NEMZETI KONZULTÁCIÓ: Idén is olyan egyöntetű válaszok fognak születni, mint korábban? Pl.:95%-5%, 98%-2%?
Ez egy elég hülye kérdésnek tűnhet,de lehet hogy mégsem az...
Tudniillik IDÉN VAN EGY kérdés,ami talán megosztó lehet...(?)>>{És még viszonylag korrektül is van feltéve, nincs a kérdésben csúsztatás,valótlanság}
Ez az 5.KÉRDÉS,ami a bérekre/béremelésre vonatkozik. ("Megállapodást kell -e kötni a munkáltatókkal többéves béremelési programról?--- Vagy nem?")
Szerintem ennél a kérdésnél nem kéne MINDENKINEK EGY IRÁNYBA válaszolni{ már azok közül, akik komolyan veszi ezt a konzultációs bohózatot}
Hiszen: Több millió KISNYUGDÍJAS/átlag-nyugdíjas lehet érintett a béremelés által NEGATÍVAN!!
>>>HISZEN:A nyugdíjemelés mértéke jócskán el van maradva a béremelések mértékétől!(Már most is!)---Átlagos(230e.Ft.), vagy az alatti nyugdíjaknál ezt még a 13.havi ny.bevezetése sem kompenzálja.
ÉS UGYE,ha jól tudom,a fogyasztói ÁRAK SZINTJE általában korrellál bérek/jövedelmek szintjével.
Emiatt volt ugye 2022/23-ban
Európarekord a magyar infláció.>>>{Nem sokkal előtte
ÓRIÁSI PÉNZOSZTOGATÁS,vagyis -átmeneti- jövedelem emelkedés volt sokaknál,amit elkezdtek költeni...}
Konzultációtól mindentől függetlenül,ha szabad még egy kérdést ide szúrni?:
>>Tényleg senkit sem érdekel ez?
Senki nincs,aki ezt a TÖBB MILLIÓ (most már a minimálbérnél is kevesebbet kapó) idős embert képviselje?
Pl.:"baloldali" pártok?
Nyugdíjas szervezetek?
Pedig valószínűleg most is ez lesz: eleve azok töltik ki és küldik vissza ai inzultációs kérdőívet, akik már amúgy is a kormánypropagandán élnek; ők pedig pontosan tudják, hogy melyik kérdésre milyen választ vár tőlük a gazdi és annak megfelelően fogják kitölteni.
Anélkül, hogy ehhez el kellene olvasniuk -vagy pláne értelmezniük- a kérdést...
A fő kérdésre válaszolva:
Itt is, mint Oroszországban, olyan eredmények fognak kijönni, hogy pl.: 19.00h-kor zárul a szavazás, de már 19.01h.-kor minden régióban tudják már az eredményeket.
DE MÉGIS:
Mi lesz a nyugdíjasokkal?
Tényleg a nyomor vár rájuk?
EGYMILLIÓ forintos átlagbér kontra 250-260e. átlagnyugdíj?
"Senki nincs,aki ezt a TÖBB MILLIÓ (most már a minimálbérnél is kevesebbet kapó) idős embert képviselje?"
De, biztosan van, helyesebben lenne, de akiket kepviselniuk kellene, azok nem akarjak ezt, csak a Viktort.
Ne kerdezd, en sem ertem.
Hol vannak a NYUGDÍJAS SZERVEZETEK?
Láttam őket az atv-ben szerepelni, és siralmas volt!
HORVÁTORSZÁGBAN pl.tegnap tartottak újabb tüntetést a nyugdíjasok az alacsony nyugdíjak miatt!!
Nem beszéltek (itthon) arról sem,hogy a 9.kérdés{alapállítása} NETTÓ HAZUGSÁG!
"Brüsszel" nem követeli a 13.havi nyugdíj megszüntetését,csak javasolja,hogy MINDENKI EGYSÉGESEN/az is aki pl.600ezret,800ezret kap/,csak a 230ezres ÁTLAGNYUGDÍJ összegéig kapjon 13.havit.
Ez egy jó ötlet szerintem,sokat lehetne vele spórolni:A legszegényebb nyugdíjasok között SZÉTOSZTANI a megspórolt pénzt...
"Ha nem tetszenek az eredmények, úgy lehetne ellene tenni, hogy a másik válaszokat külditek be. Ehelyett gyújtósnak használjátok, nem töltitek ki."
Úgy mondod, mintha nem lenne tökéletesen felesleges visszaküldeni. Úgyse olvas el egyet sem közülük soha senki sem. Együtt nyomtatják a kiküldendő konzultációs ívekkel az eredményről az plakátokat, már akkor tudják hogy 96% "helyesen" töltötte ki, mikor még ki sem postázták az íveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!