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyszer meglesz oldva a...

Egyszer meglesz oldva a kisebbségi probléma?

Figyelt kérdés

Megoldás alatt azt értem, hogy megtanítják nekik, hogy hol a helyük és hogy nem állnak ők sem a törvények felett.

Felszámolják a gettókat és biztonságosabbá teszik a keleti részt, mert szerintem az eléggé nincs rendben, hogy ha délutánosból megyek haza, akkor egyik zsebemben paprika spray, másikban meg kés, hogy valami minimális biztonság érzetem legyen.

Sajnos volt már olyan, hogy majdnem használnom is kellett, mert addig nem értette meg a senkiházija, hogy tőlem nem fog pénzt kapni, amíg meg nem mutattam neki a kést, mert már úgy jött hogy addig segítsem ki amíg szépen kéri.

Szerintem nagyon nincs rendben, hogy lassan kommandós felszereléssel kell rendelkezned, hogy megvédd magadat egyes helyeken. Nem egy barátomba kötöttek már bele buszon, vonaton, az utcán és valahogy sosem fehérek voltak az elkövetők. Ami itt az északi középhegységben van az siralmas.

ma 18:37
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Ha a C betűs szóval illetném őket, akkor törölve lenne a kérdés azonnal, ezért hívom őket kisebbséginek, de azért nagyon örülök hogy megfogtad a kérdés lényegét!
ma 19:09
 12/17 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
11%

ma 19:09

Még mindig etnikai alapon gondolkodsz, aztán értetlenkedsz Trianonon.

ma 19:11
 13/17 Dongaben ***** válasza:
71%

Lassan igen. Egyik volt tanárom korábban Aszódon, a "javítóban" volt nevelő. Ő mesélte, hogy volt olyan cigány srác, aki nem az ágyon aludt éjszaka, hanem a sarokban egy lepebőbe burkolózva, mert "otthon" is így volt...

Nem látnak maguk előtt célt a cigány fiatalok. Ez pedig a saját vezetőik hibája! Farkas Flórián, aki a cigányság felzárkóztatására adott 5 Milliárd Forinttal lelépett? Nem lépett le, csak a pénzt nyúlta le...

Van ellenpélda is: Országosan elismert média személyek, tanárok, orvosok jönnek a "cigánytelepről" Tura városból. Tisztelet a helyi vezetőknek, és szülőknek! 5 Km-el messzebb Bagon meg leszedik a 7 éves gyerekről az utcán az Adidas cipőt, mert kell a drogra...

A lényeg: CSAK akkor tudnak integrálódni, ha van előttük pozitív példa!

A FIDESZ ( Ha, már politikai kérdés.) sötétségben tartja a cigányságot szándékosan.

MHM-es "náci" vagyok, és voltam segíteni vihar, árvíz-károk után cigány családoknál is. Elég "érdekes" tapasztalataim vannak erről...

ma 19:17
 14/17 anonim ***** válasza:
Sajnos úgy tűnik nem.....
ma 21:11
 15/17 anonim ***** válasza:
71%

Lennének megoldások, de a mai PC világban ezt nem néznék jó szemmel.

És itt nem arra gondolok, hogy kinyírni őket. Hanem a balhésabb, alja rétegnek mondani kell, hogy válasszanak egy szimpatikus országot (már amelyik hajlandó befogadni őket). Aztán fizetjük a repülőjegyet. Vissza már nem jöhetnének.

ma 21:40
 16/17 anonim ***** válasza:
60%

Nem lesz megoldva, mivel mint nép nem tudnak és nem is akarnak integrálódni.

És nekem ne mutassátok be a romákat, mert én romák közt nőttem fel, oké?

Mindig lesz köztük olyan, aki majd kitör, de mint nép, soha nem fognak megváltozni.

ma 22:07
 17/17 anonim ***** válasza:

Egyébként meg még valami:

Mint említettem, én romák közt nőttem fel (részben én is az vagyok), szóval elárulok nektek egy pár kulisszatitkot, amit egy hétköznapi magyar ember nem feltétlenül lát:

A cigányságon belül is megoszlás van. Beszélhetünk például úri cigányokról is. Az én családomban muzsikus cigányok is vannak, akik ehhez a réteghez sorolhatók akik nem kedvelték az oláhcigányokat, akik az ő nyelvezetükben azokat jelentik, akiket a magyar ember sem feltétlenül szeret.

Egyébként a kötekedős, lezüllött cigányokat más normálisabb cigányok sem bírják, és a lecsúszott rétegre szleng szavakat is használunk, így különbséget teszünk cigány és cigány között (nem az "oláhcigány"-ra célzok, az nem szleng szó).

Tulajdonképpen, amikor normálisabb cigánnyal beszélek, és a kötekedős, lezüllött rétegre terelődik a szó, akkor a szlenges szavakat használjuk, mert ha csak annyit mondok, hogy cigány, vagy roma, abból nem tudni még, kiről van szó.

Ne gondoljátok, hogy normális cigány részről kevesebb kritika éri az integrálódásra képtelen réteget. Egyáltalán nem!

Éppen ezért ez a szó, hogy "cigány" nem egzakt. Egy magyar ember az összes cigányt értheti ezalatt, azonban pl. a normális cigányok elhatárolódnak azoktól, akik bűnözők.

Na most, amikor arról beszéltem, hogy mint nép nem tudnak integrálódni, akkor erről a lecsúszott rétegről beszéltem. Nem az úri cigányokról. Nekem például az unokahúgomnak (cigánylány) 2 diplomája is van, ő már integrálódott.

Szóval sajnálom, de nem hiszem, hogy a lecsúszott réteggel tudtok majd kezdeni valamit. Egy pár közülük természetesen kitörhet, de azt nem hinném, hogy erre tömegesen sor kerül.

Hiszen gondoljatok bele: még a normális cigányok is kerülik őket.

#16 voltam

ma 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!