Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy is van ez a sorkatonaság...

Hogy is van ez a sorkatonaság és a Mi Hazánk?

Figyelt kérdés

HA KOMMENTELSZ KÉRLEK TISZTELJ MEG ANNYIVAL, HOGY TE IS ELOLVASOD AZ ÉN ÍRÁSOMAT! Köszönöm!

Sok kommentben láttam a napokban, hogy azt írjátok többen a Mi Hazánk náci mód sorkatonaságot szeretne...(Egyébként a Tisza sem zárkózik el ettől, amióta az EU parlamentben egyre több ország beszél a témáról.) Ezért utána jártam a programjukban, interjúkban és videós riportokban is. Valójában teljesen mást találtam mint amit itt pletykálnak sokan.

1.

A kötelező kiképzés amennyiben egyenlő a nácisággal valaki szemében, (bár eleve van baj a műveltséggel ez esetben) hadd mondjam el, hogy akkor fél Európa náci :D

Sorolom hol van "sorkatonaság" például: Ausztria, Svájc, Norvégia, Svédország, Dánia, Finnország, Görögország, Lett, Litván, Észt.....Németország és Franciaország is gyakran szóba hozza a jövőre nézve.

2.

Ami a gyakorlatot illetné: Régi nevén a "sorkatonaság", alapkiképzés egy több éves program része, mely nem egyik napról a másikra indul be.

Maga a kiképzés nem érintené hátrányosan a fiatalok tanulmányait például, mert a fentebb sorolt európai országok mintájára mindössze 1-2 hónap közötti, nyári szünet idejében végzett elméleti és gyakorlati kiképzésről lenne szó (mint pl. az önkéntes tartalékosok esetében.)

És a költői kérdésem a végére: Ha nincs háború, nem vesztettél semmit. ha van, azt ugye mindenki tudja, hogy veszélyhelyzet esetén ha kell ugyan úgy behívnak minden szolgálatra képes embert a világ bármelyik országában. Csak az a kérdés, úgy hívnak-e be téged, hogy a pisztolyt se tudod a pisztoly táskából kivenni és megölteni vagy legalább megtanulod ezeket?!

dec. 12. 19:27
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
0%

"USÁ-ban tudtommal államfüggő"

1973-óta nincs, a DoD szövetségi szerv így nem államfüggő a sorkötelesség.

"illetve középiskolában van katonai elmélet."

Ilyenről nem tudok és nem is találtam erre vonatkozóan semmit. Erről linkelhetnél valamit.

"Szerintem Kína, Oroszország, Törökország gazdasági helyzetével nem vagy tisztában."

De, tisztában vagyok. Az átlag orosz vagy török közel sem él jobban, mint mi. Az orosz vidék egyenesen katasztrófa, társadalmilag és infrastrukturálisan is.

"Az teljesen más, hogy a kultúra, az igényesség, a mindennapi életük teljesen különbözik."

Ja, há ha nálad a putri az alapszint akkor lehet statisztikailag kimutatható, hogy mindenki jobban él ott. Ez butaság. A felsorolt országok gazdaságát meg hagyjuk, meg sem közelítik Nyugat-Európát. Lehet Kína GDP-je nagy, mert felfújták manipulációval és lassan 1,5 milliárd ember fújja ezt a lufit, de a mögötte lévő tartalom a kirakatvárosokat leszámítva nulla. Jóléti ország szociális kreditrendszerrel és szólásszabadság nélkül? Hááááttt :D

Mondom, te nagyon kevered a dolgokat.

dec. 13. 00:21
 32/34 anonim ***** válasza:
0%

Ez az orosz stratégiai nukleáris erők egyik laktanyája:

[link]

Ha az elitek elitjénél ilyen az infrastruktúra akkor milyen a többi helyen? Érdemes körülnézni, fájdalmas a látvány.

dec. 13. 00:24
 33/34 anonim ***** válasza:
33%
Jó volt olvasni, ahogy a Mihazánkosok érveit szanaszéjjel cáfolták😊
dec. 13. 01:15
 34/34 gago77 ***** válasza:
21%
#33 Hát nem igazán. Az pl. hogy "ne ba...ák el értékes időm a fiatal éveimből" rohadtul nem állja meg a helyét. A fiatalok napi 24 órából 8-at elba..nak telefonnyomkodással. Tudom, majd most jönnek az agysebésznek tanuló fiatalok, akikre hivatkozol! :D
jan. 6. 14:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!