Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az idősek miért nem fogják...

Az idősek miért nem fogják fel hogy nem a Fidesz miatt élnek jobban ha jobban élnek?

Figyelt kérdés
Például apám a Gyurcsány kormány idején operátor volt és pár éve dolgozott még a gyárban, mostmár kb 20 éve dolgozik ott és már műszak vezető több mint 600 ezer Ft-os fizetéssel. A Fidesz-nek semmi köze hozzá hogy apám estin le érettségizett, céges képzéseket végzett és párszor előléptették. Amúgy apám nem fideszes és nem szavazna a Fideszre, csak mondta már hogy azért az Orbán kormány alatt jobban él mint a Gyurcsány kormány alatt.

dec. 13. 12:52
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Ezt az idősek mondták hogy nem fogják fel?
dec. 13. 13:08
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
Ez azért összetettem dolog. A karrierjét mindenki saját maga alakítja az tény. De én pl. a Gyurcsány-kormány alatt voltam friss diplomás pályakezdő, akit sehol sem akartak alkalmazni. Még diákmunkára sem. Semmilyen junior programba, sehol, úgyhogy csak félig-meddig bejelentve sok-sok óra napi ingázással tudtam nagy nehezen elhelyezkedni szar fizetésért egy gagyi kis cégnél. Aztán jött a Fidesz-kormány, amióta ők vannak már kétszer váltottam is jobb munkahelyre, közelebbre, ma meg már egy jobb élelmiszeripari cégnél vezető pozícióm van. Akik pedig most pályakezdő ismerőseim, azokat nem hogy nem alkalmazzák, hanem még válogatni is tudnak, szóval a munkalehetőségek száma az biztos, hogy jelentősen nagyobb, mint a Gyurcsány-érában.
dec. 13. 13:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

14 év alatt volt 60%-kos reálbéremelkedés ebben az országban!Példa nélküli Magyarország történelmében.

A nyugdíjasokat viszont én sem értem,az infláció követő emelés miatt a nyugdíjuk elértéktelenedett a bérekhez képest.500 ezer nyugdíjas 140 ezer alatt kap,amiből nyomorog,200 ezren 100 ezer sincs a nyugdíja!Csoda ,hogy nem hal éhen.Akik most mennek nyugdíjba ők már magasabb nyugdíjra számíthatnak,mert magasabb bérrel mennek nyugdíjba,de a régiek jó nagy sz.rban vannak.

dec. 13. 13:09
 4/6 anonim ***** válasza:
50%
egy balos kormány miatt szerencsére nem élnek rosszabul
dec. 13. 13:10
 5/6 anonim ***** válasza:
72%

"mondta már hogy azért az Orbán kormány alatt jobban él mint a Gyurcsány kormány alatt."

Én is jobban élek mint a a Gyurcsány kormány alatt, mégsem jutna eszembe hogy a fidesz miatt, hanem mert máshol dolgozom. Apád konkrétan kijelentette hogy a fidesz miatt lett neki jobb, vagy csak próbálod ezt a szájába adni?

dec. 13. 13:10
 6/6 anonim ***** válasza:
79%
Én is már aktív dolgozó voltam a Gyurcsány-korszakban is, átlag feletti fizetéssel. Aztán jött a fidesz, majd egyik évről a másikra, ahogy bevezették az egykulcsos adót, meg a kedvezményeket, még jobban megugrott a pénz. Kb így járhatott apád is, hosszabb távon simán milliós nagyságredről beszélünk ezekkel a havi plusz pénzekkel.
dec. 13. 13:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!