Nálunk miért ilyen magas az áfa? 31,5%
27% az ÁFA.
Azért ennyi, mert a Fidesz ennyit határozott meg, az emberek pedig ezután is a Fideszre szavaztak. Az indoklásuk az volt, ha jól emlékszem, hogy a jövedelemadót csökkentik, cserébe a többet fogyasztókat az ÁFA révén jobban megadóztatják.
Fidesznek ennyi kell, emlékezz: “internetadó”
Pofátlanul magas nálunk az adó, Mégis minden állami szolgálhatás egy kalap fos.
Példa a lehúzásra: Azzal hogy vettem 5 éve kriptovalutát aminek az értéke 300%-ot emelkedett és azzal hogy csak fiat pénzre váltom 15%+15%-ot a profitomból megvág… b**ák meg. Én kockáztattam, nyertem, ők lehúznak.
Erre szavazott ez az isten adta magyar nép.
Csak a fidesz.
A k#rva anyjukat
2
31,5% az áfa Magyarországon. A 4,5% kiskereskedelmi adó is áfa ami a vevőt terheli. Más normális Eus országban nincs kiskereskedelmi adó.
kiskereskedelmi adó csak 500 millió nettó árbevétel felett van, azaz 635 millió forintnyit kell eladnod ahhoz, hogy belépjen és utána is progresszív, mert egyrészt csak a sáv fölötti részre kell fizetni, másrészt több sáv is van:
500millió-30milliárd: 0,15%
30milliárd-100milliárd: 1%
100milliárd felett: 4,5%
úgyhogy nem, nem 31,5% az áfa és ne hazudj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!