Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ostoba, recesszióra minimál...

Az ostoba, recesszióra minimálbér emelés miatt, 2025-ben még több munkahely fog megszűnni, még rosszabb lesz a munkaerőpiac Magyarországon?

Figyelt kérdés
Így is rengeteg ismerősöm szenved azzal, hogy nem talál állást. Hónapok óta. Állítólag a munkaerőpiac egyrészt beszart, kínálati piac lett munkaerőből, nem keresleti mint 2020 előtt volt. Másrészt az olcsó pakisztáni, filippínó, indiai munkaerő amit a Fidesz hozott be, az versenyképtelenné tette a magyar munkaerőt a magyar munkaerőpiacon.
dec. 14. 14:04
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Persze, "ingyenes", de ha nem végzi el, akkor vissza kell fizetnie."

ha nem végzi el akkor mégis hogyan enyhítené a mérnökhiányt?

dec. 14. 21:53
 22/25 anonim ***** válasza:

Nem tudom, most mondott fel egy kollégám, mert már kezdene az új helyen és még fel se vették, már előre mondták, hogy ő kell, csak a procedúrát végig kell vinni.

Nagyon sok helyen munkaerő hiány van.

dec. 15. 16:57
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk egy gond van a munkáltatókkal, az idősebb, nyugdíjkor közeli munkaerőt általában nem akarják alkalmazni még úgy sem, hogy a szektorban hiány van. (pl. informatikus). Ezt sajnos rokon révén tapasztalom. Mondta, hogy van olyan hirdetés, ami évek óta kinn van, a 3. elutasított jelentkezés után nem pályázott többet. (30+ éves szakmai tapasztalat van a háta mögött, de 60 feletti).

Ezen lehetne változtatni, hogy a fiatalokhoz hasonlóan a nyugdíj-kor közeli dolgozók alkalmazását is megsegíteni az állam, mert velük valóban retek módon bánik nem egy munkáltató.

dec. 15. 17:03
 24/25 Haburc ***** válasza:
100%
Sajnos a másik probléma, hogy nincs megbecsülve a jó munkaerő sem. Állásinterjúkon meg játszadoznak a jelentkezőkkel. Sok munkahelyen főnöki terrorizálás megy éhbérért. Erről senki nem beszél. Főleg Kelet-Magyarországra jellemző. Békés vármegyei vagyok, de már tizenhat éve elköltöztem onnan, mert már elegem lett az egészből. Nekem mindig volt munkahelyem, meg van is, meg lesz is, mielőtt még szó érné a ház elejét. Egy vezérlőszekrényeket gyártó cégnél (Kuka Robotics) dolgoztam három évet Füzesgyarmaton. Elegem is lett belőle. Minimálbérért széthajtsák az embert. A főnökök meg olyan bunkók, hogy úgy beszélnek az emberrel, mint a kutyával. Jobban is jártam, hogy elköltöztem onnan. A másik probléma demográfiailag van. Lehet, hogy Észak-Dunán-túlon munkaerőhiány van, de nem Békés vármegyében. Nem kell messzire menni, Füzesgyarmaton megszűnt mind a három sertéstelep, a Kuka lefelezte a létszámot, az egyik kacsa telephely megszűnt. Körösladányba megszűnt a Henkel, 600 ember utcára került ott is. Nem is beszélve az autóipari válságról. Ha még ez nem elég, Füzesgyarmaton üzletek zárnak be. Most voltam otthon egy hetet látogatóba, be kellett volna mennem személyesen az OTP Bankba, hát nagy bánatomra megszűnt a füzesgyarmati fiók. Át kellett volna menni Szeghalomra, de úgy vagyok vele, visszajöttem Tatabányára, úgy is éjszakás leszek, elintézem napközben. Látszik, hogy mennyire leépült Kelet-Magyarország. Már ott tartunk, hogy a határon átjárnak dolgozni Romániába, mert már ott is jobb, mint Békésbe. Na erről kellene regélni, meg ez ellen kellene tenni valamit. Nem csak Békés vármegye van lemaradva, hanem az ország kétharmada. Több, mint valószínű, hogy le leszek pontozva, de nem érdekel. Ez a valóság sajnos!
dec. 16. 04:45
 25/25 anonim ***** válasza:

Maximálisan igazad van.

dec. 16. 07:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!