Hogy is van ez a sorkatonaság és a Mi Hazánk?
HA KOMMENTELSZ KÉRLEK TISZTELJ MEG ANNYIVAL, HOGY TE IS ELOLVASOD AZ ÉN ÍRÁSOMAT! Köszönöm!
Sok kommentben láttam a napokban, hogy azt írjátok többen a Mi Hazánk náci mód sorkatonaságot szeretne...(Egyébként a Tisza sem zárkózik el ettől, amióta az EU parlamentben egyre több ország beszél a témáról.) Ezért utána jártam a programjukban, interjúkban és videós riportokban is. Valójában teljesen mást találtam mint amit itt pletykálnak sokan.
1.
A kötelező kiképzés amennyiben egyenlő a nácisággal valaki szemében, (bár eleve van baj a műveltséggel ez esetben) hadd mondjam el, hogy akkor fél Európa náci :D
Sorolom hol van "sorkatonaság" például: Ausztria, Svájc, Norvégia, Svédország, Dánia, Finnország, Görögország, Lett, Litván, Észt.....Németország és Franciaország is gyakran szóba hozza a jövőre nézve.
2.
Ami a gyakorlatot illetné: Régi nevén a "sorkatonaság", alapkiképzés egy több éves program része, mely nem egyik napról a másikra indul be.
Maga a kiképzés nem érintené hátrányosan a fiatalok tanulmányait például, mert a fentebb sorolt európai országok mintájára mindössze 1-2 hónap közötti, nyári szünet idejében végzett elméleti és gyakorlati kiképzésről lenne szó (mint pl. az önkéntes tartalékosok esetében.)
És a költői kérdésem a végére: Ha nincs háború, nem vesztettél semmit. ha van, azt ugye mindenki tudja, hogy veszélyhelyzet esetén ha kell ugyan úgy behívnak minden szolgálatra képes embert a világ bármelyik országában. Csak az a kérdés, úgy hívnak-e be téged, hogy a pisztolyt se tudod a pisztoly táskából kivenni és megölteni vagy legalább megtanulod ezeket?!
" Azért 4-6 hetet csak kibírnak a mai emberek"
Minek bsznád el teljesen feleslegesen és értelmetlenül az emberek idejét? 4-6 hét alatt nem tudsz egy katonát semmire kiképezni, ezért volt az alapkiképzés a komcsiknál is 3 hónap. Semmilyen normális érved nincs, miért kellene behívni őket 4-6 hétre,míg nekem egy rakás érvem van arra hogy ez miért faxság.
Se keret, se infrastruktúra és értelme sem lenne.
"csupán teljesen laikusan dobják majd a mély vízbe."
4-6 hét képzés után is ugyanolyna laikusan dobják őket a mélyvízbe, mert sz@rt sem ér a tudásuk a mai harcmezőn. Mit csinálsz 4-6 hét képzés után az FPV drónok ellen? Semmit.
A normális hadseregnek van értelme, egy ebbe integrált NORMÁLIS és MODERN sorkatonai szolgálatnak is van értelme, de te egyiket sem akarod csak tömegesen szopatni az embereket értelmetlenül. Nekem azzal van a bajom, hogy te is a szokásos hülyeséget nyomod és nem vagy hajlandó belátni hogy ez hülyeség :D
Én ezt abszolút értem és igazad van, ezért van a Földön többségben a jó módban élő országokban sorkatonaság mai napig.
Viszont erősen túlzásnak tartom, hogy emiatt, illetve ezzel érvelnek például egy párt ellen, hogy "hát, hogy képes szavazni valaki egy pártra, aki behívná a fiatalokat kiképzésre". Hidd a többség nem látja értelmesen a helyzetet mint te, csak szimplán vagdalkozik. ma mondtam 3 kollégának a témát és fogalmuk sem volt a felsorolt európai országokkal kapcsolatban sem a témáról, azt mondták azt hitték csak keleten meg afrikában vannak kötelező "sorkatonaságok" manapság.
"ezért van a Földön többségben a jó módban élő országokban sorkatonaság mai napig."
De ez egyáltalán nem igaz. A "gazdag" országok közül Svédországban,Finnországban,Dániában Ausztriában, Svájcban és Izraelben van kötelező sorkatonai szolgálat. Ezek közül idáig Svédország,Finnország ,Ausztria és Svájc semleges ország volt, Izrael pedig alapítása óta konstans háborúzik. A többi fejlett és "gazdag" országban NINCS sorkatonai szolgálat.
A többi ország ahol van kötelező sorkatonai szolgálat ( Norvégiában van, de mégsem kötelező bevonulni ) azok nem jómódú országok. Hát már az az állítás sem igaz, amire az érveidet alapozod. Pont, hogy a csövesbánat országokban van kötelező sorkatonai szolgálat.
Mi viszont nem állunk háborúban és nem is vagyunk semlegesek, hanem a NATO nevű védelmi szövetség tagjai vagyunk. Nekünk nem sorkatonásdira kellene szórni a lóvét, hanem normális hadseregre.
ma 23:23
Rosszul értelmezed az egészet. A Mi Hazánk nem azt szeretné, hogy egy állandó sorkatonai állomány várja villogó fogakkal a keleti támadókat! :)
Kötelező alap kiképzést! Ha már Magyarországon érvényben van az általános hadkötelezettség, akkor tuddják a telefont nyomkodó értelmi nullák, mikor jön szembe velük egy tank... Ehhez nem kell háború. Természeti katasztrófa, vagy egy vegyi-gyógyszer gyár katasztrófája is okozhat olyan helyzetet, hogy szükség lenne tudásra, hogy mit kellene tenni?
"Rosszul értelmezed az egészet."
Szerintem ez a probléma a te esetedben áll fenn.
Egyetértek utolsóval.
23-as: Azért hadd soroljuk már pl. Oroszországot, Kínát, Tajvant, Amerikai Egyesült Államokat, Brazíliát és Törökországot is fejlett, nagy országok közé. Legalábbis csövesbánat országnak semmiképpen sem, ha nálunk jóval előrébb járnak.
Ezt írtad:
"ezért van a Földön többségben a jó módban élő országokban sorkatonaság mai napig"
Hát azért Oroszországot ne soroljuk már a jó módban élő országokhoz vagy épp Brazíliát.
Oroszország el elmaradott putri néhány kirakatvárossal,Kína szintén, Brazilia nettó gettó. Az átlag török fizetés 167 000 forint, ez a jó módban élő ország? :D
Az Egyesült Államokban nincs sorkatonai szolgálat.
Te kevered a katonailag erős országokat, a fejlett és gazdag országokkal. Szaddam Irakja és baromi erős volt katonailag, de jó módú egy percig sem volt. Itt már elég erősen összemosod a dolgokat.
USÁ-ban tudtommal államfüggő, illetve középiskolában van katonai elmélet.
Szerintem Kína, Oroszország, Törökország gazdasági helyzetével nem vagy tisztában. Utóbbi kettőben jártam már az utóbbi 5 évben... hát hidd el jobban élnek. Az teljesen más, hogy a kultúra, az igényesség, a mindennapi életük teljesen különbözik.
ma 23:57
Egy ideje már nem hozom fel, de rohadtul bosszant, hogy csak egy számmal illetnek a "NAGY LIBERÁLISOK IS"! Pedig van kitalált nevem is!
Majd, ha Gödöllőn járok legközelebb, majd rábírom őket arra, hogy ne legyen "anonim" senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!