Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nálunk miért ilyen magas az...

Nálunk miért ilyen magas az áfa? 31,5%

Figyelt kérdés
dec. 12. 05:39
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
#30: Te vagy haszonélvezője vagy a jelenlegi rendszernek, vagy átmosták az agyadat. Én az elsőre tippelek, és ezt vedd bóknak.
dec. 12. 14:59
 32/39 anonim ***** válasza:

#31. Nyilván az elsőre tippelsz, hiszen kettőnk írásképe alapján elég egyértelmű, hogy melyikünk tud értelmesebben kommunikálni. Mellesleg ez a megfejtésed is annyira újszerű, hogy csak minden héten olvasom a turbóellenzékiektől legalább tíz éve...

Amúgy ha már adózás a téma: bárki a haszonélvezője a jelenlegi rendszernek, aki ma - a 2010 előtti sávos jövedelemadózás helyett - 15% SZJA-t fizet, vannak egy páran. Esetleg definiáld, mit értesz haszonélvező alatt!

dec. 12. 15:31
 33/39 anonim ***** válasza:
Mi csak azért vagyunk ellenzékben, mert a fidesz 14 éve csalja el a választásokat különböző módszerekkel. Nem érdekelnek a különböző idevetett csontok (15% szja, csok, családi adókedvezmény, stb), ha közben tönkremegy az ország. Szárnyaló gazdaságot akarok, amiből telik normális fizetésre, és akkor nem kellenek ezek a kedvezmények.
dec. 12. 16:07
 34/39 anonim ***** válasza:
33%

#33. "csalja el"

Már 2018-ban is több szavazatot kapott a Fidesz egymaga, mint a rajta kívül parlamentbe jutott összes párt együttvéve...2022-re pedig már az ÖSSZES szavazat (ideértve minden parlamentbe be nem jutott, akár létező-, akár kamupártot és minden mikropártot is) többségét is a Fidesz gyűjtötte be egymaga. Ez tehát egy harmatgyenge érvelés volt, mindenféle választást érinti manipuláló nélkül is egyértelmű a Fidesz győzelme. Az, hogy ti nem tudjátok elfogadni a választások eredményét és szerintetek csalás, ha nem a ti kedvenceitekre szavaztak többen, az senkit sem hat meg (rajtatok kívül).

"Nem érdekelnek a különböző idevetett csontok (15% szja, csok, családi adókedvezmény, stb)"

Nagy szavak, mégsem láttam még olyan embert, aki nem akarta bármelyik kedvezményt igénybe venni, mert azt ez a kormány adja. :D

"ha közben tönkremegy az ország."

Ezt már nagyon szeretné végre látni az ellenzék, mert azt remélik, hogy akkor majd ők nyernek (sajnos számos megnyilvánulásukból az látszik, hogy egy államcsődöt sem tartanának túl nagy árnak, ha cserébe leválthatnák a NER-t), de az ország csak nem akar tönkremenni. Pedig már az amúgy JÁRÓ uniós pénzek sem jönnek egy ideje, de csakazértsem. Sőt, nagyobb győzelmét húzott be a Fidesz azóta, mint valaha. A Fitch meg közli a múlt héten, hogy javítja az adósbesorolásunkat, biztosan őket is lefizette az Orbán, pedig valójában tönkremegy épp az ország, a sasszemű ellenzéket nem lehet átejteni.

"Szárnyaló gazdaságot akarok, amiből telik normális fizetésre, és akkor nem kellenek ezek a kedvezmények."

Ilyen sajnos mostanság Európában nem nagyon van, ez valóban szomorú. Nem illik viszont úgy tenni, mintha mindenhol rendben mennének a dolgok, csak nálunk nem. Az úgy nem lenne fair. Egyébként a magad nevében beszélj, én elégedett vagyok a fizetésemmel, épp most készülök egyik hétszámjegyű fizetést biztosító állásomból váltani a másikba. Egyébként hasonlóan látjuk: én sem alacsony árakat kívánok például, hanem elég magas jövedelmet ahhoz, hogy bármit meg tudjak venni, amire szükségem van, és így is gyarapodjon a megtakarításom. Egyelőre nincs okom panaszra, de egy sávos SZJA-nak például nagyon nem örülnék, és nyilván bárminemű kedvezmény is jól jön. Miért is kárhoztatnám azt a kormányt, amelyik látványosan kedvezni akar a dolgozó embereknek?

dec. 12. 18:36
 35/39 anonim ***** válasza:
57%

#34: "Már 2018-ban is több szavazatot kapott a Fidesz egymaga" - Ez konkrétan nem igaz, az ellenzék több szavazatot kapott, mint a fidesz. De még ha tételezzük fel, hogy ugyanannyit kapna, az is indokolná a 2/3-ot? Nem! Az első 2/3-ot arra használták fel, hogy bebiztosítsák utána a többit. Kétfordulós választás megszüntetése, szavazókörzetek átszabása (amivel még mindig nem álltak le és egyre átlátszóbb módon a saját malmukra hajtják vele a vizet), határon túliak szavazása, ellenben a nyugaton élő kint dolgozók szavazásának ellehetetlenítése, buszoztatás, romos házba bejelentett több száz ember, választások előtt a pénz szórása, zsák krumpli, média egyeduralma, állami pénzből fizetett fideszpropaganda, estig sorolhatnám.

Melyiket tudod megcáfolni?

A többire nem is reagálok, akkora baromságok.

dec. 13. 08:18
 36/39 A kérdező kommentje:
2025-től már a magyar webshopokat is megadoztatjak a kiskereskedelmi különadóval (extra-áfa)
dec. 13. 08:54
 37/39 anonim ***** válasza:
34%

#35. ""Már 2018-ban is több szavazatot kapott a Fidesz egymaga" - Ez konkrétan nem igaz, az ellenzék több szavazatot kapott, mint a fidesz."

Talán idézd pontosan, amit írtam, mert nem addig tart a mondat, amit kedved szottyant kiragadni belőle!

Akkor tehát ismétlés, szájbarágás:

"Már 2018-ban is több szavazatot kapott a Fidesz egymaga, mint a rajta kívül parlamentbe jutott összes párt együttvéve"

Parlamentbe jutott. Tudod értelmezni? Nyugodtan ellenőrizd a számokat!

"De még ha tételezzük fel, hogy ugyanannyit kapna, az is indokolná a 2/3-ot? Nem!"

Milyen cuki, hogy megválaszolod a saját kérdésed, "finoman" jelezve, hogy nem vitára bocsátottad, hanem szimplán kinyilatkoztatsz. Én annyit fűznék hozzá, hogy: SZERINTED. Nálunk vegyes választási rendszer van, nem csak a listás, hanem az egyénire szavazatok is szavazatok is számítanak. Most a másik oldal is kezdjen el óvodás módon (hozzátok hasonlóan) nyígni, hogy ha a Fidesz jelöltjei behúzták az egyéni választókerületek 82%-át, akkor miért csak a parlamenti székek 68%-át kapják meg? A UK-ben megkapnák a 82-t a parlamentben is. Pontosan ugyanannyira lenne jogos ez az érvelés is, mint a te hisztid.

"estig sorolhatnám."

Ilyenkor tényleg azt hiszitek, hogy a vitapartneretek nem halott eddig ezekről és most ti nyitjátok fel a szemét? Akkora egyéniségek vagytok, hogy csak tizenéve sikerül ugyanazt ismételgetni: nem az ellenzék nyert, mert a Fidesz csalt. Hogy hogyan csalt: M1 híradó, meg krumpli. Olyannyira beszoptátok a saját tévképzeteitelet, hogy két éve még a szavazatszámláló bizottságokba is beültetek lebuktatni a szervezett választási csalást. Aztán kiderült, hogy nincs csalás és nem a narancsvidék élt buborékban, hanem ti.

"Melyiket tudod megcáfolni?"

Bármelyikre tudnék a Fidesz mellett érvelni, méghozzá elég hatékonyan. De egyrészt nem tisztem a választási győzelmület magyarázni (azt nem is kell), másrészt ez így nagyon kényelmes ám. Bedobod az unalomig ismételt ballib "érveket" (amit amúgy nem tudnál estig sorolni, mert nagyjából kimerítetted a repertoárt), majd várod, hogy én tízszerannyi energiával cáfoljam neked, mert nekem biztosan nagyon fontos, hogy téged bármiről is meg akarjalak győzni. :D Esetleg fordítsuk meg, elvileg neked fontos, tanulság legközelebb ne a Fidesz nyerjen, nem nekem.

"A többire nem is reagálok, akkora baromságok"

Szerintem meg meghaladja a képességeidet, hogy sok okosat tudj írni rájuk. Ne aggódj, nincs ezzel semmi probléma. :)

dec. 13. 09:53
 38/39 anonim ***** válasza:
57%

37: szimplán egy agymosott ostoba hazaáruló vagy, a demokrácia megcsúfolója, egy elnyomó rendszer haszonélvezője. De jön még kutyára úthenger!!!

Részemről befejeztem a vitát, ha neked jó, hogy az EU sereghajtója vagyunk, szavazz ezekre a gyökerekre. Ne válaszolj, nem fogom olvasni.

dec. 13. 12:56
 39/39 anonim ***** válasza:
28%
#38. Brühühühü, sírj csak, zokokj, hisztis kicsi ballib! Zene füleimnek. :)
dec. 13. 13:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!